Oslo Kino sier opp ansatte

Oslo Kino sier opp ansatte

Oslo Kino kutter fem stillinger for å rasjonalisere driften og møte den nye konkurransesituasjonen i Oslo, forteller Geir Bergkastet i Oslo Kino.

På nyåret gjennomførte Oslo Kino en ganske dramatisk nedbemanning der selskapets markedsavdeling i realiteten ble lagt ned. Nyheten kom overraskende på de ansatte  i markedsavdelingen som brått måtte finne seg noe annet å gjøre. Mange har spekulert i om Oslo Kino og eieren Oslo kommune på denne måten ville gjøre seg forlokkende for mulige kjøpere.  Direktør i Oslo Kino, Geir Bergkastet, avviser at det er snakk om å gjøre seg lekker før et salg. Det handler mer om å posisjonere seg i forhold til den nye konkurransesituasjonen som vil oppstå med SF Kinos inntog i Oslo-markedet, mener han.

 – Jeg kan avkrefte at endringene som er gjort har noen som helst sammenheng med eiers eventuelle vurdering av salg og ikke salg av virksomheten. Det handler  om at vi ønsker å bli lettere til beins og kunne posisjonere oss i forhold til den nye konkurransesituasjonen i særlig Oslo.

– Vi flytter markedsressursene fra morselskapet til selskapene som driver kinoene våre, Oslo Kinodrift og Norsk Kinodrift. Det betyr at markedsarbeidet gjøres der nærheten til publikum er størst, ikke i et morselskap som administrerer. På den måten skal vi utnytte ressursene bedre og få til et sterkere samspill mellom markedsarbeidet og  publikums-/salgsarbeidet som gjøres på kinoene.

Bemanningen er redusert med 5 stillinger fordelt på marked, program og IT, forteller Bergkastet.

-Det er er klart at det var en krevende beskjed å få for de ansatte.

Han ønsker også at selskapet  skal bli bedre til å utnytte markedskompetansen blant lederne på kinoene.  Dermed ender disse lederne opp med et langt støtte ansvar.

-Vi har de siste årene styrket lederressursene på hver kino og har flere ledere ute på kinoene  med markedskompetanse. Nå skal vi utnytte denne kompetansen bedre, sier Bergkastet. 

 Bergkastet gjør oppmerksom på at programarbeidet i liten grad vil endres som følge av omorganiseringen og vil fortsatt ledes av programdirektør Christin Berg for Oslo Kinodrift  og program- og driftssjef Espen Pedersen for Norsk Kinodrift. Markedsarbeidet i Oslo Kinodrift vil ledes av daglig leder Jafar Altememy, og i Norsk Kinodrift av daglig leder Therese Nordnes.

Se Filmsamtalen om kinotilbudet i Oslo på web-tv

Se utdrag fra Filmsamtalen 8. november 2011 hvor temaet for kvelden var kinotilbudet når SF starter nytt, stort kinosenter i Oslo. Geir Bergkastet fra Oslo Kino, Ivar Halstvedt fra SF, Oslo-politiker Knut Even Lindsjørn og regissør Nina Grünfeldt deltok i panelet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Oslo Kino sier opp ansatte

Oslo Kino sier opp ansatte

Oslo Kino kutter fem stillinger for å rasjonalisere driften og møte den nye konkurransesituasjonen i Oslo, forteller Geir Bergkastet i Oslo Kino.

På nyåret gjennomførte Oslo Kino en ganske dramatisk nedbemanning der selskapets markedsavdeling i realiteten ble lagt ned. Nyheten kom overraskende på de ansatte  i markedsavdelingen som brått måtte finne seg noe annet å gjøre. Mange har spekulert i om Oslo Kino og eieren Oslo kommune på denne måten ville gjøre seg forlokkende for mulige kjøpere.  Direktør i Oslo Kino, Geir Bergkastet, avviser at det er snakk om å gjøre seg lekker før et salg. Det handler mer om å posisjonere seg i forhold til den nye konkurransesituasjonen som vil oppstå med SF Kinos inntog i Oslo-markedet, mener han.

 – Jeg kan avkrefte at endringene som er gjort har noen som helst sammenheng med eiers eventuelle vurdering av salg og ikke salg av virksomheten. Det handler  om at vi ønsker å bli lettere til beins og kunne posisjonere oss i forhold til den nye konkurransesituasjonen i særlig Oslo.

– Vi flytter markedsressursene fra morselskapet til selskapene som driver kinoene våre, Oslo Kinodrift og Norsk Kinodrift. Det betyr at markedsarbeidet gjøres der nærheten til publikum er størst, ikke i et morselskap som administrerer. På den måten skal vi utnytte ressursene bedre og få til et sterkere samspill mellom markedsarbeidet og  publikums-/salgsarbeidet som gjøres på kinoene.

Bemanningen er redusert med 5 stillinger fordelt på marked, program og IT, forteller Bergkastet.

-Det er er klart at det var en krevende beskjed å få for de ansatte.

Han ønsker også at selskapet  skal bli bedre til å utnytte markedskompetansen blant lederne på kinoene.  Dermed ender disse lederne opp med et langt støtte ansvar.

-Vi har de siste årene styrket lederressursene på hver kino og har flere ledere ute på kinoene  med markedskompetanse. Nå skal vi utnytte denne kompetansen bedre, sier Bergkastet. 

 Bergkastet gjør oppmerksom på at programarbeidet i liten grad vil endres som følge av omorganiseringen og vil fortsatt ledes av programdirektør Christin Berg for Oslo Kinodrift  og program- og driftssjef Espen Pedersen for Norsk Kinodrift. Markedsarbeidet i Oslo Kinodrift vil ledes av daglig leder Jafar Altememy, og i Norsk Kinodrift av daglig leder Therese Nordnes.

Se Filmsamtalen om kinotilbudet i Oslo på web-tv

Se utdrag fra Filmsamtalen 8. november 2011 hvor temaet for kvelden var kinotilbudet når SF starter nytt, stort kinosenter i Oslo. Geir Bergkastet fra Oslo Kino, Ivar Halstvedt fra SF, Oslo-politiker Knut Even Lindsjørn og regissør Nina Grünfeldt deltok i panelet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY