Sony Classics kjøper O’Horten

Ohorten-lite.jpgO’Horten er solgt til om lag 25 land etter deltakelsen i Cannes. Sony Picture Classics har kjøpt distribusjonsrettighetene for USA – Sony er et stort og aggressivt selskap som er kjent for å kjøpe kvalitetsfilm, sier Hamer. 

Ohorten-stort.jpg

O’Horten er solgt til om lag 25 land etter deltakelsen i Cannes. Sony Picture Classics har kjøpt opp distribusjonsrettighetene for USA.
– Sony er et stort og aggressivt selskap som er kjent for å kjøpe kvalitetsfilm, sier Hamer.

Denne uken kjøpte Sony Classics opp distribusjonsrettighetene til Bent Hamers film O’Horten for det amerikanske markedet. Filmen var den eneste norske spillefilmen som kom med i det offisielle programmet under Cannes Internasjonale Filmfestival – i sideprogrammet Un Certain Regard.

– At Sony Pitcture Classics har kjøpt rettighetene til filmen, innebærer kinodistribusjon i Nord-Amerika og Canada. Det er veldig gledelig at de har kjøpt O’Horten – de er kjent for å kjøpe kvalitetsfilm, sier Bent Hamer til Rushprint.

Det var distribusjonsselskapet IFC som kjøpte rettighetene til Hamers to foregående spillefilmer Factotum og Salmer fra kjøkkenet. Hamer selv er glad for at det er nettopp Sony Picture Classics som har kjøpt rettighetene til O’Horten.

-IFC har gjort en ok jobb, men det er et mindre selskap, med litt mindre trøkk. Sony Picture Classics er større og er mer aggressive og kjører på større flater.

– Sony har alltid platform-release. De kommer til å starte ut med å vise filmen i New York. Hvor bredt de kommer til å distribuere filmen i Nord-Amerika, kommer an på anmeldelsene og publikumsresponsen. Men de har jo muligheten til å distribuere voldsomt med kopier, om det skulle bli nødvendig, legger han til.

For øvrig er O’Horten solgt til om lag 25 land, blant annet England, Tyskland Japan og Australia. Først ute med kinopremiere på O’Horten er Frankrike, der filmen får premiere allerede 18. juni.

I tillegg til O’Horten, kjøpte Sony Picture Classics rettighetene til den animerte dokumentarfilmen Walts With Bashir, regissert av Ari Folman og Dardenne-brødrenes Le Silence de Lorna, skriver The New York Times.

Foto: O’Horten

Sony Classics kjøper O’Horten

Ohorten-lite.jpgO’Horten er solgt til om lag 25 land etter deltakelsen i Cannes. Sony Picture Classics har kjøpt distribusjonsrettighetene for USA – Sony er et stort og aggressivt selskap som er kjent for å kjøpe kvalitetsfilm, sier Hamer. 

Ohorten-stort.jpg

O’Horten er solgt til om lag 25 land etter deltakelsen i Cannes. Sony Picture Classics har kjøpt opp distribusjonsrettighetene for USA.
– Sony er et stort og aggressivt selskap som er kjent for å kjøpe kvalitetsfilm, sier Hamer.

Denne uken kjøpte Sony Classics opp distribusjonsrettighetene til Bent Hamers film O’Horten for det amerikanske markedet. Filmen var den eneste norske spillefilmen som kom med i det offisielle programmet under Cannes Internasjonale Filmfestival – i sideprogrammet Un Certain Regard.

– At Sony Pitcture Classics har kjøpt rettighetene til filmen, innebærer kinodistribusjon i Nord-Amerika og Canada. Det er veldig gledelig at de har kjøpt O’Horten – de er kjent for å kjøpe kvalitetsfilm, sier Bent Hamer til Rushprint.

Det var distribusjonsselskapet IFC som kjøpte rettighetene til Hamers to foregående spillefilmer Factotum og Salmer fra kjøkkenet. Hamer selv er glad for at det er nettopp Sony Picture Classics som har kjøpt rettighetene til O’Horten.

-IFC har gjort en ok jobb, men det er et mindre selskap, med litt mindre trøkk. Sony Picture Classics er større og er mer aggressive og kjører på større flater.

– Sony har alltid platform-release. De kommer til å starte ut med å vise filmen i New York. Hvor bredt de kommer til å distribuere filmen i Nord-Amerika, kommer an på anmeldelsene og publikumsresponsen. Men de har jo muligheten til å distribuere voldsomt med kopier, om det skulle bli nødvendig, legger han til.

For øvrig er O’Horten solgt til om lag 25 land, blant annet England, Tyskland Japan og Australia. Først ute med kinopremiere på O’Horten er Frankrike, der filmen får premiere allerede 18. juni.

I tillegg til O’Horten, kjøpte Sony Picture Classics rettighetene til den animerte dokumentarfilmen Walts With Bashir, regissert av Ari Folman og Dardenne-brødrenes Le Silence de Lorna, skriver The New York Times.

Foto: O’Horten

MENY