Toronto 2013: Dag 4

Toronto 2013: Dag 4

Det gjenstår en dag før «De Umoralske» skal ha verdenspremiere i Toronto. Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen går på det nordisk partyet – som han synes er ”kulturmiddelklassen på sitt kjedeligste”.

Foto fra «De umoralske».

Blitzjagede superstjerner går ut og inn av svarte limousiner. De har sine egne teltinnganger. Alle innen amerikansk film som ”er noe”, er her. Jeg står utenfor og betrakter dem sammen med en horde av filmgale entusiaster.

På BBC World News oppdager jeg hvordan teltinngangene ser ut bak de hvite dukene; alt er som det skal være med blitzlys og røde løpere med superstjerner som sier akkurat det du forventer at de skal si; at de elsker å være her, at de liker filmen de er med i osv. 

Jeg er også fornøyd – fordi det er fordømrande moro å være her. Og jeg står med noe i hånda som jeg aldri har fått i noen annen verdensby; vegetariske hotdogs. De er å få kjøpt på annet hvert gatehjørne for 15 kroner stykket. Og de er gode!

Nå venter det nordiske partyet, de nasjonale instituttene har invitert til moro.

Jeg ser av Dagbladet at Pioner har fått blandet mottagelse, og er spent på hvordan det går med Jeg er din. I morgen mandag har min egen film ”verdenspremiere”, et ord som er vidunderlig i all sin grandiositet.

Vi, Einar Sverdrup, Odd G. Iversen, Anders Tangen og undertegnede, teamet bak De umoralske, kjørte ned til den amerikanske grensen i dag og bivånet Niagarafallene. Et vakkert syn,  men som Einar sa etter fem minutter; ”naturopplevelser har noe monotont over seg”.

Enig, der hvor menneskene er, er livet. Da mormor døde spurte jeg mamma hvorfor hun ikke dro til hjembygda lenger. Hun svarte at når folk er borte, forsvinner også landskapet. Det er vi som besjeler jorden, ikke jorden som besjeler oss.

Og Toronto vibrerer med sine skyskrapere, neonlys og hektiske eksistenser, besjelet eller ikke.

Fire timer senere, klokka 24.00, natt til mandag 9.sept:

Jeg har kommet tilbake til rom 2227 på Sheraton og kikker på BBC igjen. Den italienske statsministeren intervjues i ”Hard Talk”, han lover forandring. Og om ikke lenge åpner valglokalene hjemme i Norge. Bransjen ser ut til å like Jeg er din. Men det nordiske selskapet var kjedelig, alle snakket bare med folk de kjente fra før av.

Jeg skjønner ikke hvorfor de elleve nordiske filmene som er tatt ut til festivalen ikke ble presentert slik at vi kunne skjønne hvem som var hvem. Nei, dette ble kulturmiddelklassen på sitt kjedeligste.

Og nå er natten her og kloden fortsetter sin evige gang gjennom rommet.

Og på BBC World dukker både Stoltenberg, Solberg og Jensen opp.

Tidligere innlegg fra Toronto: Dag 1, Dag 2 & 3

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Toronto 2013: Dag 4

Toronto 2013: Dag 4

Det gjenstår en dag før «De Umoralske» skal ha verdenspremiere i Toronto. Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen går på det nordisk partyet – som han synes er ”kulturmiddelklassen på sitt kjedeligste”.

Foto fra «De umoralske».

Blitzjagede superstjerner går ut og inn av svarte limousiner. De har sine egne teltinnganger. Alle innen amerikansk film som ”er noe”, er her. Jeg står utenfor og betrakter dem sammen med en horde av filmgale entusiaster.

På BBC World News oppdager jeg hvordan teltinngangene ser ut bak de hvite dukene; alt er som det skal være med blitzlys og røde løpere med superstjerner som sier akkurat det du forventer at de skal si; at de elsker å være her, at de liker filmen de er med i osv. 

Jeg er også fornøyd – fordi det er fordømrande moro å være her. Og jeg står med noe i hånda som jeg aldri har fått i noen annen verdensby; vegetariske hotdogs. De er å få kjøpt på annet hvert gatehjørne for 15 kroner stykket. Og de er gode!

Nå venter det nordiske partyet, de nasjonale instituttene har invitert til moro.

Jeg ser av Dagbladet at Pioner har fått blandet mottagelse, og er spent på hvordan det går med Jeg er din. I morgen mandag har min egen film ”verdenspremiere”, et ord som er vidunderlig i all sin grandiositet.

Vi, Einar Sverdrup, Odd G. Iversen, Anders Tangen og undertegnede, teamet bak De umoralske, kjørte ned til den amerikanske grensen i dag og bivånet Niagarafallene. Et vakkert syn,  men som Einar sa etter fem minutter; ”naturopplevelser har noe monotont over seg”.

Enig, der hvor menneskene er, er livet. Da mormor døde spurte jeg mamma hvorfor hun ikke dro til hjembygda lenger. Hun svarte at når folk er borte, forsvinner også landskapet. Det er vi som besjeler jorden, ikke jorden som besjeler oss.

Og Toronto vibrerer med sine skyskrapere, neonlys og hektiske eksistenser, besjelet eller ikke.

Fire timer senere, klokka 24.00, natt til mandag 9.sept:

Jeg har kommet tilbake til rom 2227 på Sheraton og kikker på BBC igjen. Den italienske statsministeren intervjues i ”Hard Talk”, han lover forandring. Og om ikke lenge åpner valglokalene hjemme i Norge. Bransjen ser ut til å like Jeg er din. Men det nordiske selskapet var kjedelig, alle snakket bare med folk de kjente fra før av.

Jeg skjønner ikke hvorfor de elleve nordiske filmene som er tatt ut til festivalen ikke ble presentert slik at vi kunne skjønne hvem som var hvem. Nei, dette ble kulturmiddelklassen på sitt kjedeligste.

Og nå er natten her og kloden fortsetter sin evige gang gjennom rommet.

Og på BBC World dukker både Stoltenberg, Solberg og Jensen opp.

Tidligere innlegg fra Toronto: Dag 1, Dag 2 & 3

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY