Skriket i Jotunheimen

Fritt Vilt_lite.jpg Å gå på Colosseum kino å se på at 1000 mennesker skriker akkurat der vi har bestemt at de skal skrike – det er vidunderlig, sier Fritt Vilt-produsentene Martin Sundland og Kristian Sinkerud. 

Fritt Vilt_stort.jpg

– Å gå på Colosseum kino å se på at 1000 mennesker skriker akkurat der vi har bestemt at de skal skrike – det er vidunderlig, sier Fritt Viltprodusentene Martin Sundland og Kristian Sinkerud. 

Det var da Ingrid Bolsø Berdal takket ja til hovedrollen som Jannicke i Fritt vilt 2, at produsentparet fra Fantefilm bestemte seg for å realisere oppfølgerprosjektet til popcorn-skrekfilmen Fritt vilt fra 2006.

Når teppet faller, sitter hovedkarakteren Jannicke igjen på kanten av en bresprekk og har kommet fra det med livet i behold. Men alle vennene hennes er døde. Det som skulle bli en hyggelig snowboardferie i Jotunheimen ble et mareritt.

– Vi tenkte at dette måtte være et ganske interessant sted å begynne en film. Alt ligger til rette for en fortsettelse, eller en ny begynnelse, sier Sundland, som debuterte som spillefilmprodusent med Fritt vilt.

Når Fritt vilt 2 nå er en realitet, avhenger det utvilsomt av entusiasmen til produsentparet. Med Fritt vilt 2 lover de mer av alt.

– Mer som i en rikere film. Mer som i flere karakterer. Mer som i flere locations. Mer som i mer dramatisk action. Vi har ivaretatt det som er sjela i Fritt vilt i oppfølgeren, samtidig som den er helt frisk og ny, sier Sundland.

– Dette er langt fra noen blåkopi av den forrige filmen. Men, den er likevel Fritt vilt, sier Sinkerud.

Fantefilm.jpg

Produsentparet har brukt mye tid og ressurser på dialog med målgruppen – helt fra planleggingsstadiet.

– Vi har begge to en veldig respekt for publikum. Og det har vært med skrekkblandet fryd at vi har laget en toer – nettopp fordi så mange likte den første filmen. Nesten daglig får vi mail av en eller annen 15-åring som gleder seg til å se Fritt vilt 2, og på You Tube har teaseren blitt sett ekstremt mange ganger, sier Sundland.  

I researcharbeidet har de hatt gruppesamtaler med målgruppen, presentert flere mulige handlingsscenarioer og venninger i filmen for å avdekke hva som appellerte mest til skrekkfilmhungrig ungdom. Og allerede i sommer kunne man se de første teaserplakatene og lysreklamene prege bybildet i store deler av landet.

– Dett er det ingen som har prøvd før, så vidt meg er bekjent. På grunn av stuntet i sommer tror mange som ikke er i kjernemålgruppen at Fritt vilt 2 allerede har gått på kino! Filmplakater og reklamemateriell kommer vanligvis ut rett i forkant av premieren, sier Sundland.

Nå er plakatene imidlertid oppe igjen, og produsentene ser frem premieren.

-Å gå på Colosseum kino å se på at 1000 mennesker skriker akkurat der vi har bestemt at de skal skrike – det er vidunderlig, sier Sundland.

– Men den typen skrekkfilmer vi lager, slasherfilm eller popcorn-skrekkfilm, skal fungere som en berg- og dalbane. Etter filmen er ferdig skal man ha lyst til å ta seg en fest. Man skal ikke føle at verden er ond.

Fritt vilt 2
har premiere 10. oktober.

Dette intervjuet kan du lese i sin helhet i den kommende utgaven av RUSHPRINT. Ønsker du å tegne abonnement, klikker du bare her!

Foto: Filmweb/Kristina Meyn Krogvold

Skriket i Jotunheimen

Fritt Vilt_lite.jpg Å gå på Colosseum kino å se på at 1000 mennesker skriker akkurat der vi har bestemt at de skal skrike – det er vidunderlig, sier Fritt Vilt-produsentene Martin Sundland og Kristian Sinkerud. 

Fritt Vilt_stort.jpg

– Å gå på Colosseum kino å se på at 1000 mennesker skriker akkurat der vi har bestemt at de skal skrike – det er vidunderlig, sier Fritt Viltprodusentene Martin Sundland og Kristian Sinkerud. 

Det var da Ingrid Bolsø Berdal takket ja til hovedrollen som Jannicke i Fritt vilt 2, at produsentparet fra Fantefilm bestemte seg for å realisere oppfølgerprosjektet til popcorn-skrekfilmen Fritt vilt fra 2006.

Når teppet faller, sitter hovedkarakteren Jannicke igjen på kanten av en bresprekk og har kommet fra det med livet i behold. Men alle vennene hennes er døde. Det som skulle bli en hyggelig snowboardferie i Jotunheimen ble et mareritt.

– Vi tenkte at dette måtte være et ganske interessant sted å begynne en film. Alt ligger til rette for en fortsettelse, eller en ny begynnelse, sier Sundland, som debuterte som spillefilmprodusent med Fritt vilt.

Når Fritt vilt 2 nå er en realitet, avhenger det utvilsomt av entusiasmen til produsentparet. Med Fritt vilt 2 lover de mer av alt.

– Mer som i en rikere film. Mer som i flere karakterer. Mer som i flere locations. Mer som i mer dramatisk action. Vi har ivaretatt det som er sjela i Fritt vilt i oppfølgeren, samtidig som den er helt frisk og ny, sier Sundland.

– Dette er langt fra noen blåkopi av den forrige filmen. Men, den er likevel Fritt vilt, sier Sinkerud.

Fantefilm.jpg

Produsentparet har brukt mye tid og ressurser på dialog med målgruppen – helt fra planleggingsstadiet.

– Vi har begge to en veldig respekt for publikum. Og det har vært med skrekkblandet fryd at vi har laget en toer – nettopp fordi så mange likte den første filmen. Nesten daglig får vi mail av en eller annen 15-åring som gleder seg til å se Fritt vilt 2, og på You Tube har teaseren blitt sett ekstremt mange ganger, sier Sundland.  

I researcharbeidet har de hatt gruppesamtaler med målgruppen, presentert flere mulige handlingsscenarioer og venninger i filmen for å avdekke hva som appellerte mest til skrekkfilmhungrig ungdom. Og allerede i sommer kunne man se de første teaserplakatene og lysreklamene prege bybildet i store deler av landet.

– Dett er det ingen som har prøvd før, så vidt meg er bekjent. På grunn av stuntet i sommer tror mange som ikke er i kjernemålgruppen at Fritt vilt 2 allerede har gått på kino! Filmplakater og reklamemateriell kommer vanligvis ut rett i forkant av premieren, sier Sundland.

Nå er plakatene imidlertid oppe igjen, og produsentene ser frem premieren.

-Å gå på Colosseum kino å se på at 1000 mennesker skriker akkurat der vi har bestemt at de skal skrike – det er vidunderlig, sier Sundland.

– Men den typen skrekkfilmer vi lager, slasherfilm eller popcorn-skrekkfilm, skal fungere som en berg- og dalbane. Etter filmen er ferdig skal man ha lyst til å ta seg en fest. Man skal ikke føle at verden er ond.

Fritt vilt 2
har premiere 10. oktober.

Dette intervjuet kan du lese i sin helhet i den kommende utgaven av RUSHPRINT. Ønsker du å tegne abonnement, klikker du bare her!

Foto: Filmweb/Kristina Meyn Krogvold

MENY