Interimstyre uten regissører

Trond Giske har presentert interimstyret for det nye filminstituttet. Selv om bransjen er behørig representert, er det påtakelig at ingen regissører er tatt med.

Trond Giske har presentert interimstyret for det nye filminstituttet. Selv om bransjen er behørig representert, er det påtakelig at ingen regissører er tatt med.

Det er kunstnerne vi først og fremst tenker på, sa Trond Giske under sin pressekonferanse på toppen av Folketeaterbygningen i går. Det var de konkrete resultatene av det såkalte kulturløftet fra Soria Moria-erklæringen han hadde innkalt pressen for å presentere. Som for å imøtegå kritikken mot de varslede omstruktureringene i filmbransjen, forsøkte han på denne måten å fokusere på hvem filmstøtten er for, nemlig de kreative aktørene. Ikke for noen «fordyrende mellomledd», slik han omtalte byråkratene. Men dermed oppsto et paradoks da han i neste øyeblikk presenterte det nye interimstyret for Norsk filminstitutt – som ikke kunne skilte med en eneste filmregissør.

Interimstyret, som skal lede omstillingsarbeidet av Norsk filminstitutt og jakten på en ny direktør, vil bestå av produsentene Synnøve Hørsdal (Maipo) og Aage Aaberge (Nordisk film), Solvor Amdal i Midtnorsk filmsenter, Eirik Ildal fra Dramatikerforbundet, hodejeger Elin Ørjaseter og en observatør fra de ansattes rekker. Det er Norsk filmfonds nåværende styreleder og leder av Filmutvalget, Kristenn Einarson, som skal lede styret.

Giske gjentok lovnadene fra kulturløftet og varslet at det nye filminstituttet skal ha «strukturert seg ferdig» til 1. april 2008. Norsk filmutvikling og Norsk filmfond skal som kjent underlegges det nye storinstituttet, det samme skal Norwegian Film Comission, som likevel får beholde sin plassering i Bergen.

Interimstyre uten regissører

Trond Giske har presentert interimstyret for det nye filminstituttet. Selv om bransjen er behørig representert, er det påtakelig at ingen regissører er tatt med.

Trond Giske har presentert interimstyret for det nye filminstituttet. Selv om bransjen er behørig representert, er det påtakelig at ingen regissører er tatt med.

Det er kunstnerne vi først og fremst tenker på, sa Trond Giske under sin pressekonferanse på toppen av Folketeaterbygningen i går. Det var de konkrete resultatene av det såkalte kulturløftet fra Soria Moria-erklæringen han hadde innkalt pressen for å presentere. Som for å imøtegå kritikken mot de varslede omstruktureringene i filmbransjen, forsøkte han på denne måten å fokusere på hvem filmstøtten er for, nemlig de kreative aktørene. Ikke for noen «fordyrende mellomledd», slik han omtalte byråkratene. Men dermed oppsto et paradoks da han i neste øyeblikk presenterte det nye interimstyret for Norsk filminstitutt – som ikke kunne skilte med en eneste filmregissør.

Interimstyret, som skal lede omstillingsarbeidet av Norsk filminstitutt og jakten på en ny direktør, vil bestå av produsentene Synnøve Hørsdal (Maipo) og Aage Aaberge (Nordisk film), Solvor Amdal i Midtnorsk filmsenter, Eirik Ildal fra Dramatikerforbundet, hodejeger Elin Ørjaseter og en observatør fra de ansattes rekker. Det er Norsk filmfonds nåværende styreleder og leder av Filmutvalget, Kristenn Einarson, som skal lede styret.

Giske gjentok lovnadene fra kulturløftet og varslet at det nye filminstituttet skal ha «strukturert seg ferdig» til 1. april 2008. Norsk filmutvikling og Norsk filmfond skal som kjent underlegges det nye storinstituttet, det samme skal Norwegian Film Comission, som likevel får beholde sin plassering i Bergen.

MENY