Stone skildrer Bush som ”boms”

Stone_lite.jpgOliver Stone har fått hastverk med å avslutte filmen om president Bush før valget i november. Hvordan kunne en alkoholisert boms bli verdens mektigste leder, spør han seg i filmen, og lover samtidig et "nyansert" portrett.

Stone_stort.jpg

Oliver Stone har fått hastverk med å avslutte filmen om president Bush før valget i november. Hvordan kunne en alkoholisert boms bli verdens mektigste leder, spør han seg i filmen, og lover samtidig et "nyansert" portrett.

Det er få amerikanere som forventer at Oliver Stones nye spillefilm om George W Bush vil bli så nyansert som regissøren lover. I likhet med Bush er det kanskje ikke nyansene han er mest kjent for.

Den nye filmen, W, som startet innspillingen denne måneden, skal lages svært hurtig for å få premiere før valget i november. Det er Josh Brolin, som for tiden er aktuell i Coenbrødrenes No Country for Old Men, som skal spille hovedrollen, mens Elisabeth Banks har rollen som USAs førstedame.

ABC News har fått lese manus, og beskriver filmen som et "warts-and-all portrayal", mens The Guardian lurer på om det ikke er blitt mest av det første.

Stone kaller det et fordomsfritt portrett og stillet spørsmålet: Hvordan kunne en alkoholisert boms bli verdens mektigste leder?

Filmen er spekket med såkalte Bushisms – det vil si komiske verbale blødmer og situasjoner der Bush dummer seg ut.

Presidentens forhold til sin far framstilles som problematisk, men avgjørende. Når faren konfronterer ham med hans alkoholproblem etter at han krasjer bilen hans, svarer den unge Georg Bush: "Mr Perfect. Mr War Hero. Mr Fucking God Almighty."

Forholdet til faren er nærmest blitt et dramatisk premiss for filmen. Stone går langt i å forklare invasjonen av Irak gjennom denne relasjonen. Etter farens tap for Bill Clinton under presidentvalget i 1991, hevder sønnen at faren tapte fordi han ikke hadde invadert Irak under Gulfkrigen.
Når presidenten i filmen blir spurt om hvorfor han har fokusert så sterkt på Saddam Hussein, viser han til at den irakiske diktatoren hadde planlagt et attentat mot hans egen far i 1993:
"You don’t go after the Bushes and get to talk about it. Ya got me?"

Alt i henhold til slik Oliver Stone ser presidenten og verden.

Stone skildrer Bush som ”boms”

Stone_lite.jpgOliver Stone har fått hastverk med å avslutte filmen om president Bush før valget i november. Hvordan kunne en alkoholisert boms bli verdens mektigste leder, spør han seg i filmen, og lover samtidig et "nyansert" portrett.

Stone_stort.jpg

Oliver Stone har fått hastverk med å avslutte filmen om president Bush før valget i november. Hvordan kunne en alkoholisert boms bli verdens mektigste leder, spør han seg i filmen, og lover samtidig et "nyansert" portrett.

Det er få amerikanere som forventer at Oliver Stones nye spillefilm om George W Bush vil bli så nyansert som regissøren lover. I likhet med Bush er det kanskje ikke nyansene han er mest kjent for.

Den nye filmen, W, som startet innspillingen denne måneden, skal lages svært hurtig for å få premiere før valget i november. Det er Josh Brolin, som for tiden er aktuell i Coenbrødrenes No Country for Old Men, som skal spille hovedrollen, mens Elisabeth Banks har rollen som USAs førstedame.

ABC News har fått lese manus, og beskriver filmen som et "warts-and-all portrayal", mens The Guardian lurer på om det ikke er blitt mest av det første.

Stone kaller det et fordomsfritt portrett og stillet spørsmålet: Hvordan kunne en alkoholisert boms bli verdens mektigste leder?

Filmen er spekket med såkalte Bushisms – det vil si komiske verbale blødmer og situasjoner der Bush dummer seg ut.

Presidentens forhold til sin far framstilles som problematisk, men avgjørende. Når faren konfronterer ham med hans alkoholproblem etter at han krasjer bilen hans, svarer den unge Georg Bush: "Mr Perfect. Mr War Hero. Mr Fucking God Almighty."

Forholdet til faren er nærmest blitt et dramatisk premiss for filmen. Stone går langt i å forklare invasjonen av Irak gjennom denne relasjonen. Etter farens tap for Bill Clinton under presidentvalget i 1991, hevder sønnen at faren tapte fordi han ikke hadde invadert Irak under Gulfkrigen.
Når presidenten i filmen blir spurt om hvorfor han har fokusert så sterkt på Saddam Hussein, viser han til at den irakiske diktatoren hadde planlagt et attentat mot hans egen far i 1993:
"You don’t go after the Bushes and get to talk about it. Ya got me?"

Alt i henhold til slik Oliver Stone ser presidenten og verden.

MENY