Trygve Diesen til Hollywood

Trygve Allister Diesen skal regissere film med Hollywood-stjernen Lucy Liu i hovedrollen. Opptakene starter sannsynligvis i oktober.

Trygve Allister Diesen skal regissere film med Hollywood-stjernen Lucy Liu i hovedrollen. Opptakene starter sannsynligvis i oktober.

Til høsten skal den norske filmskaperen Trygve Allister Diesen regissere den amerikanske filmen ”Devil to pay” i USA. Hovedrollen er besatt av ingen mindre en Lucy Liu, blant annet kjent fra Charlies Angels-filmene og ”Kill Bill 1”. Trygve Diesen, som for tiden jobber med etterarbeidet på tv-serien ”Drømmefangeren”, er svært oppløftet over at arbeidet med prosjektet nå ser ut til å bære frukter.

– Det har vært en lang prosess. Vi har jobbet lenge med manus og sist vinter ble Lucy Liu knyttet til prosjektet. Som alle amerikanske filmprosjekter hadde vi en rekke stjerner øverst på ønskelisten, og Liu var en av dem. At hun nå har inngått kontrakt på prosjektet innebærer at finansieringen blir enklere. Hvis alt går som det skal, går vi i gang med opptak allerede i oktober, muligens i Washington State, men ikke i California, som blir for dyrt.

”Devil to pay” er en såkalt independent film – det vil si at den lages utenfor de store Hollywoodstudioene. Det er det vesle selskapet Echo Lake Productions som har initiert prosjektet. Echo Lake har tidligere produsert filmer som ”Levity” (med Billy Bob Thornton og Morgan Freeman) og ”The Big Empty” (med Jon Favreau og Darryl Hannah). Det var produsenter fra Echo Lake som kontaktet Diesen etter at de hadde sett nordmannens forrige film, ”Tyven, tyven”.

– Det var etter visningen av ”Tyven, tyven” under Los Angeles Internasjonale Film Festival at de tok kontakt. De likte filmen godt og det ble et hyggelig møte. Noen uker senere ringte de og spurte om jeg ville lese et manus de mente kunne være interessant for meg. Jeg har lest flere manus tidligere som jeg får tilsendt fra min agent, men dette manuset hadde kvaliteter jeg likte veldig godt.

”Devil to pay” har sjangermessige likhetstrekk med ”Tyven, tyven”. Det er en psykologisk thriller om en alenemor som tvinges til å rane banken der hun jobber for å få frigitt barna sine fra kidnappere. Det er et tett drama som krever et realistisk formspråk, med to sentrale roller, i tillegg til hovedrollen. En annen fordel for Diesen er at han snakker engelsk flytende. Han er halvt skotsk og lærte å snakket engelsk før han lærte seg norsk.

– Det er klart det er viktig å beherske språket. Slike filmprosjekter innebærer mange møter, særlig over telefonen, og da er det viktig å kommunisere klart og tydelig. Det samme gjelder for manusprosessen som vi nå er inne i. En annen fordel er at jeg har gått på samme filmskole i LA som flere av produsentene på prosjektet. Det gir en del felles referanser som kommer godt med.

Foto: Trygve Allister Diesen instruerer Jørgen Langhelle under innspillingen av ”Tyven, tyven”

Trygve Diesen til Hollywood

Trygve Allister Diesen skal regissere film med Hollywood-stjernen Lucy Liu i hovedrollen. Opptakene starter sannsynligvis i oktober.

Trygve Allister Diesen skal regissere film med Hollywood-stjernen Lucy Liu i hovedrollen. Opptakene starter sannsynligvis i oktober.

Til høsten skal den norske filmskaperen Trygve Allister Diesen regissere den amerikanske filmen ”Devil to pay” i USA. Hovedrollen er besatt av ingen mindre en Lucy Liu, blant annet kjent fra Charlies Angels-filmene og ”Kill Bill 1”. Trygve Diesen, som for tiden jobber med etterarbeidet på tv-serien ”Drømmefangeren”, er svært oppløftet over at arbeidet med prosjektet nå ser ut til å bære frukter.

– Det har vært en lang prosess. Vi har jobbet lenge med manus og sist vinter ble Lucy Liu knyttet til prosjektet. Som alle amerikanske filmprosjekter hadde vi en rekke stjerner øverst på ønskelisten, og Liu var en av dem. At hun nå har inngått kontrakt på prosjektet innebærer at finansieringen blir enklere. Hvis alt går som det skal, går vi i gang med opptak allerede i oktober, muligens i Washington State, men ikke i California, som blir for dyrt.

”Devil to pay” er en såkalt independent film – det vil si at den lages utenfor de store Hollywoodstudioene. Det er det vesle selskapet Echo Lake Productions som har initiert prosjektet. Echo Lake har tidligere produsert filmer som ”Levity” (med Billy Bob Thornton og Morgan Freeman) og ”The Big Empty” (med Jon Favreau og Darryl Hannah). Det var produsenter fra Echo Lake som kontaktet Diesen etter at de hadde sett nordmannens forrige film, ”Tyven, tyven”.

– Det var etter visningen av ”Tyven, tyven” under Los Angeles Internasjonale Film Festival at de tok kontakt. De likte filmen godt og det ble et hyggelig møte. Noen uker senere ringte de og spurte om jeg ville lese et manus de mente kunne være interessant for meg. Jeg har lest flere manus tidligere som jeg får tilsendt fra min agent, men dette manuset hadde kvaliteter jeg likte veldig godt.

”Devil to pay” har sjangermessige likhetstrekk med ”Tyven, tyven”. Det er en psykologisk thriller om en alenemor som tvinges til å rane banken der hun jobber for å få frigitt barna sine fra kidnappere. Det er et tett drama som krever et realistisk formspråk, med to sentrale roller, i tillegg til hovedrollen. En annen fordel for Diesen er at han snakker engelsk flytende. Han er halvt skotsk og lærte å snakket engelsk før han lærte seg norsk.

– Det er klart det er viktig å beherske språket. Slike filmprosjekter innebærer mange møter, særlig over telefonen, og da er det viktig å kommunisere klart og tydelig. Det samme gjelder for manusprosessen som vi nå er inne i. En annen fordel er at jeg har gått på samme filmskole i LA som flere av produsentene på prosjektet. Det gir en del felles referanser som kommer godt med.

Foto: Trygve Allister Diesen instruerer Jørgen Langhelle under innspillingen av ”Tyven, tyven”

MENY