Fra slakt til Karlovy Vary

– Jeg tror Kalde føtter kan være veldig eksotisk sett med et utenlandsk blikk, sier regissør Alexander Eik. Filmen er tatt ut til Variety Critics’ Choice’ under Karlovy Vary-festivalen i Tsjekkia i juli.

– Jeg tror Kalde føtter kan være veldig eksotisk sett med et utenlandsk blikk, sier regissør Alexander Eik. Filmen er tatt ut til Variety Critics’ Choice’ under Karlovy Vary-festivalen i Tsjekkia i juli.

Crazykomedien Kalde føtter, som i høst fikk yatzy i enere av norske filmkritikere, er nå utvalgt av Derek Elley, senioranmelder i Variety, blant Variety Critics’ Choice’ ti europeiske spillefilmer som skal vises under Karlovy Vary-festivalen i Tsjekkia i juli. Regissør Alexander Eik tror filmen vil nyte godt av et utenlandsk publikums friske øyne.

– Det er selvfølgelig en utrolig anerkjennelse og fantastisk morsomt å bli plukket ut til det programmet. Karlovy Vary er en viktig festival, og det er en ekstra ære å være med i Varietys kritikerprogram. Og det er veldig hyggelig på vegne av en film som fikk blandet mottakelse her hjemme, sier Eik.

Han tror det tsjekkiske festivalpublikummet vil se filmen med et annet blikk enn det norske.

– Jeg tror filmen vil oppleves annerledes når man ser den med fordomsfrie øyne. I Tsjekkia vil det være et publikum som kan se Kalde føtter med et uhildet blikk, et helt annet blikk enn enkelte hadde her hjemme. Jeg tror Kalde føtter kan være veldig eksotisk sett med et utenlandsk blikk. For oss kan det bli for nært, men jeg tror filmen kan få en annen smak for andre, mener han.

Eik mener at Kalde føtter er misforstått, men han ser ikke utvelgelsen som noen oppreisning.

– En oppreisning er kanskje å ta i, siden filmen fikk både gode og dårlige kritikker. Den er jo kalt alt fra makkverk til mesterverk, selv om sannheten vel ligger et sted i midt i mellom. Jeg synes at Kalde føtter feilaktig ble tatt for å være et gjennomkommersielt prosjekt av enkelte kritikere da den kom, antakeligvis på grunn av alt som skjedde rundt produksjonen. Men jeg gikk til verks med denne komedien med like stor seriøsitet som med noe annet, sier han.

Som i juli tar turen til Karlovy Vary for den internasjonale premieren på Kalde føtter.

– Jeg satser på å komme meg ned til Tsjekkia for å delta på festivalen. Norske filmer, som Buddy og Reprise, har tidligere blitt tatt godt i mot der, så jeg tror det kan bli en hyggelig opplevelse, sier Eik.

Kalde føtter vises i Varietys kritikerseksjon ”10 to Watch” mens Kunsten å tenke negativt skal delta i hovedkonkurransen.

Fra slakt til Karlovy Vary

– Jeg tror Kalde føtter kan være veldig eksotisk sett med et utenlandsk blikk, sier regissør Alexander Eik. Filmen er tatt ut til Variety Critics’ Choice’ under Karlovy Vary-festivalen i Tsjekkia i juli.

– Jeg tror Kalde føtter kan være veldig eksotisk sett med et utenlandsk blikk, sier regissør Alexander Eik. Filmen er tatt ut til Variety Critics’ Choice’ under Karlovy Vary-festivalen i Tsjekkia i juli.

Crazykomedien Kalde føtter, som i høst fikk yatzy i enere av norske filmkritikere, er nå utvalgt av Derek Elley, senioranmelder i Variety, blant Variety Critics’ Choice’ ti europeiske spillefilmer som skal vises under Karlovy Vary-festivalen i Tsjekkia i juli. Regissør Alexander Eik tror filmen vil nyte godt av et utenlandsk publikums friske øyne.

– Det er selvfølgelig en utrolig anerkjennelse og fantastisk morsomt å bli plukket ut til det programmet. Karlovy Vary er en viktig festival, og det er en ekstra ære å være med i Varietys kritikerprogram. Og det er veldig hyggelig på vegne av en film som fikk blandet mottakelse her hjemme, sier Eik.

Han tror det tsjekkiske festivalpublikummet vil se filmen med et annet blikk enn det norske.

– Jeg tror filmen vil oppleves annerledes når man ser den med fordomsfrie øyne. I Tsjekkia vil det være et publikum som kan se Kalde føtter med et uhildet blikk, et helt annet blikk enn enkelte hadde her hjemme. Jeg tror Kalde føtter kan være veldig eksotisk sett med et utenlandsk blikk. For oss kan det bli for nært, men jeg tror filmen kan få en annen smak for andre, mener han.

Eik mener at Kalde føtter er misforstått, men han ser ikke utvelgelsen som noen oppreisning.

– En oppreisning er kanskje å ta i, siden filmen fikk både gode og dårlige kritikker. Den er jo kalt alt fra makkverk til mesterverk, selv om sannheten vel ligger et sted i midt i mellom. Jeg synes at Kalde føtter feilaktig ble tatt for å være et gjennomkommersielt prosjekt av enkelte kritikere da den kom, antakeligvis på grunn av alt som skjedde rundt produksjonen. Men jeg gikk til verks med denne komedien med like stor seriøsitet som med noe annet, sier han.

Som i juli tar turen til Karlovy Vary for den internasjonale premieren på Kalde føtter.

– Jeg satser på å komme meg ned til Tsjekkia for å delta på festivalen. Norske filmer, som Buddy og Reprise, har tidligere blitt tatt godt i mot der, så jeg tror det kan bli en hyggelig opplevelse, sier Eik.

Kalde føtter vises i Varietys kritikerseksjon ”10 to Watch” mens Kunsten å tenke negativt skal delta i hovedkonkurransen.

MENY