Nordiske skuespillere inntar Berlin

Nordiske skuespillere inntar Berlin

I år introduserer Northern Lights for andre gang nordiske skuespillere for den internasjonale bransjen under Berlinalen. Her presenterer vi kandidatene.

Foto: Inge Lilleaas under fjorårets Northern Lights på Berlinalen

Under Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale skal norske og nordiske skuespillere møte internasjonale rollebesettere og skuespilleragenter til speed dating under Berlinalen. Som en ekstra nordisk dimensjon deles den nordiske filmkomponistprisen Harpa Awards ut sine to priser under Northern Lights (les mer om det her). Nytt av året er Lights Award som deles ut samtidig med Harpa-prisen til en av skuespillerne. I juryen sitter blant annet casting director Nancy Bishop (Hannibal, Anne Frank) og italienske Francesco Vedovati.

Begivenheten vil finne sted på de nordiske ambassadene 15.februar.

Skal vi dømme etter hvem skuespillerne fikk møte under fjorårets Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale,  så var lanseringen en suksess. ”Northern Lights er en flott arena for å promotere nordiske talenter”, sa den kjente casting director Leo Davis (The Queen, The Constant Gardener, En kongelig affære og Antichrist) til Rushprint etter arrangementet.

For andre år på rad introduserer altså Northern Lights nordiske skuespillere under Berlinalen. Årets kandidater er:

Norge

Amrita Acharia

Amrita Acharia (foto: Magnus Hastings)
Amrita Acharia (foto: Magnus Hastings)

Amrita Acharia er kjent fra de to første sesongene av verdenssuksessen Game of Thrones, i rollen som Irri. Hun hadde også hovedrollen i Iram Haqs Jeg er din, som i 2014 var norsk kandidat til Oscar-kategorien beste utenlandske film. For denne rollen ble hun nominert til Amanda for beste kvinnelige skuespiller.

Ellen Dorrit Petersen

Ellen Dorrit Petersen (foto: Oda Berby)
Ellen Dorrit Petersen (foto: Oda Berby)

Den danske filmen Shelley, hvor Ellen Dorrit Petersen har en hovedrolle, har premiere i Panorama-seksjonen under årets Berlinale. Hun har vunnet flere priser for sine roller, og på merittlisten står blant annet filmene Blind (2014), De usynlige (2008) og Kongen av Bastøy (2010).

Island

Anita Briem

Anita Briem (foto: Constantine Paraskevopoulos)
Anita Briem (foto: Constantine Paraskevopoulos)

Anita Briem er den mest kjente islandske kvinnelige skuespilleren i Hollywood. Hun kommer i år ens ærend fra Los Angeles til Berlin for å delta i Northern Lights. I øyeblikket er hun i gang med å filme den islandske skrekkfilmen Kill the Poet. Fra før er hun blant annet kjent fra tv-serien The Tudors.

Tómas Lemarquis

Tómas Lemarquis
Tómas Lemarquis

Tómas Lemarquis var i 2004 en av ti unge, lovende europeiske skuespillere presentert internasjonalt som «Shooting Star» under filmfestivalen i Berlin. I 2003 fikk han den islandske Edda-prisen som årets skuespiller for hovedrollen i filmen Nói albinói, og har de senere årene spilt i blant annet science fiction-filmen Snowpiercer og actionfilmen 3 Days to Kill.

Sverige
Malin Levanon
Malin Levanon (foto: Bjoern Kommerell)
Malin Levanon (foto: Bjoern Kommerell)

Malin Levanon deltar selv med film under årets Berlinale. I det siste har hun mottatt pris som beste kvinnelige skuespiller ved den svenske Guldbagge-utdelingen for Tjuvheder, og hun spiller også i filmen Flocken, som ble vinner av en Krystallbjørn under fjorårets prisutdeling i Berlin og som i år er nominert til musikkprisen Harpa under årets festival.

Enda en svensk skuespiller er foreløpig ubekreftet.

Danmark

Mette Lysdahl

Mette Lysdahl (foto: Ege Bejer)
Mette Lysdahl (foto: Ege Bejer)

Danske Mette Lysdahl har sin base i Tyskland og snakker flytende tysk. Hun har en rolle i det danske krigsdramaet Under sandet (2015) som får premiere i USA under filmfestivalen i Sundance, og som kommer på kino i Tyskland i april. Filmen er nominert i kategorien for årets danske spillefilm 2015, og har fått tre danske kritikerpriser og åpnet auteur-seksjonen ved filmfestivalen i Toronto. Mette Lysdahl har mottatt pris for beste «ensemble cast» for sin rolle i filmen 37. Filmen er nominert til flere priser og vant prisen for beste spillefilm ved Los Angeles Independent Film Festival.

Laura Christensen

Laura Christensen (foto: Kasper Bang)
Laura Christensen (foto: Kasper Bang)

Laura Christensen er kjent skuespillerprofil i Danmark. Hun har hatt en rolle i så å si alle de viktigste produksjonene i Danmark, og spiller i øyeblikket i den NRK-aktuelle tv-serien Mammon 2.

Johannes Lassen

Johannes Lassen (foto: Anders Hinrichsen)
Johannes Lassen (foto: Anders Heinrichsen)

Johannes Lassen spås å bli den neste store i Danmark. I øyeblikket har han en rolle i den danske tv-serien Bedrag, og han hadde en større rolle i Ole Bornedals 1864.

Rushprint er mediepartner for Northern Lights

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nordiske skuespillere inntar Berlin

Nordiske skuespillere inntar Berlin

I år introduserer Northern Lights for andre gang nordiske skuespillere for den internasjonale bransjen under Berlinalen. Her presenterer vi kandidatene.

Foto: Inge Lilleaas under fjorårets Northern Lights på Berlinalen

Under Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale skal norske og nordiske skuespillere møte internasjonale rollebesettere og skuespilleragenter til speed dating under Berlinalen. Som en ekstra nordisk dimensjon deles den nordiske filmkomponistprisen Harpa Awards ut sine to priser under Northern Lights (les mer om det her). Nytt av året er Lights Award som deles ut samtidig med Harpa-prisen til en av skuespillerne. I juryen sitter blant annet casting director Nancy Bishop (Hannibal, Anne Frank) og italienske Francesco Vedovati.

Begivenheten vil finne sted på de nordiske ambassadene 15.februar.

Skal vi dømme etter hvem skuespillerne fikk møte under fjorårets Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale,  så var lanseringen en suksess. ”Northern Lights er en flott arena for å promotere nordiske talenter”, sa den kjente casting director Leo Davis (The Queen, The Constant Gardener, En kongelig affære og Antichrist) til Rushprint etter arrangementet.

For andre år på rad introduserer altså Northern Lights nordiske skuespillere under Berlinalen. Årets kandidater er:

Norge

Amrita Acharia

Amrita Acharia (foto: Magnus Hastings)
Amrita Acharia (foto: Magnus Hastings)

Amrita Acharia er kjent fra de to første sesongene av verdenssuksessen Game of Thrones, i rollen som Irri. Hun hadde også hovedrollen i Iram Haqs Jeg er din, som i 2014 var norsk kandidat til Oscar-kategorien beste utenlandske film. For denne rollen ble hun nominert til Amanda for beste kvinnelige skuespiller.

Ellen Dorrit Petersen

Ellen Dorrit Petersen (foto: Oda Berby)
Ellen Dorrit Petersen (foto: Oda Berby)

Den danske filmen Shelley, hvor Ellen Dorrit Petersen har en hovedrolle, har premiere i Panorama-seksjonen under årets Berlinale. Hun har vunnet flere priser for sine roller, og på merittlisten står blant annet filmene Blind (2014), De usynlige (2008) og Kongen av Bastøy (2010).

Island

Anita Briem

Anita Briem (foto: Constantine Paraskevopoulos)
Anita Briem (foto: Constantine Paraskevopoulos)

Anita Briem er den mest kjente islandske kvinnelige skuespilleren i Hollywood. Hun kommer i år ens ærend fra Los Angeles til Berlin for å delta i Northern Lights. I øyeblikket er hun i gang med å filme den islandske skrekkfilmen Kill the Poet. Fra før er hun blant annet kjent fra tv-serien The Tudors.

Tómas Lemarquis

Tómas Lemarquis
Tómas Lemarquis

Tómas Lemarquis var i 2004 en av ti unge, lovende europeiske skuespillere presentert internasjonalt som «Shooting Star» under filmfestivalen i Berlin. I 2003 fikk han den islandske Edda-prisen som årets skuespiller for hovedrollen i filmen Nói albinói, og har de senere årene spilt i blant annet science fiction-filmen Snowpiercer og actionfilmen 3 Days to Kill.

Sverige
Malin Levanon
Malin Levanon (foto: Bjoern Kommerell)
Malin Levanon (foto: Bjoern Kommerell)

Malin Levanon deltar selv med film under årets Berlinale. I det siste har hun mottatt pris som beste kvinnelige skuespiller ved den svenske Guldbagge-utdelingen for Tjuvheder, og hun spiller også i filmen Flocken, som ble vinner av en Krystallbjørn under fjorårets prisutdeling i Berlin og som i år er nominert til musikkprisen Harpa under årets festival.

Enda en svensk skuespiller er foreløpig ubekreftet.

Danmark

Mette Lysdahl

Mette Lysdahl (foto: Ege Bejer)
Mette Lysdahl (foto: Ege Bejer)

Danske Mette Lysdahl har sin base i Tyskland og snakker flytende tysk. Hun har en rolle i det danske krigsdramaet Under sandet (2015) som får premiere i USA under filmfestivalen i Sundance, og som kommer på kino i Tyskland i april. Filmen er nominert i kategorien for årets danske spillefilm 2015, og har fått tre danske kritikerpriser og åpnet auteur-seksjonen ved filmfestivalen i Toronto. Mette Lysdahl har mottatt pris for beste «ensemble cast» for sin rolle i filmen 37. Filmen er nominert til flere priser og vant prisen for beste spillefilm ved Los Angeles Independent Film Festival.

Laura Christensen

Laura Christensen (foto: Kasper Bang)
Laura Christensen (foto: Kasper Bang)

Laura Christensen er kjent skuespillerprofil i Danmark. Hun har hatt en rolle i så å si alle de viktigste produksjonene i Danmark, og spiller i øyeblikket i den NRK-aktuelle tv-serien Mammon 2.

Johannes Lassen

Johannes Lassen (foto: Anders Hinrichsen)
Johannes Lassen (foto: Anders Heinrichsen)

Johannes Lassen spås å bli den neste store i Danmark. I øyeblikket har han en rolle i den danske tv-serien Bedrag, og han hadde en større rolle i Ole Bornedals 1864.

Rushprint er mediepartner for Northern Lights

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY