Nytt liv for Frogner Kino

Frogner Kino i Oslo skal bygges om til en høykvalitets miksekino for spillefilmer. 15. oktober skal nye Frogner Kino stå klar, med hjelp fra ekspertisen som pusset opp Ekebergrestauranten.

Frogner Kino i Oslo skal bygges om til en høykvalitets miksekino for spillefilmer. 15. oktober skal nye Frogner Kino stå klar, med hjelp fra ekspertisen som pusset opp Ekebergrestauranten.

Det er The Chimney Pot i Oslo – blant Norges ledende innen etterarbeid for lyd og bilde – som har overtatt ærverdige Frogner Kino. I tillegg til å bli miksekino vil Frogner Kino profileres som visningssted for bransje-arrangementer, offentlige eller private kultur-arrangementer, gjerne tilknyttet film og filmvisning. Dermed har kinobygget overlevd trusselen fra nabolaget på Frogner som lenge ville gjøre bygningen til parkeringshus.

– Det blir ikke en kino à la Oslo Kinematografer, men vi har følere ute for konsepter à la Blått lerret der bransjen kan bruke stedet til treff og visninger. Salen vil ha plass til 200 mennesker etter ombygging, og vi prøver å få til flerbruk. Det ville vært alt for eksklusivt bare med miksekino. De to projektorene kan vise alt fra arkivfilm til ny film, forteller etterarbeidsprodusent Jan Lindvik i The Chimney Pot.

Lyd og bilde vil være av ypperste kvalitet, og alle lydformater skal betjenes. Kinoen får også en 4 K digital projektor. Ombygningsfasen vil legge vekt på de strengeste krav til akustikk og projeksjonsforhold, og man vil ta nøye omsyn til kinoens spesielle arkitektoniske utforming.

– Den ble bygget i 1926 og arkitekt var Lars Backer som også blant annet er kjent for Ekeberg-restauranten. Han fikk kinosalen bygget som en ”atmosfære-kino” hvor publikum skulle ha opplevelsen av å sitte i et åpent rom under himmelen. I dag er de fleste av disse ”atmosfæriske” elementene forsvunnet gjennom års oppussing. For å sikre noe av særpreget har vi knyttet til oss ekspertise fra nettopp oppussingen av Ekebergrestauranten, forteller Lindvik.

Det skal også åpnes kafé og bar i kinoens vestibyle. The Chimney Pot har inngått samarbeid med Norsk Filminstitutt, som vil benytte kinoen til en del av sine arrangementer.

Nytt liv for Frogner Kino

Frogner Kino i Oslo skal bygges om til en høykvalitets miksekino for spillefilmer. 15. oktober skal nye Frogner Kino stå klar, med hjelp fra ekspertisen som pusset opp Ekebergrestauranten.

Frogner Kino i Oslo skal bygges om til en høykvalitets miksekino for spillefilmer. 15. oktober skal nye Frogner Kino stå klar, med hjelp fra ekspertisen som pusset opp Ekebergrestauranten.

Det er The Chimney Pot i Oslo – blant Norges ledende innen etterarbeid for lyd og bilde – som har overtatt ærverdige Frogner Kino. I tillegg til å bli miksekino vil Frogner Kino profileres som visningssted for bransje-arrangementer, offentlige eller private kultur-arrangementer, gjerne tilknyttet film og filmvisning. Dermed har kinobygget overlevd trusselen fra nabolaget på Frogner som lenge ville gjøre bygningen til parkeringshus.

– Det blir ikke en kino à la Oslo Kinematografer, men vi har følere ute for konsepter à la Blått lerret der bransjen kan bruke stedet til treff og visninger. Salen vil ha plass til 200 mennesker etter ombygging, og vi prøver å få til flerbruk. Det ville vært alt for eksklusivt bare med miksekino. De to projektorene kan vise alt fra arkivfilm til ny film, forteller etterarbeidsprodusent Jan Lindvik i The Chimney Pot.

Lyd og bilde vil være av ypperste kvalitet, og alle lydformater skal betjenes. Kinoen får også en 4 K digital projektor. Ombygningsfasen vil legge vekt på de strengeste krav til akustikk og projeksjonsforhold, og man vil ta nøye omsyn til kinoens spesielle arkitektoniske utforming.

– Den ble bygget i 1926 og arkitekt var Lars Backer som også blant annet er kjent for Ekeberg-restauranten. Han fikk kinosalen bygget som en ”atmosfære-kino” hvor publikum skulle ha opplevelsen av å sitte i et åpent rom under himmelen. I dag er de fleste av disse ”atmosfæriske” elementene forsvunnet gjennom års oppussing. For å sikre noe av særpreget har vi knyttet til oss ekspertise fra nettopp oppussingen av Ekebergrestauranten, forteller Lindvik.

Det skal også åpnes kafé og bar i kinoens vestibyle. The Chimney Pot har inngått samarbeid med Norsk Filminstitutt, som vil benytte kinoen til en del av sine arrangementer.

MENY