«Snømannen» og «Downsizing» tok første insentivpott

«Snømannen» og «Downsizing» tok første insentivpott

Som forventet gikk første bevilgningsrunde for insentivordningen til Tomas Alfredsons «Snømannen» og Alexander Paynes «Downsizing», med henholdvis 40,5 millioner og 4,5 millioner.

Downsizing blir Paynes (foto) andre Norges-relaterte filmprosjekt

I sitt første vedtaksmøte der søknader til den nye insentivordningen for film- og serieproduksjoner har blitt behandlet, har Norsk filminstitutt vedtatt å tilby tilskudd til The Snowman og Downsizing, melder NFI i en pressemelding. Det er som kjent Tomas Alfredson og Alexander Payne som har regi på de to prosjektene som begge har store Hollywoodprofiler på rollelisten, men som i ulikt omfang vil bruke Norge som opptakssted (les også om Paynes planer om å filme Knausgårds «viking-essay»).

Ved søknadsfristens utløp hadde NFI mottatt fire søknader med totalt budsjetterte kostnader i Norge på 384 millioner kroner. Forskrift om insentivordning for film- og serieproduksjoner trådte i kraft 1. januar 2016 og har en ramme på 45 millioner kroner for 2016.

Det lå i kortene at de to prosjektene som til slutt fikk støtte var de mest åpenbare kandidatene. Så dette var ingen bombe. Hva som skjer videre er nok mer interessant: Hvordan vil filmverdenen der ute forholde seg til det faktum at det bare er én søknadsfrist? Vil de dermed miste interessen for ordningen?

Insentivordningen er en refusjonsbasert ordning der produksjoner som kvalifiserer kan søke om tilskudd på inntil 25 % av godkjente kostnader i Norge. Ordningen skal bidra til å øke antallet store internasjonale film- og serieproduksjoner i Norge for å fremme norsk kultur, historie og natur. Ordningen skal også bidra til økt erfaring og kunnskap i den norske filmbransjen, stimulere til vekst, en bærekraftig norsk filmnæring og økt internasjonalt samarbeid.

Mer om prosjektene:

The Snowman

Synopsis: En norsk kriminaletterforsker med en broket fortid jakter på en sadistisk massemorder. Han får hjelp av en kvinnelig etterforsker som har en mer personlig forbindelse til saken enn han er klar over.

Opptak i Norge: Det planlegges opptak i Oslo, Bergen og Rjukan.


Søker: Working Title Films v/ Sarah-Jane Wright
Regissør: Tomas Alfredson
Manuskript: Matthew Carnahan og Hossein Amini, basert på Jo Nesbøs roman Snømannen.

Tilbudt tilskuddsramme: 40,5 millioner kroner

Downsizing


Synopsis: En mann innser at han vil få et bedre liv hvis han krymper seg selv.  


Opptak i Norge: Det planlegges opptak i Bergen, samt kyst- og fjordscener.


Søker: Paramount pictures v/ Diana Pokorny

Regissør: Alexander Payne
Manuskript: Alexander Payne og Jim Taylor

Tilbudt tilskuddsramme: 4,5 millioner kroner

Tilskuddsrammen er basert på godkjente kostnader i søkernes budsjett for produksjonen i Norge.  Det endelige tilskuddet vil først bli kalkulert og utbetalt når produksjonen i Norge er avsluttet og det endelige regnskapet er godkjent.

Ordningens formål er lagt til grunn for vurderingen av søknadene. I vurderingen av – og rangeringen mellom søkere har NFI lagt vekt på produksjonenes internasjonale potensial- og størrelse, i hvilken grad prosjektet vil bidra til en reell økning i produksjonsaktiviteten i Norge og hvorvidt den norske budsjettandelen vil styrke den norske filmbransjen ved å skape vekst, økt erfaring og kunnskap.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

«Snømannen» og «Downsizing» tok første insentivpott

«Snømannen» og «Downsizing» tok første insentivpott

Som forventet gikk første bevilgningsrunde for insentivordningen til Tomas Alfredsons «Snømannen» og Alexander Paynes «Downsizing», med henholdvis 40,5 millioner og 4,5 millioner.

Downsizing blir Paynes (foto) andre Norges-relaterte filmprosjekt

I sitt første vedtaksmøte der søknader til den nye insentivordningen for film- og serieproduksjoner har blitt behandlet, har Norsk filminstitutt vedtatt å tilby tilskudd til The Snowman og Downsizing, melder NFI i en pressemelding. Det er som kjent Tomas Alfredson og Alexander Payne som har regi på de to prosjektene som begge har store Hollywoodprofiler på rollelisten, men som i ulikt omfang vil bruke Norge som opptakssted (les også om Paynes planer om å filme Knausgårds «viking-essay»).

Ved søknadsfristens utløp hadde NFI mottatt fire søknader med totalt budsjetterte kostnader i Norge på 384 millioner kroner. Forskrift om insentivordning for film- og serieproduksjoner trådte i kraft 1. januar 2016 og har en ramme på 45 millioner kroner for 2016.

Det lå i kortene at de to prosjektene som til slutt fikk støtte var de mest åpenbare kandidatene. Så dette var ingen bombe. Hva som skjer videre er nok mer interessant: Hvordan vil filmverdenen der ute forholde seg til det faktum at det bare er én søknadsfrist? Vil de dermed miste interessen for ordningen?

Insentivordningen er en refusjonsbasert ordning der produksjoner som kvalifiserer kan søke om tilskudd på inntil 25 % av godkjente kostnader i Norge. Ordningen skal bidra til å øke antallet store internasjonale film- og serieproduksjoner i Norge for å fremme norsk kultur, historie og natur. Ordningen skal også bidra til økt erfaring og kunnskap i den norske filmbransjen, stimulere til vekst, en bærekraftig norsk filmnæring og økt internasjonalt samarbeid.

Mer om prosjektene:

The Snowman

Synopsis: En norsk kriminaletterforsker med en broket fortid jakter på en sadistisk massemorder. Han får hjelp av en kvinnelig etterforsker som har en mer personlig forbindelse til saken enn han er klar over.

Opptak i Norge: Det planlegges opptak i Oslo, Bergen og Rjukan.


Søker: Working Title Films v/ Sarah-Jane Wright
Regissør: Tomas Alfredson
Manuskript: Matthew Carnahan og Hossein Amini, basert på Jo Nesbøs roman Snømannen.

Tilbudt tilskuddsramme: 40,5 millioner kroner

Downsizing


Synopsis: En mann innser at han vil få et bedre liv hvis han krymper seg selv.  


Opptak i Norge: Det planlegges opptak i Bergen, samt kyst- og fjordscener.


Søker: Paramount pictures v/ Diana Pokorny

Regissør: Alexander Payne
Manuskript: Alexander Payne og Jim Taylor

Tilbudt tilskuddsramme: 4,5 millioner kroner

Tilskuddsrammen er basert på godkjente kostnader i søkernes budsjett for produksjonen i Norge.  Det endelige tilskuddet vil først bli kalkulert og utbetalt når produksjonen i Norge er avsluttet og det endelige regnskapet er godkjent.

Ordningens formål er lagt til grunn for vurderingen av søknadene. I vurderingen av – og rangeringen mellom søkere har NFI lagt vekt på produksjonenes internasjonale potensial- og størrelse, i hvilken grad prosjektet vil bidra til en reell økning i produksjonsaktiviteten i Norge og hvorvidt den norske budsjettandelen vil styrke den norske filmbransjen ved å skape vekst, økt erfaring og kunnskap.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY