Mediedager med tv-drama

the_wire_lite.jpgNeste uke er det Nordiske Mediedager i Bergen. Det omfattende programmet kan blant annet by på møte med skaperne bak suksesseriene "Forbrytelsen" og "The Wire", samt fokus på den indre bransjestrukturen i Hollywood.

the wire_stort.jpg

Neste uke er det Nordiske Mediedager i Bergen. Det omfattende programmet kan blant annet by på møte med skaperne bak suksesseriene "Forbrytelsen" og "The Wire", samt fokus på den indre bransjestrukturen i Hollywood.

Nordiske Mediedager trekker norske, nordiske og internasjonale foredragsholdere til Bergen for å delta på 42 sesjoner som strekker seg over tre dager. Formålet med konferansen er å sette fokus på og debattere utviklingstrekk, trender og tendenser man ser i mediebransjen. På denne måten har konferansen som mål å speile den nasjonale og internasjonale utviklingen i mediefeltet.v

– Vi har en tung, internasjonal profil i år. Programmet er variert, det rommer 42 sesjoner som gir plass til mer enn 100 foredragsforedragsholdere i løpet av tre dager. Mediedagene har en sterk internasjonal så vel som skandinavisk profil, sier leder Guri Heftye, som leder Nordiske Mediedager for andre år på rad.

Nordiske Mediedager har sitt utspring i konferansen "Nordiske TV-dager " som ble arrangert første gang i 198. I år kommer mer enn 1200 deltagere fra hele mediebransjen til Bergen for å være med når Nordiske Mediedager åpner 7. mai.

-Vi legger ikke opp til noen rød tråd i programmet. Det ville låst oss veldig, forklarer Heftye.

Fokus på tv-drama
-Nå er det mange norske og internasjonale tv-serier som er toneangivende på norske tv. Vi er veldig glade for å presentere Forbrytelsen, som glapp i fjor. Den EMMY-nominerte produsenten bak krimsuksessen, Piv Bernth fra DR, kommer for å la seg intervjue av Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen, i programposten " Hvordan begå Forbrytelsen".

Frilansjournalist i Dagens Næringsliv, Øyvor Dalan Vik, manusforfatter Timothy Prager fra Zenith Productions, skuespiller Line Verndal og prosjektsjef i NRK Drama, Petter Wallace, deltar under posten "Himmelblå – engelsk drama på norsk". De skal debattere hvorvidt det er en fallitterklæring for norsk drama at NRK versjonerer utenlandske formater.

– Det er ikke første gang vi ser norske remakes av engelske konsepter, alle kjenner Fleksnes og Fredriksons Fabrikk. Vi har invitert Timothy Prager, manusforfatteren bak den engelske versjonen av Himmelblå, 2000 Acres of Sky. Det skal vises klipp fra enkelte scener i den norske og engelske versjonen, for å se på forskjeller og likheter. Det er ikke nødvendigvis enklere å lage en remake enn å skrive et originalmanus, sier Heftye.

"Den norske filmskolen" er en programpost om Metronome Spartacus’ serie Hotel Cæcar, som har utviklet seg til en av Norges viktigste rekrutteringssteder for film- og tv-medarbeidere. Nå fyller tv-serien fyller ti år, noe som er en mediebegivenhet i nordisk tv-sammenheng.

-Det er mange tv, film- og dramaarbeidere som har gått i Cæcar-skolen, både på manus-, regi- og i skuespillerrollen. Cæcar har vært en viktig utdanningsinstitusjon gjennom ti år, og derfor ville vi gi rom til dette i programmet. Vi får høre om hvordan man har navigert Cæcar-skuta i ratingverdenen for å holde seertallene oppe gjennom så mange år, forklarer Heftye.

Manusstreik og amerikanske serier

I programmet "Når Hollywood streiker" kommer professor Miranda Banks fra University of Southern California for å se på hvordan produksjonsmiljøene i Hollywood fronter seg både innad i industrien, i pressen og ved forhandlingsbordet. Hun presenterer en analyse av årets kontraktsforhandlinger i de største fagforeningene, samt streiken blant skribentene i 2007-2008.

– Banks har jobbet mye med denne analysen og kan fortelle om hvordan streiken påvirket Hollywood-industrien. Dette er spesielt interessant, fordi streiken også fikk konsekvenser for Norske sendeskjemaer, sier Heftye.Under programposten "Mr. Undercover og mannen han ødela" får man møte journalist Donal MacIntyre. Han jobbet undercover i gjengen til narkobaron Wayne Hardy i et år, før han utleverte ham brutalt på tv. Nå kommer de sammen til Bergen.

– Donal MacIntyre kan ikke gå undercover lenger nå, for å si det sånn. Nå kommer han med Wayne Hardy, mannen han ødela livet til og fikk fengslet. At de nå kommer sammen, og presenterer dette som et slags felles prosjekt, med dokumentarfilmen "Wayne´s World" er utrolig spesielt. Vi har litt gåsehud, forklarer Heftye.

Ellers kommer amerikanske Alexa Fogel for å fortelle om den omfattende castingprosessen til "The Wire".

– Emmy-vinner Fogel har levert en castingjobb på The Wire som virkelig er av de sjeldne. Hun har jobbet tett med serieskapet David Simon og funnet unge afroamerikanske mannlige skuespillere som bærer hele serien. Og som ingen hadde sett før!

Fogel har tidligere bl.a castet Murder One og NYPD Blue.

-Vi er stolt av å kunne presentere en dame av hennes kaliber, avslutter Heftye.

Nordiske Mediedager finner sted i perioden 7.- 9. mai.

Les mer om mediedagene her.

Foto: The Wire

Mediedager med tv-drama

the_wire_lite.jpgNeste uke er det Nordiske Mediedager i Bergen. Det omfattende programmet kan blant annet by på møte med skaperne bak suksesseriene "Forbrytelsen" og "The Wire", samt fokus på den indre bransjestrukturen i Hollywood.

the wire_stort.jpg

Neste uke er det Nordiske Mediedager i Bergen. Det omfattende programmet kan blant annet by på møte med skaperne bak suksesseriene "Forbrytelsen" og "The Wire", samt fokus på den indre bransjestrukturen i Hollywood.

Nordiske Mediedager trekker norske, nordiske og internasjonale foredragsholdere til Bergen for å delta på 42 sesjoner som strekker seg over tre dager. Formålet med konferansen er å sette fokus på og debattere utviklingstrekk, trender og tendenser man ser i mediebransjen. På denne måten har konferansen som mål å speile den nasjonale og internasjonale utviklingen i mediefeltet.v

– Vi har en tung, internasjonal profil i år. Programmet er variert, det rommer 42 sesjoner som gir plass til mer enn 100 foredragsforedragsholdere i løpet av tre dager. Mediedagene har en sterk internasjonal så vel som skandinavisk profil, sier leder Guri Heftye, som leder Nordiske Mediedager for andre år på rad.

Nordiske Mediedager har sitt utspring i konferansen "Nordiske TV-dager " som ble arrangert første gang i 198. I år kommer mer enn 1200 deltagere fra hele mediebransjen til Bergen for å være med når Nordiske Mediedager åpner 7. mai.

-Vi legger ikke opp til noen rød tråd i programmet. Det ville låst oss veldig, forklarer Heftye.

Fokus på tv-drama
-Nå er det mange norske og internasjonale tv-serier som er toneangivende på norske tv. Vi er veldig glade for å presentere Forbrytelsen, som glapp i fjor. Den EMMY-nominerte produsenten bak krimsuksessen, Piv Bernth fra DR, kommer for å la seg intervjue av Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen, i programposten " Hvordan begå Forbrytelsen".

Frilansjournalist i Dagens Næringsliv, Øyvor Dalan Vik, manusforfatter Timothy Prager fra Zenith Productions, skuespiller Line Verndal og prosjektsjef i NRK Drama, Petter Wallace, deltar under posten "Himmelblå – engelsk drama på norsk". De skal debattere hvorvidt det er en fallitterklæring for norsk drama at NRK versjonerer utenlandske formater.

– Det er ikke første gang vi ser norske remakes av engelske konsepter, alle kjenner Fleksnes og Fredriksons Fabrikk. Vi har invitert Timothy Prager, manusforfatteren bak den engelske versjonen av Himmelblå, 2000 Acres of Sky. Det skal vises klipp fra enkelte scener i den norske og engelske versjonen, for å se på forskjeller og likheter. Det er ikke nødvendigvis enklere å lage en remake enn å skrive et originalmanus, sier Heftye.

"Den norske filmskolen" er en programpost om Metronome Spartacus’ serie Hotel Cæcar, som har utviklet seg til en av Norges viktigste rekrutteringssteder for film- og tv-medarbeidere. Nå fyller tv-serien fyller ti år, noe som er en mediebegivenhet i nordisk tv-sammenheng.

-Det er mange tv, film- og dramaarbeidere som har gått i Cæcar-skolen, både på manus-, regi- og i skuespillerrollen. Cæcar har vært en viktig utdanningsinstitusjon gjennom ti år, og derfor ville vi gi rom til dette i programmet. Vi får høre om hvordan man har navigert Cæcar-skuta i ratingverdenen for å holde seertallene oppe gjennom så mange år, forklarer Heftye.

Manusstreik og amerikanske serier

I programmet "Når Hollywood streiker" kommer professor Miranda Banks fra University of Southern California for å se på hvordan produksjonsmiljøene i Hollywood fronter seg både innad i industrien, i pressen og ved forhandlingsbordet. Hun presenterer en analyse av årets kontraktsforhandlinger i de største fagforeningene, samt streiken blant skribentene i 2007-2008.

– Banks har jobbet mye med denne analysen og kan fortelle om hvordan streiken påvirket Hollywood-industrien. Dette er spesielt interessant, fordi streiken også fikk konsekvenser for Norske sendeskjemaer, sier Heftye.Under programposten "Mr. Undercover og mannen han ødela" får man møte journalist Donal MacIntyre. Han jobbet undercover i gjengen til narkobaron Wayne Hardy i et år, før han utleverte ham brutalt på tv. Nå kommer de sammen til Bergen.

– Donal MacIntyre kan ikke gå undercover lenger nå, for å si det sånn. Nå kommer han med Wayne Hardy, mannen han ødela livet til og fikk fengslet. At de nå kommer sammen, og presenterer dette som et slags felles prosjekt, med dokumentarfilmen "Wayne´s World" er utrolig spesielt. Vi har litt gåsehud, forklarer Heftye.

Ellers kommer amerikanske Alexa Fogel for å fortelle om den omfattende castingprosessen til "The Wire".

– Emmy-vinner Fogel har levert en castingjobb på The Wire som virkelig er av de sjeldne. Hun har jobbet tett med serieskapet David Simon og funnet unge afroamerikanske mannlige skuespillere som bærer hele serien. Og som ingen hadde sett før!

Fogel har tidligere bl.a castet Murder One og NYPD Blue.

-Vi er stolt av å kunne presentere en dame av hennes kaliber, avslutter Heftye.

Nordiske Mediedager finner sted i perioden 7.- 9. mai.

Les mer om mediedagene her.

Foto: The Wire

MENY