– Ny norsk festival

FS_lite.jpgFuture Shorts et verdensomspennende nettverk av kortfilmskapere som samarbeider om å utveksle og vise hverandres filmer. – Vi gir ut en månedlig dvd. Her kan norske filmskapere også få plass, forteller daglig leder Elisabeth Thomassen.

FS_stort.jpg

Future Shorts et verdensomspennende nettverk av kortfilmskapere som samarbeider om å utveksle og vise hverandres filmer. – Vi gir ut en månedlig dvd. Her kan norske filmskapere også få plass, forteller daglig leder Elisabeth Thomassen.

Thomassen vært daglig leder for Future Shorts Norway siden hun startet opp i 2007. Nå arrangerer hun den fjerde filmvisningen i rekken, som holdes på Parkteatret i Oslo 12. mai. Future Shorts startet i London i 2003, og er i dag et verdensomspennende nettverk av kortfilmskapere som samarbeider om å utveksle og vise hverandres filmer.

– Future Shorts Norway er rett og slett en franchise. Vi jobber etter en internasjonal mal og forholder oss til et sett regler og forholder oss til faste kvalitetskriterier. Gjennom Future Shorts kan vi utveksle filmer med filskapere fra andre land og promotere norske filmer i utlandet, sier Thomassen.

– Future Shorts England gir for eksempel ut en månedlig dvd med en samling av filmer fra vårt verdensomspennende nettverk. Her kan norske filmskapere også få plass, legger hun til.

Future Shorts skal være en sosial happening så vel som filmvisning, der publikum skal ha mulighet til å ta seg et glass og møte andre filminteresserte. Målsetningen er å få festivalstatus.

– Utfordringen er at vi skiller oss fra tradisjonelle filmfestivaler fordi vi har sporadiske visninger, i stedet for én festival som går over flere dager. Men i likhet med andre filmfestivaler har vi premiere på filmer og vi er forbundet med festligheter og feiring.

– Vi faller mulighens mellom barken og veden i forhold til å få festivalstøtte fordi vi både vil fremme internasjonal og norsk kortfilm. Spørsmålet er om man først kan kalle seg festival i det man får festivalstøtte, sier Thomassen.

Til nå har Future Shorts Norway fått støtte fra Norsk Filminstitutt til å arrangere visningene. Thomassen vil nå søke festivalstøtte hos Film&Kino og andre kulturinstitusjoner som bistår filmkulturelle tiltak.

– Målet er å bli en festival, der 20 prosent av filmene vi viser skal være norske, og at vi kan bidra til å spre norsk kortfilm i utlandet. Samtidig er det ikke opp til meg hvilke norske filmer som skal vises i utlandet; de må kvalitetsgodkjennes i England, forklarer hun.

Utfordringen er å samle nok penger til markedsføring, og kunne arrangere jevnlige visninger. Thomassen forteller at alle som er involvert i Future Shorts er filmutdannet. Arbeidet med prosjektet springer ut fra ren og skjær dugnadsånd og et genuint ønske om å fremme kortfilmen nasjonalt og internasjonalt.

– Kortfilm er fortsatt nisje. Future Shorts håper å bli store nok til å arrangere filmvisninger også utenfor Oslo, gjerne i Bergen og Trondheim, sier Thomassen.

Under visningen 12. mai på Parkteatret i Oslo vises "The Very Best from the Future Shorts Festival 2007". Visningen inneholder en blanding av animasjon, kortfilm, eksperimentell film og musikkvideo. Arrangementet starter kl 20.15.

Les mer om Future Shorts Norway her.

– Ny norsk festival

FS_lite.jpgFuture Shorts et verdensomspennende nettverk av kortfilmskapere som samarbeider om å utveksle og vise hverandres filmer. – Vi gir ut en månedlig dvd. Her kan norske filmskapere også få plass, forteller daglig leder Elisabeth Thomassen.

FS_stort.jpg

Future Shorts et verdensomspennende nettverk av kortfilmskapere som samarbeider om å utveksle og vise hverandres filmer. – Vi gir ut en månedlig dvd. Her kan norske filmskapere også få plass, forteller daglig leder Elisabeth Thomassen.

Thomassen vært daglig leder for Future Shorts Norway siden hun startet opp i 2007. Nå arrangerer hun den fjerde filmvisningen i rekken, som holdes på Parkteatret i Oslo 12. mai. Future Shorts startet i London i 2003, og er i dag et verdensomspennende nettverk av kortfilmskapere som samarbeider om å utveksle og vise hverandres filmer.

– Future Shorts Norway er rett og slett en franchise. Vi jobber etter en internasjonal mal og forholder oss til et sett regler og forholder oss til faste kvalitetskriterier. Gjennom Future Shorts kan vi utveksle filmer med filskapere fra andre land og promotere norske filmer i utlandet, sier Thomassen.

– Future Shorts England gir for eksempel ut en månedlig dvd med en samling av filmer fra vårt verdensomspennende nettverk. Her kan norske filmskapere også få plass, legger hun til.

Future Shorts skal være en sosial happening så vel som filmvisning, der publikum skal ha mulighet til å ta seg et glass og møte andre filminteresserte. Målsetningen er å få festivalstatus.

– Utfordringen er at vi skiller oss fra tradisjonelle filmfestivaler fordi vi har sporadiske visninger, i stedet for én festival som går over flere dager. Men i likhet med andre filmfestivaler har vi premiere på filmer og vi er forbundet med festligheter og feiring.

– Vi faller mulighens mellom barken og veden i forhold til å få festivalstøtte fordi vi både vil fremme internasjonal og norsk kortfilm. Spørsmålet er om man først kan kalle seg festival i det man får festivalstøtte, sier Thomassen.

Til nå har Future Shorts Norway fått støtte fra Norsk Filminstitutt til å arrangere visningene. Thomassen vil nå søke festivalstøtte hos Film&Kino og andre kulturinstitusjoner som bistår filmkulturelle tiltak.

– Målet er å bli en festival, der 20 prosent av filmene vi viser skal være norske, og at vi kan bidra til å spre norsk kortfilm i utlandet. Samtidig er det ikke opp til meg hvilke norske filmer som skal vises i utlandet; de må kvalitetsgodkjennes i England, forklarer hun.

Utfordringen er å samle nok penger til markedsføring, og kunne arrangere jevnlige visninger. Thomassen forteller at alle som er involvert i Future Shorts er filmutdannet. Arbeidet med prosjektet springer ut fra ren og skjær dugnadsånd og et genuint ønske om å fremme kortfilmen nasjonalt og internasjonalt.

– Kortfilm er fortsatt nisje. Future Shorts håper å bli store nok til å arrangere filmvisninger også utenfor Oslo, gjerne i Bergen og Trondheim, sier Thomassen.

Under visningen 12. mai på Parkteatret i Oslo vises "The Very Best from the Future Shorts Festival 2007". Visningen inneholder en blanding av animasjon, kortfilm, eksperimentell film og musikkvideo. Arrangementet starter kl 20.15.

Les mer om Future Shorts Norway her.

MENY