Anne Sewitsky med ny film

Anne Sewitsky med ny film

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til kinofilmen Hjemlengsel av Anne Sewitsky og Stian Troviks dokumentarserie Alliert og alene.

Hjemlengsel er en kinofilm av regissør Anne Sewitsky, som tidligere har regissert Sykt lykkelig og Jørgen + Anne = sant. Filmen produseres av Maipo ved Synnøve Hørsdal gjennom ordningen med pakkefinansiert produksjonstilskudd. Manus er ved Ragnhild Tronvoll, som også skrev Sykt lykkelig. Filmen er tildelt 12.500.000 kr i produksjonstilskudd og har foreløpig kinopremiere høsten 2014.

I pressemeldingen fra NFI heter det:

”Filmen Hjemlengsel handler om Charlotte(26) som møter sin halvbror for første gang idet faren dør. Kjemien mellom Charlotte og den suksessfulle arkitekten Henrik (35) er elektrisk fra første sekund. Hjemlengsel er en film om forbudt kjærlighet. Må kjærlighet være ren for å fungere? Når mister de seg selv? Dette er historien om sterke krefter, om gjenkjennelse og om skam.”

Regissør Anne Sewitsky og produksjonsselskapet Maipo har tidligere fått såkalt pakkefinansiert produksjonstilskudd fra NFI som vil si at de har tilsagn om tilskudd til opptil tre filmer. Ordningen med pakkefinansiering skal styrke produsentenes mulighet til langsiktig kunstnerisk satsing på utvikling og produksjon av filmprosjekter i samarbeid med en regissør.

Les mer om Hjemlengsel

Alliert og alene

Trovik-S

 Alliert og alene er en tre episoders dokumentarserie for fjernsyn, basert på hendelser fra starten av Andre verdenskrig.  Ekkofilm AS og regissør og manusforfatter Stian Trovik, som nylig har laget dokumentarfilmen Mysteriet Holst  er tildelt 1.350.000 kr til produksjon av dokumentarserien (les vår anmeldelse av Troviks film, Mysteriet Holst).

”Historien om hvordan England og Frankrike sviktet Norge under invasjonen er en frem til nå ubeskrevet del av krigshistorien.  Alliert og Alene er en dokumentarserie i tre deler som omhandler invasjonen av Norge i 1940. Serien forteller om felttoget, både fra norsk og alliert side. Hvorfor gikk det så galt? Svarene får du fra de som faktisk var der. Historien fortelles med storslåtte rekonstruksjoner.”

Les mer om Alliert og alene

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Anne Sewitsky med ny film

Anne Sewitsky med ny film

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til kinofilmen Hjemlengsel av Anne Sewitsky og Stian Troviks dokumentarserie Alliert og alene.

Hjemlengsel er en kinofilm av regissør Anne Sewitsky, som tidligere har regissert Sykt lykkelig og Jørgen + Anne = sant. Filmen produseres av Maipo ved Synnøve Hørsdal gjennom ordningen med pakkefinansiert produksjonstilskudd. Manus er ved Ragnhild Tronvoll, som også skrev Sykt lykkelig. Filmen er tildelt 12.500.000 kr i produksjonstilskudd og har foreløpig kinopremiere høsten 2014.

I pressemeldingen fra NFI heter det:

”Filmen Hjemlengsel handler om Charlotte(26) som møter sin halvbror for første gang idet faren dør. Kjemien mellom Charlotte og den suksessfulle arkitekten Henrik (35) er elektrisk fra første sekund. Hjemlengsel er en film om forbudt kjærlighet. Må kjærlighet være ren for å fungere? Når mister de seg selv? Dette er historien om sterke krefter, om gjenkjennelse og om skam.”

Regissør Anne Sewitsky og produksjonsselskapet Maipo har tidligere fått såkalt pakkefinansiert produksjonstilskudd fra NFI som vil si at de har tilsagn om tilskudd til opptil tre filmer. Ordningen med pakkefinansiering skal styrke produsentenes mulighet til langsiktig kunstnerisk satsing på utvikling og produksjon av filmprosjekter i samarbeid med en regissør.

Les mer om Hjemlengsel

Alliert og alene

Trovik-S

 Alliert og alene er en tre episoders dokumentarserie for fjernsyn, basert på hendelser fra starten av Andre verdenskrig.  Ekkofilm AS og regissør og manusforfatter Stian Trovik, som nylig har laget dokumentarfilmen Mysteriet Holst  er tildelt 1.350.000 kr til produksjon av dokumentarserien (les vår anmeldelse av Troviks film, Mysteriet Holst).

”Historien om hvordan England og Frankrike sviktet Norge under invasjonen er en frem til nå ubeskrevet del av krigshistorien.  Alliert og Alene er en dokumentarserie i tre deler som omhandler invasjonen av Norge i 1940. Serien forteller om felttoget, både fra norsk og alliert side. Hvorfor gikk det så galt? Svarene får du fra de som faktisk var der. Historien fortelles med storslåtte rekonstruksjoner.”

Les mer om Alliert og alene

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY