– Spent på norsk mottakelse

Red_lite.jpgAmerikanske kritikere tok godt imot Trygve Allister Diesens film Red. Nå ser regissøren frem til den første offisielle norske visningen i Haugesund. – Med dette føler jeg at jeg bringer filmen hjem igjen, sier regissøren. 

Red_stort.jpg

Amerikanske kritikere tok godt imot Trygve Allister Diesens film Red. Nå ser regissøren frem til den første offisielle norske visningen i Haugesund. -Med dette føler jeg at jeg bringer filmen hjem igjen, sier regissøren.

Trygve A. Diesens independentfilm og thriller, Red, har høstet lovord hos de amerikanske kritikerne etter premieren 8. august. Filmen, som har Brian Cox (Deadwood, Match Point) i hovedrollen, ble først vist for det amerikanske publikumet under Sundance Film Festival, der den sikret seg amerikansk kinodistribusjon.

– Det ser selvfølgelig ekstra hyggelig at anmeldelsene i de store og toneangivende avisene stort sett har vært veldig positive, sier Diesen, som selv ikke hadde anledning til å være i USA under premierehelgen.

– Jeg har fulgt mottakelsen fra Oslo, sier regissøren, som også er fornøyd med at filmen har fått hele 8 av 10 mulige stjerner på nettstedet The Internet Movie Database, sier Diesen.

Også under Edinburgh internasjonale filmfestival ble Red godt mottatt av publikum tidligere i sommer. Filmen ble stemt frem av publikum og fikk en plass i det såkalte "best of fest"-programmet. Nå går festivalferden videre til Haugesund og Den norske filmfestivalen.Der skal Red vises under programposten "Amerikansk indie". Programmet består av amerikanske spillefilmer som er produsert utenfor de store Hollywood-studioene.

Trygve Diesen.jpg

– Det blir spennende å vise filmen på norsk jord for første gang, og jeg er spent på publikums reaksjoner. Det er bare litt over et år siden jeg satt her og klippet filmen, og med dette føler jeg at jeg bringer filmen hjem igjen, sier Diesen.

Guro Krossen fra Oro Film, som er den norske distributøren av filmen, kan fortelle at det endelige tidspunket for når Red får kinodistribusjon enda ikke er avgjort. Dette vil sannsynligvis være avklart etter visningen i Haugesund.

Red er en thriller som bygger på en roman av forfatteren Jack Ketchum. The Grudge-forfatter Steven Susco har skrevet manus. I filmen møter vi en enkemann som drar på fisketur med sin gamle hund, Red. På turen forsøker noen unge menn å rane ham, og skyter Red. Den eldre mannen anmelder guttene, men kommer ingen vei. Dermed bestemmer han seg for å hevne seg på sin egen, spesielle måte.

Diesen overtok independentproduksjonen da opptaksprosessen så vidt var begynt med regissør Lucky Mc. Kee. Etter å ha lest manus, tok Diesen tok med seg fotograf, lydmann og klipper fra Norge til USA og fullførte filmen.

Les om hva Rushprint har skrevet om Red tidligere her.

Møt regissør Trygve Allister Diesen på Blått Lerret web-tv her.

Foto: Red, skuespiller Brian Cox og regissør Trygve A. Diesen

– Spent på norsk mottakelse

Red_lite.jpgAmerikanske kritikere tok godt imot Trygve Allister Diesens film Red. Nå ser regissøren frem til den første offisielle norske visningen i Haugesund. – Med dette føler jeg at jeg bringer filmen hjem igjen, sier regissøren. 

Red_stort.jpg

Amerikanske kritikere tok godt imot Trygve Allister Diesens film Red. Nå ser regissøren frem til den første offisielle norske visningen i Haugesund. -Med dette føler jeg at jeg bringer filmen hjem igjen, sier regissøren.

Trygve A. Diesens independentfilm og thriller, Red, har høstet lovord hos de amerikanske kritikerne etter premieren 8. august. Filmen, som har Brian Cox (Deadwood, Match Point) i hovedrollen, ble først vist for det amerikanske publikumet under Sundance Film Festival, der den sikret seg amerikansk kinodistribusjon.

– Det ser selvfølgelig ekstra hyggelig at anmeldelsene i de store og toneangivende avisene stort sett har vært veldig positive, sier Diesen, som selv ikke hadde anledning til å være i USA under premierehelgen.

– Jeg har fulgt mottakelsen fra Oslo, sier regissøren, som også er fornøyd med at filmen har fått hele 8 av 10 mulige stjerner på nettstedet The Internet Movie Database, sier Diesen.

Også under Edinburgh internasjonale filmfestival ble Red godt mottatt av publikum tidligere i sommer. Filmen ble stemt frem av publikum og fikk en plass i det såkalte "best of fest"-programmet. Nå går festivalferden videre til Haugesund og Den norske filmfestivalen.Der skal Red vises under programposten "Amerikansk indie". Programmet består av amerikanske spillefilmer som er produsert utenfor de store Hollywood-studioene.

Trygve Diesen.jpg

– Det blir spennende å vise filmen på norsk jord for første gang, og jeg er spent på publikums reaksjoner. Det er bare litt over et år siden jeg satt her og klippet filmen, og med dette føler jeg at jeg bringer filmen hjem igjen, sier Diesen.

Guro Krossen fra Oro Film, som er den norske distributøren av filmen, kan fortelle at det endelige tidspunket for når Red får kinodistribusjon enda ikke er avgjort. Dette vil sannsynligvis være avklart etter visningen i Haugesund.

Red er en thriller som bygger på en roman av forfatteren Jack Ketchum. The Grudge-forfatter Steven Susco har skrevet manus. I filmen møter vi en enkemann som drar på fisketur med sin gamle hund, Red. På turen forsøker noen unge menn å rane ham, og skyter Red. Den eldre mannen anmelder guttene, men kommer ingen vei. Dermed bestemmer han seg for å hevne seg på sin egen, spesielle måte.

Diesen overtok independentproduksjonen da opptaksprosessen så vidt var begynt med regissør Lucky Mc. Kee. Etter å ha lest manus, tok Diesen tok med seg fotograf, lydmann og klipper fra Norge til USA og fullførte filmen.

Les om hva Rushprint har skrevet om Red tidligere her.

Møt regissør Trygve Allister Diesen på Blått Lerret web-tv her.

Foto: Red, skuespiller Brian Cox og regissør Trygve A. Diesen

MENY