Møteplassen Nordisk Panorama

kim_lite.jpgProgrammet for Nordisk Panorama, Nordens største festival for kort- og dokumentarfilmer, er klart. – Nytt av året er Nordic Talent Pitch Award og Marked Talk, forteller festivaldirektør Lisa Nyed.

kim_stort.jpg

Programmet for Nordisk Panorama, Nordens største festival for kort- og dokumentarfilmer, er klart. – Nytt av året er Nordic Talent Pitch Award og Marked Talk, forteller festivaldirektør Lisa Nyed.

Den opprinnelige tanken bak etableringen av Nordisk Panorama – som første gangen fant sted i Grimstad i 1990 – var å skape en felles plattform for distribusjon av nordisk kort- og dokumentarfilm ut i verden. I år går Nordisk Panorama av stabelen i Malmö i perioden 26.september til 1.oktober.

Med tiden har arrangementet vokst seg til Nordens største filmfestival for kort- og dokumentarfilm. Festivalen er en årlig begivenhet som går på omgang mellom byene Malmö, Reykjavik, Bergen, Århus og Oulo. Derfor har festivalen fått navnet Nordisk Panorama – 5 Cities Film Festival.

Nordisk Panorama en viktig møteplass for nordiske filmskapere og produsenter som vil knytte tettere kontakt med kollegaer i andre nordiske land. Festivaldirektør Lisa Nyed har flere nye poster på årets festivalprogram.

– Nytt av året er den nye møteplassen vi har kalt Marked Talk, der innkjøpere presenterer seg selv og hva de er ute etter. Formålet er å skape et forum for filmskapere og innkjøpere. SF Nordic Talent Pitch Award er et annet, nytt initiativ. Her får regissøren eller manusforfatteren muligheten til å presentere sin idé for SFs jury og publikum. Dette blir en interaktiv og "in action"-presentasjon jeg tror blir veldig spennende, sier Nyed til Rushprint.

Åtte av filmskaperne som konkurrerer i Nordisk Panorama vil få muligheten til å delta i Nordic Talent Pitch Award. Prosjektet som vinner, får 95 000 svenske kroner, som skal brukes til videreutvikling av ideen og en mulig produksjon i samarbeid med SF Film, forklarer festivalsjefen.

– Vi har også en hedersgjest i år: Dokumentarfilmdronningen Kim Longinotto har premiere på sin film Hold Me Tight, Let Me Go. Vi er også veldig stolte av å presentere den britiske kult-animatøren Phil Mulloy, som gjester festivalen med filmer og en utstilling fylt med svart humor og anarki, legger hun til.

I år konkurrerer 38 kortfilmer som alle er under 60 minutter om prisen Nordic Short Film Award i programmet Nordic Short Films. 22 dokumentarer konkurrerer i kategorien Nordic Documentary Films om den nordiske dokumentarprisen Nordic Documentary Award. I spesialprogrammet New Nordic Voices presenterer Nordisk Panorama nye talentfulle og lovende filmskapere fra hele Norden. Totalt 14 filmer er representert i programmet.
Nordisk Panorama gjester om lag 600 bransjeakkrediterte. I tillegg høster festivalen med seg et sterkt lokalt engasjement, i følge festivalsjefen.

Les mer om Nordisk Panorama her.

Foto: Kim Longinotto

Møteplassen Nordisk Panorama

kim_lite.jpgProgrammet for Nordisk Panorama, Nordens største festival for kort- og dokumentarfilmer, er klart. – Nytt av året er Nordic Talent Pitch Award og Marked Talk, forteller festivaldirektør Lisa Nyed.

kim_stort.jpg

Programmet for Nordisk Panorama, Nordens største festival for kort- og dokumentarfilmer, er klart. – Nytt av året er Nordic Talent Pitch Award og Marked Talk, forteller festivaldirektør Lisa Nyed.

Den opprinnelige tanken bak etableringen av Nordisk Panorama – som første gangen fant sted i Grimstad i 1990 – var å skape en felles plattform for distribusjon av nordisk kort- og dokumentarfilm ut i verden. I år går Nordisk Panorama av stabelen i Malmö i perioden 26.september til 1.oktober.

Med tiden har arrangementet vokst seg til Nordens største filmfestival for kort- og dokumentarfilm. Festivalen er en årlig begivenhet som går på omgang mellom byene Malmö, Reykjavik, Bergen, Århus og Oulo. Derfor har festivalen fått navnet Nordisk Panorama – 5 Cities Film Festival.

Nordisk Panorama en viktig møteplass for nordiske filmskapere og produsenter som vil knytte tettere kontakt med kollegaer i andre nordiske land. Festivaldirektør Lisa Nyed har flere nye poster på årets festivalprogram.

– Nytt av året er den nye møteplassen vi har kalt Marked Talk, der innkjøpere presenterer seg selv og hva de er ute etter. Formålet er å skape et forum for filmskapere og innkjøpere. SF Nordic Talent Pitch Award er et annet, nytt initiativ. Her får regissøren eller manusforfatteren muligheten til å presentere sin idé for SFs jury og publikum. Dette blir en interaktiv og "in action"-presentasjon jeg tror blir veldig spennende, sier Nyed til Rushprint.

Åtte av filmskaperne som konkurrerer i Nordisk Panorama vil få muligheten til å delta i Nordic Talent Pitch Award. Prosjektet som vinner, får 95 000 svenske kroner, som skal brukes til videreutvikling av ideen og en mulig produksjon i samarbeid med SF Film, forklarer festivalsjefen.

– Vi har også en hedersgjest i år: Dokumentarfilmdronningen Kim Longinotto har premiere på sin film Hold Me Tight, Let Me Go. Vi er også veldig stolte av å presentere den britiske kult-animatøren Phil Mulloy, som gjester festivalen med filmer og en utstilling fylt med svart humor og anarki, legger hun til.

I år konkurrerer 38 kortfilmer som alle er under 60 minutter om prisen Nordic Short Film Award i programmet Nordic Short Films. 22 dokumentarer konkurrerer i kategorien Nordic Documentary Films om den nordiske dokumentarprisen Nordic Documentary Award. I spesialprogrammet New Nordic Voices presenterer Nordisk Panorama nye talentfulle og lovende filmskapere fra hele Norden. Totalt 14 filmer er representert i programmet.
Nordisk Panorama gjester om lag 600 bransjeakkrediterte. I tillegg høster festivalen med seg et sterkt lokalt engasjement, i følge festivalsjefen.

Les mer om Nordisk Panorama her.

Foto: Kim Longinotto

MENY