Shopping i Cannes

De nordiske distributørene har gjort opp status etter innkjøpene fra den beste Cannesfestivalen på flere år. Gullpalmevinneren 4 Months, 3 weeks and 2 Days får nordmenn se tidligst til høsten.

De nordiske distributørene har gjort opp status etter innkjøpene fra den beste Cannesfestivalen på flere år. Gullpalmevinneren 4 Months, 3 weeks and 2 Days får nordmenn se tidligst til høsten.

Det er Nordisk film og tv-fond som har listet opp innkjøpene.

Gullpalmevinneren 4 Months, 3 weeks and 2 Days får nordmenn se tidligst til høsten, mest sannsynlig til vinteren. Det er distributøren Arthaus som skal lansere den på norske kinoer.

En rekke andre favoritter fra festivalen står også med distribusjon i Norge det kommende året:

Publikumsfavoritten i sideseksjonen Un Certain Regard, den italienske filmen My Brother is an Only Child (regi: Daniele Luchetti), som Rushprint omtalte i rosende vendinger fra Cannes; Barbet Schroeder’s fascinerende dokumentar Terror’s Advocate der den kontroversielle franske advokaten Jacques Verges dissekeres; Cecilia Miniucchi’s Expired med Samantha Morton som avsluttet Kritikeruken;

Scanbox Entertainment har kjøpt rettighetene til blant annet Julian Schnabel’s The Diving Bell and the Butterfly (foto) som fikk pris for Beste skuespiller i Cannes, Jim Frazee, som leder Scanbox i Norge, kan fortelle til NFTF at selskapet vil lansere filmen tidlig i 2008 for å kunne dra nytte av den ”gigantiske” Oscarkampanjen som Miramax sannsynligvis planlegger.

Nordisk film har kjøpt rettighetene til en rekke prosjekter som ennå ikke er ferdig:

Wayne Kramer’s drama Crossing Over med Ray Liotta, Sean Penn og Ashley Judd; White Jazz, en adaptasjon av James Elroy’s kriminalroman med George Clooney i hovedrollen; Roman Polanskis episke storfilm Pompeii; Der Baader-Meinhof Komplex regissert av Uli Edel, og The Young Victoria, en film av regissøren av C.R.A.Z.Y. Jean-Marc Vallée. Filmen er produsert av blant annet Martin Scorsese.

Sandrew Metronome har blant annet kjøpt rettighetene til City of God-regissør Fernando Meirelles nye thriller Blindness, Svensk Filmindustri har blant annet skaffet seg rettighetene til Wong Kar Wais ”directors cut”-versjon av Ashes of Time (Ashes of Time Redux)

Shopping i Cannes

De nordiske distributørene har gjort opp status etter innkjøpene fra den beste Cannesfestivalen på flere år. Gullpalmevinneren 4 Months, 3 weeks and 2 Days får nordmenn se tidligst til høsten.

De nordiske distributørene har gjort opp status etter innkjøpene fra den beste Cannesfestivalen på flere år. Gullpalmevinneren 4 Months, 3 weeks and 2 Days får nordmenn se tidligst til høsten.

Det er Nordisk film og tv-fond som har listet opp innkjøpene.

Gullpalmevinneren 4 Months, 3 weeks and 2 Days får nordmenn se tidligst til høsten, mest sannsynlig til vinteren. Det er distributøren Arthaus som skal lansere den på norske kinoer.

En rekke andre favoritter fra festivalen står også med distribusjon i Norge det kommende året:

Publikumsfavoritten i sideseksjonen Un Certain Regard, den italienske filmen My Brother is an Only Child (regi: Daniele Luchetti), som Rushprint omtalte i rosende vendinger fra Cannes; Barbet Schroeder’s fascinerende dokumentar Terror’s Advocate der den kontroversielle franske advokaten Jacques Verges dissekeres; Cecilia Miniucchi’s Expired med Samantha Morton som avsluttet Kritikeruken;

Scanbox Entertainment har kjøpt rettighetene til blant annet Julian Schnabel’s The Diving Bell and the Butterfly (foto) som fikk pris for Beste skuespiller i Cannes, Jim Frazee, som leder Scanbox i Norge, kan fortelle til NFTF at selskapet vil lansere filmen tidlig i 2008 for å kunne dra nytte av den ”gigantiske” Oscarkampanjen som Miramax sannsynligvis planlegger.

Nordisk film har kjøpt rettighetene til en rekke prosjekter som ennå ikke er ferdig:

Wayne Kramer’s drama Crossing Over med Ray Liotta, Sean Penn og Ashley Judd; White Jazz, en adaptasjon av James Elroy’s kriminalroman med George Clooney i hovedrollen; Roman Polanskis episke storfilm Pompeii; Der Baader-Meinhof Komplex regissert av Uli Edel, og The Young Victoria, en film av regissøren av C.R.A.Z.Y. Jean-Marc Vallée. Filmen er produsert av blant annet Martin Scorsese.

Sandrew Metronome har blant annet kjøpt rettighetene til City of God-regissør Fernando Meirelles nye thriller Blindness, Svensk Filmindustri har blant annet skaffet seg rettighetene til Wong Kar Wais ”directors cut”-versjon av Ashes of Time (Ashes of Time Redux)

MENY