Ny juryordning for Amanda

Gunnar Johan Løvvik_lite.jpgI år skal fire juryer vurdere de aktuelle Amandapriskandidatene. Juryordningen er en konsekvens av at Amandakomiteen tidligere i år utvidet med flere fagpriser. – De nominerte filmene er i beste hender, sier Gunnar Johan Løvvik. 

Gunnar Johan Løvvik.jpg

I år skal fire juryer vurdere de aktuelle Amandapriskandidatene. Juryordningen er en konsekvens av at Amandakomiteen tidligere i år utvidet med flere fagpriser. – De nominerte filmene er i de beste hender, sier GunnarJohan Løvvik.

– Etter innspill fra bransjen og har vi i Amandakomiteen vedtatt å utvide til fire juryer. Avgjørelsen er nøye veloverveid, og vi sitter med den profesjonelle og faglige tyngden som gjør oss trygge på at de nominerte filmene er i beste hender, sier festivaldirektør og leder for Amandakomiteen, Gunnar Johan Løvvik til Rushprint.

Den nye juryordningen er en naturlig konsekvens av at Amandakomiteen tidligere i år utvidet Amanda med flere fagpriser. De nye Amandajuryene er bredt sammensatt av personer med ulik faglig tilknytning til film, og tre av dem er under ledelse av regissør og tidligere spillefilmkonsulent Harry Guttormsen.

– Det har vært et ønske fra bransjen at juryen skal være så profesjonell som mulig i forhold til prestasjonene som skal vurderes. Våre jurymedlemmer kan filmfaget fra a til å, og har kunnskap om fagfunksjonene som skal vurderes, mener Løvvik.

Amandaprisutdelingen avslutter filmåret 2007/2008, med en produksjon på 18 norske kinofilmer som vurderes for den norske filmprisen i 19 ulike kategorier, inklusive publikumsprisen Folkets Amanda som er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, VG og TV2.

– Det blir ekstra spennende i år, i og med at vi har utvidet selve Amanda-prisutdelingen med så mange nye priser. Dette gjør Amandaprisene og Den norske filmfestivalen enda viktigere for en samlet norsk filmbransje, sier Løvvik.

Her er Amandajuryene 2008


Juryleder (Jury A, B og C):

Harry Guttormsen – regissør og tidligere spillefilmkonsulent i Norsk Filminstitutt

Jury A:
Skal vurdere beste norske kinofilm, beste barne- og ungdomsfilm og årets utenlandske film, og består av:

Christin Berg (filmsjef Oslo Kino)
Asle Vatn (produsent Friland)
Sirin Eide (regissør)
Monica Boracco Borring (manusforfatter)
Audun Engelstad (filmviter, Høgskolen i Lillehammer)

Jury B:
Skal vurdere beste regi, beste mannlige skuespiller, beste kvinnelige skuespiller, beste mannlige birolle, beste kvinnelige birolle og beste filmmanus.

Andrea Bræin Hovig (skuespiller)
Petter Rosenlund (manusforfatter)
Annette Sjursen (regissør)
Tanya Nanette Badendyck (produsent Cinenord)

Jury C:
Skal vurdere beste foto, beste lyddesign, beste musikk, beste klipp og beste scenografi, og består av:

Anna Myking (fotograf)
Anne Ingvar (leder produsentlinjen Den norske filmskolen i Lillehammer)
Marius Holst (regissør)

Jury D:
Skal vurdere beste kortfilm og beste dokumentarfilm, og består av:

Tore Buvarp (produsent Fenris Film)
Jan Dalchow (regissør og produsent Dalchows verden)
Kristin Hellebust (produsent Storm Studio)

Amandaprisen deles ut i følgende kategorier:

1. Beste norske kinofilm
2. Beste regi (kinofilm)
3. Folkets Amanda (publikumsavstemning i samarbeid med VG og TV2)
4. Beste mannlige skuespiller
5. Beste kvinnelige skuespiller
6. Beste mannlige birolle
7. Beste kvinnelige birolle
8. Beste barne- og ungdomsfilm
9. Beste filmmanus
10. Beste foto
11. Beste lyddesign
12. Beste musikk
13. Beste klipp
14. Beste scenografi
15. Beste kortfilm
16. Beste dokumentarfilm
17. Årets utenlandske kinofilm
18. Amandakomiteens Gullklapper
19. Amandakomiteens Ærespris

Amandanominasjonene vil bli offentliggjort i siste halvdel av juni, og showet sendes på TV2 fra Haugesund konserthus lørdag 16. august. Amanda markerer starten på Den norske filmfestivalen i Haugesund, som går til og med 23. august.

Les mer hos Den norske Filmfestivalen


Ny juryordning for Amanda

Gunnar Johan Løvvik_lite.jpgI år skal fire juryer vurdere de aktuelle Amandapriskandidatene. Juryordningen er en konsekvens av at Amandakomiteen tidligere i år utvidet med flere fagpriser. – De nominerte filmene er i beste hender, sier Gunnar Johan Løvvik. 

Gunnar Johan Løvvik.jpg

I år skal fire juryer vurdere de aktuelle Amandapriskandidatene. Juryordningen er en konsekvens av at Amandakomiteen tidligere i år utvidet med flere fagpriser. – De nominerte filmene er i de beste hender, sier GunnarJohan Løvvik.

– Etter innspill fra bransjen og har vi i Amandakomiteen vedtatt å utvide til fire juryer. Avgjørelsen er nøye veloverveid, og vi sitter med den profesjonelle og faglige tyngden som gjør oss trygge på at de nominerte filmene er i beste hender, sier festivaldirektør og leder for Amandakomiteen, Gunnar Johan Løvvik til Rushprint.

Den nye juryordningen er en naturlig konsekvens av at Amandakomiteen tidligere i år utvidet Amanda med flere fagpriser. De nye Amandajuryene er bredt sammensatt av personer med ulik faglig tilknytning til film, og tre av dem er under ledelse av regissør og tidligere spillefilmkonsulent Harry Guttormsen.

– Det har vært et ønske fra bransjen at juryen skal være så profesjonell som mulig i forhold til prestasjonene som skal vurderes. Våre jurymedlemmer kan filmfaget fra a til å, og har kunnskap om fagfunksjonene som skal vurderes, mener Løvvik.

Amandaprisutdelingen avslutter filmåret 2007/2008, med en produksjon på 18 norske kinofilmer som vurderes for den norske filmprisen i 19 ulike kategorier, inklusive publikumsprisen Folkets Amanda som er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, VG og TV2.

– Det blir ekstra spennende i år, i og med at vi har utvidet selve Amanda-prisutdelingen med så mange nye priser. Dette gjør Amandaprisene og Den norske filmfestivalen enda viktigere for en samlet norsk filmbransje, sier Løvvik.

Her er Amandajuryene 2008


Juryleder (Jury A, B og C):

Harry Guttormsen – regissør og tidligere spillefilmkonsulent i Norsk Filminstitutt

Jury A:
Skal vurdere beste norske kinofilm, beste barne- og ungdomsfilm og årets utenlandske film, og består av:

Christin Berg (filmsjef Oslo Kino)
Asle Vatn (produsent Friland)
Sirin Eide (regissør)
Monica Boracco Borring (manusforfatter)
Audun Engelstad (filmviter, Høgskolen i Lillehammer)

Jury B:
Skal vurdere beste regi, beste mannlige skuespiller, beste kvinnelige skuespiller, beste mannlige birolle, beste kvinnelige birolle og beste filmmanus.

Andrea Bræin Hovig (skuespiller)
Petter Rosenlund (manusforfatter)
Annette Sjursen (regissør)
Tanya Nanette Badendyck (produsent Cinenord)

Jury C:
Skal vurdere beste foto, beste lyddesign, beste musikk, beste klipp og beste scenografi, og består av:

Anna Myking (fotograf)
Anne Ingvar (leder produsentlinjen Den norske filmskolen i Lillehammer)
Marius Holst (regissør)

Jury D:
Skal vurdere beste kortfilm og beste dokumentarfilm, og består av:

Tore Buvarp (produsent Fenris Film)
Jan Dalchow (regissør og produsent Dalchows verden)
Kristin Hellebust (produsent Storm Studio)

Amandaprisen deles ut i følgende kategorier:

1. Beste norske kinofilm
2. Beste regi (kinofilm)
3. Folkets Amanda (publikumsavstemning i samarbeid med VG og TV2)
4. Beste mannlige skuespiller
5. Beste kvinnelige skuespiller
6. Beste mannlige birolle
7. Beste kvinnelige birolle
8. Beste barne- og ungdomsfilm
9. Beste filmmanus
10. Beste foto
11. Beste lyddesign
12. Beste musikk
13. Beste klipp
14. Beste scenografi
15. Beste kortfilm
16. Beste dokumentarfilm
17. Årets utenlandske kinofilm
18. Amandakomiteens Gullklapper
19. Amandakomiteens Ærespris

Amandanominasjonene vil bli offentliggjort i siste halvdel av juni, og showet sendes på TV2 fra Haugesund konserthus lørdag 16. august. Amanda markerer starten på Den norske filmfestivalen i Haugesund, som går til og med 23. august.

Les mer hos Den norske Filmfestivalen


MENY