Film trekkes fra Haugesund

Den svenske ungdomsfilmen Ciao Bella trekkes fra filmfestivalen Haugesund. Årsaken er at internasjonale distributører krever sensur av sex-scener.
– Jeg er sjokkert, forteller regissøren Mani Maserrat-Agah.

Den svenske ungdomsfilmen Ciao Bella trekkes fra filmfestivalen Haugesund. Årsaken er at internasjonale distributører krever sensur av sex-scener.
– Jeg er sjokkert, forteller regissøren Mani Maserrat-Agah.

Leder for New Nordic Films, Gyda Myklebust, bekrefter overfor Rushprint at produsenten Götafilm har trukket Ciao Bella fra deltakelse i den nordiske sideseksjonen i Haugesund.

– Jeg forsto det slik at produsenten vil vente med en internasjonal lansering etter reaksjonene fra enkelte internasjonale distributører. Disse distributørene har krevd at enkelte sexscener skal klippes bort fordi de mener de vil oppleves som for kontroversielle utenfor Sverige.

Til den svenske avisen Metro gir regissøren Mani Maserrat-Agah uttrykk for at han er sjokkert.

– Min første reaksjon var ”aldri i livet”. Men nå forstår jeg at det er alvor. Men jeg har vanskelig for å forstå at vi i 2007 har problemer med å diskutere ungdoms seksualitet på film. Én stemme inni meg forteller meg at jeg ikke skal klippe bort noe som helst fra min egen film; en annen stemme sier: ”Det er bedre at mennesker fra andre land får se det du har kjempet for å få fram”.

Det er framfor alt to enkeltscener som de internasjonale distributørene har problemer med å svelge. Ciao Bella handler om gryende ungdommelig seksualitet under fotballturneringen Gothia Cup. 16-årige Mustafa forsøker å få kontakt med Linnea ved å late som han er italiener. Det leder til forvekslinger og lærdommer, ifølge presseskriv fra produsenten Götafilm. De svenske filmanmelderne har ikke hengt seg opp i sexscenene, men det har samarbeidspartner Gothia Cup som ikke ville vise filmen.

Maserrat-Agah skal nå sette seg ned sammen med produsenten for å diskutere hva de skal gjøre videre. Götafilm er ikke fremmed for å klippe i filmen, men et annet alternativ er å finne andre og mer modige distributører.

– Vi ønsker noen som kan stå for filmen og som oppfatter det som positivt at den er kontroversiell. Men filmen står ikke og faller på to enkelte scener, sier produsent Christer Nilson i Götafilm.

Film trekkes fra Haugesund

Den svenske ungdomsfilmen Ciao Bella trekkes fra filmfestivalen Haugesund. Årsaken er at internasjonale distributører krever sensur av sex-scener.
– Jeg er sjokkert, forteller regissøren Mani Maserrat-Agah.

Den svenske ungdomsfilmen Ciao Bella trekkes fra filmfestivalen Haugesund. Årsaken er at internasjonale distributører krever sensur av sex-scener.
– Jeg er sjokkert, forteller regissøren Mani Maserrat-Agah.

Leder for New Nordic Films, Gyda Myklebust, bekrefter overfor Rushprint at produsenten Götafilm har trukket Ciao Bella fra deltakelse i den nordiske sideseksjonen i Haugesund.

– Jeg forsto det slik at produsenten vil vente med en internasjonal lansering etter reaksjonene fra enkelte internasjonale distributører. Disse distributørene har krevd at enkelte sexscener skal klippes bort fordi de mener de vil oppleves som for kontroversielle utenfor Sverige.

Til den svenske avisen Metro gir regissøren Mani Maserrat-Agah uttrykk for at han er sjokkert.

– Min første reaksjon var ”aldri i livet”. Men nå forstår jeg at det er alvor. Men jeg har vanskelig for å forstå at vi i 2007 har problemer med å diskutere ungdoms seksualitet på film. Én stemme inni meg forteller meg at jeg ikke skal klippe bort noe som helst fra min egen film; en annen stemme sier: ”Det er bedre at mennesker fra andre land får se det du har kjempet for å få fram”.

Det er framfor alt to enkeltscener som de internasjonale distributørene har problemer med å svelge. Ciao Bella handler om gryende ungdommelig seksualitet under fotballturneringen Gothia Cup. 16-årige Mustafa forsøker å få kontakt med Linnea ved å late som han er italiener. Det leder til forvekslinger og lærdommer, ifølge presseskriv fra produsenten Götafilm. De svenske filmanmelderne har ikke hengt seg opp i sexscenene, men det har samarbeidspartner Gothia Cup som ikke ville vise filmen.

Maserrat-Agah skal nå sette seg ned sammen med produsenten for å diskutere hva de skal gjøre videre. Götafilm er ikke fremmed for å klippe i filmen, men et annet alternativ er å finne andre og mer modige distributører.

– Vi ønsker noen som kan stå for filmen og som oppfatter det som positivt at den er kontroversiell. Men filmen står ikke og faller på to enkelte scener, sier produsent Christer Nilson i Götafilm.

MENY