Slipper Peter og ulven fri

Tidligere i år slapp de elefanten Jimmy fri. Nå har Storm Studio levendegjort Prokofievs Peter og ulven, med et internasjonalt team i etterarbeidet. Filmen kommer ut på dvd ved juletider og vises første nyttårsdag på NRK

Tidligere i år slapp de elefanten Jimmy fri. Nå har Storm Studio levendegjort Prokofievs Peter og ulven, med et internasjonalt team i etterarbeidet. Filmen kommer ut på dvd ved juletider og vises første nyttårsdag på NRK

Co-produsent Storm Studio stod selv for det visuelle etterarbeidet og engasjerte Chimney Pot til å levere lyden. Kristin Hellebust, daglig leder i Storm Studio, mener erfaringen fra Slipp Jimmy fri har vært viktig for denne halvtimes produksjonen, som har kostet 23 millioner.

– Gjennom arbeidet med Slipp Jimmy fri har vi opparbeidet kunnskap for compositing i postproduksjon. Og vi har bevist at vi har den kompetansen. Det har bidratt til at vi har fått denne jobben, sier hun.

Storm Studio var tidlig inne i prosessen med å gjenskape Prokofievs versjon av eventyret om Peter og ulven.

– Vi har også på andre prosjekter hatt et nært samarbeid med den britiske hovedprodusenten BreakThru Films. Vi var tidlig inne som co-produsent, men kom konkret inn i etterarbeidet. Nærmere 30 stykker har jobbet med filmen, de sju i det faste teamet pluss andre frilansere fra Norge, Sverige, England og Frankrike, forteller Hellebust.

Hun kan fortelle om en vanskelig etterarbeidsprosess, men som til slutt kom i havn.

– Vi har gjort en compositing-jobb, med online og grading, visuelle effekter og CGI, som har handlet om å fjerne rigger, rydde opp i bildet, lage dybde, grade og fargekorrigere. Det har vært en utrolig komplisert jobb med mange problemshots, og det har vært en stor utfordring å få det til å bli så bra som vi ønsket. Mye av utfordringen bestod i at vi manglet clean plates på mange av scenene. Men vi klarte det gjennom effektiv jobbing og et dyktig team. Vi er stolt av filmen og synes den ser flott ut, sier hun.

Hellebust var til stede da den ble vist i Londons Royal Albert Hall 23. september i år.

– Den er vist og vil bli vist på forestillinger rundt i verden. Det vil også skje i Norge, men ikke noe er signert ennå. Så hvor, og hvilket orkester det blir, er ikke klart. Men det er stor interesse for filmen. Og det er tydelig at det er behov for den slags konsepter, med film og musikk koblet sammen. I London var 6000 mennesker samlet, og det var gøy å høre de umiddelbare reaksjonene fra barna. Og forestillingen fikk gode kritikker, sier hun.

Som håper filmen kan bli en fremtidig klassiker.

– Filmen kommer ut på dvd ved juletider, og den vises første nyttårsdag på NRK. At den blir en klassiker er en målsetting.

Slipper Peter og ulven fri

Tidligere i år slapp de elefanten Jimmy fri. Nå har Storm Studio levendegjort Prokofievs Peter og ulven, med et internasjonalt team i etterarbeidet. Filmen kommer ut på dvd ved juletider og vises første nyttårsdag på NRK

Tidligere i år slapp de elefanten Jimmy fri. Nå har Storm Studio levendegjort Prokofievs Peter og ulven, med et internasjonalt team i etterarbeidet. Filmen kommer ut på dvd ved juletider og vises første nyttårsdag på NRK

Co-produsent Storm Studio stod selv for det visuelle etterarbeidet og engasjerte Chimney Pot til å levere lyden. Kristin Hellebust, daglig leder i Storm Studio, mener erfaringen fra Slipp Jimmy fri har vært viktig for denne halvtimes produksjonen, som har kostet 23 millioner.

– Gjennom arbeidet med Slipp Jimmy fri har vi opparbeidet kunnskap for compositing i postproduksjon. Og vi har bevist at vi har den kompetansen. Det har bidratt til at vi har fått denne jobben, sier hun.

Storm Studio var tidlig inne i prosessen med å gjenskape Prokofievs versjon av eventyret om Peter og ulven.

– Vi har også på andre prosjekter hatt et nært samarbeid med den britiske hovedprodusenten BreakThru Films. Vi var tidlig inne som co-produsent, men kom konkret inn i etterarbeidet. Nærmere 30 stykker har jobbet med filmen, de sju i det faste teamet pluss andre frilansere fra Norge, Sverige, England og Frankrike, forteller Hellebust.

Hun kan fortelle om en vanskelig etterarbeidsprosess, men som til slutt kom i havn.

– Vi har gjort en compositing-jobb, med online og grading, visuelle effekter og CGI, som har handlet om å fjerne rigger, rydde opp i bildet, lage dybde, grade og fargekorrigere. Det har vært en utrolig komplisert jobb med mange problemshots, og det har vært en stor utfordring å få det til å bli så bra som vi ønsket. Mye av utfordringen bestod i at vi manglet clean plates på mange av scenene. Men vi klarte det gjennom effektiv jobbing og et dyktig team. Vi er stolt av filmen og synes den ser flott ut, sier hun.

Hellebust var til stede da den ble vist i Londons Royal Albert Hall 23. september i år.

– Den er vist og vil bli vist på forestillinger rundt i verden. Det vil også skje i Norge, men ikke noe er signert ennå. Så hvor, og hvilket orkester det blir, er ikke klart. Men det er stor interesse for filmen. Og det er tydelig at det er behov for den slags konsepter, med film og musikk koblet sammen. I London var 6000 mennesker samlet, og det var gøy å høre de umiddelbare reaksjonene fra barna. Og forestillingen fikk gode kritikker, sier hun.

Som håper filmen kan bli en fremtidig klassiker.

– Filmen kommer ut på dvd ved juletider, og den vises første nyttårsdag på NRK. At den blir en klassiker er en målsetting.

MENY