Historisk Emmy-pris til Anneke von der Lippe

Historisk Emmy-pris til Anneke von der Lippe

Etter å ha vært nominert to ganger tidligere ble det endelig fulltreff for Anneke von der Lippe. I natt fikk hun Emmy-prisen for sin rolle som politietterforsker Helen Sikkeland i NRK-serien Øyevitne.

Von der Lippe er dermed historisk ved å være den første norske skuespilleren som har fått en slik Emmy-pris.

Hun fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller internasjonalt for sin rolle som politietterforsker Helen Sikkeland i NRK-serien Øyevitne. Hun var nominert sammen med britiske Sheridan Smith og den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro.

– Det er jo en anerkjennelse av en annen verden. Det er virkelig en milepæl, sa en veldig glad von der Lippe til NRK i går natt. Hun tror og håper at prisen kan bety økt interesse for norske dramaserier.

Sist gang von der Lippe var nominert var i 2005, men den gang gikk prisen til den kinesiske skuespilleren He Lin. Hun var nominert for rollen i tv-serien Ved Kongens bord, der hun spilte helseminister Tove Steen.

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut til TV-serier som er produsert utenfor USA. Årets utdeling er den 43. i rekken.

NRK spekulerte i natt om de store utenlandske rollene heretter vil komme trillende. Da Rushprint intervjuet von der Lippe for et års tid siden, sa hun følgende om akkurat det:

– Etter Ved Kongens bord trodde jeg at nå skulle de der store, deilige rollene komme flytende. Men det gjorde de jo ikke.

Hun ga samtidig uttrykk for at hun var lei mange av de norske rollefigurene hun ble tilbudt:

– Jeg er utrolig lei av den der kvinnefiguren, enten det er på film eller teater, som er mer en type enn en person, hun er gjerne yngre enn mannen og står på en pidestall. Hun er sett gjennom en eldre manns øyne og blir fort litt stereotyp. En rolle må være kompleks, ellers blir det kjedelig.

Du er ikke redd for at rollene forsvinner når du blir eldre?

– Nei, bank i bordet. Jeg har ikke tenkt å sitte og vente og bare spille mor og sånt. Det er en av grunnene til at jeg har begynt å skrive, jeg må være kreativ. Kommer ikke rollene til meg, får jeg skrive dem selv!

Les hele intervjuet

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Historisk Emmy-pris til Anneke von der Lippe

Historisk Emmy-pris til Anneke von der Lippe

Etter å ha vært nominert to ganger tidligere ble det endelig fulltreff for Anneke von der Lippe. I natt fikk hun Emmy-prisen for sin rolle som politietterforsker Helen Sikkeland i NRK-serien Øyevitne.

Von der Lippe er dermed historisk ved å være den første norske skuespilleren som har fått en slik Emmy-pris.

Hun fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller internasjonalt for sin rolle som politietterforsker Helen Sikkeland i NRK-serien Øyevitne. Hun var nominert sammen med britiske Sheridan Smith og den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro.

– Det er jo en anerkjennelse av en annen verden. Det er virkelig en milepæl, sa en veldig glad von der Lippe til NRK i går natt. Hun tror og håper at prisen kan bety økt interesse for norske dramaserier.

Sist gang von der Lippe var nominert var i 2005, men den gang gikk prisen til den kinesiske skuespilleren He Lin. Hun var nominert for rollen i tv-serien Ved Kongens bord, der hun spilte helseminister Tove Steen.

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut til TV-serier som er produsert utenfor USA. Årets utdeling er den 43. i rekken.

NRK spekulerte i natt om de store utenlandske rollene heretter vil komme trillende. Da Rushprint intervjuet von der Lippe for et års tid siden, sa hun følgende om akkurat det:

– Etter Ved Kongens bord trodde jeg at nå skulle de der store, deilige rollene komme flytende. Men det gjorde de jo ikke.

Hun ga samtidig uttrykk for at hun var lei mange av de norske rollefigurene hun ble tilbudt:

– Jeg er utrolig lei av den der kvinnefiguren, enten det er på film eller teater, som er mer en type enn en person, hun er gjerne yngre enn mannen og står på en pidestall. Hun er sett gjennom en eldre manns øyne og blir fort litt stereotyp. En rolle må være kompleks, ellers blir det kjedelig.

Du er ikke redd for at rollene forsvinner når du blir eldre?

– Nei, bank i bordet. Jeg har ikke tenkt å sitte og vente og bare spille mor og sånt. Det er en av grunnene til at jeg har begynt å skrive, jeg må være kreativ. Kommer ikke rollene til meg, får jeg skrive dem selv!

Les hele intervjuet

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY