SF søker sterk kvinnerolle

Har du en sterk kvinneskikkelse i din manusidé? SF Norge utlyser en manuskonkurranse der den sterke kvinnelige hovedrollen skal premieres.

Har du en sterk kvinneskikkelse i din manusidé? SF Norge utlyser en manuskonkurranse der den sterke kvinnelige hovedrollen skal premieres.

Guttorm Petterson, administrerende direktør i SF Norge, forteller:

– Vi kommer til å utlyse en konkurranse om et utkast til en historie for en markant kvinnelig hovedrolle, som skal lede fram til et førsteutkast av manus, basert på et synopsis/treatment på minimum tre sider. Hensikten er at dette skal kunne bli en spillefilm som SF Norge skal produsere, forteller han.

Line Sandsmark, produsent i SF Norge, tror denne konkurransen kan bidra noe til å rette opp kjønnsskjevhetene i filmbransjen, som er påvist store både foran og bak kamera.

– Å få flere kvinnelige hovedkarakterer i norsk film er en av flere måter vi kan bidra for å rette opp skjevheten i bransjen. Mange positive ting har skjedd i det siste, med Signatur K-ordningen og seminarene om kvinners posisjon i norsk film. Og det har blitt tatt opp av flere at det mangler slike roller, sier hun.

Sandsmark understreker at både menn og kvinner kan delta i konkurransen.

– Det er åpent for hvem som helst å delta. For å øke sjansene for å få inn enda flere ideer, kan de komme fra både menn og kvinner. Det eneste kravet er at det skal være en historie som handler om en markant kvinne, sier hun.

Konkurranseutlysningen er rett rundt hjørnet.

SF søker sterk kvinnerolle

Har du en sterk kvinneskikkelse i din manusidé? SF Norge utlyser en manuskonkurranse der den sterke kvinnelige hovedrollen skal premieres.

Har du en sterk kvinneskikkelse i din manusidé? SF Norge utlyser en manuskonkurranse der den sterke kvinnelige hovedrollen skal premieres.

Guttorm Petterson, administrerende direktør i SF Norge, forteller:

– Vi kommer til å utlyse en konkurranse om et utkast til en historie for en markant kvinnelig hovedrolle, som skal lede fram til et førsteutkast av manus, basert på et synopsis/treatment på minimum tre sider. Hensikten er at dette skal kunne bli en spillefilm som SF Norge skal produsere, forteller han.

Line Sandsmark, produsent i SF Norge, tror denne konkurransen kan bidra noe til å rette opp kjønnsskjevhetene i filmbransjen, som er påvist store både foran og bak kamera.

– Å få flere kvinnelige hovedkarakterer i norsk film er en av flere måter vi kan bidra for å rette opp skjevheten i bransjen. Mange positive ting har skjedd i det siste, med Signatur K-ordningen og seminarene om kvinners posisjon i norsk film. Og det har blitt tatt opp av flere at det mangler slike roller, sier hun.

Sandsmark understreker at både menn og kvinner kan delta i konkurransen.

– Det er åpent for hvem som helst å delta. For å øke sjansene for å få inn enda flere ideer, kan de komme fra både menn og kvinner. Det eneste kravet er at det skal være en historie som handler om en markant kvinne, sier hun.

Konkurranseutlysningen er rett rundt hjørnet.

MENY