Se Lars von Triers siste påfunn!

Rush Print og Arthaus inviterer til eksklusiv før-premiere på Lars von Triers siste filmprosjekt ”Lars von Triers fem benspænd” førstkommende tirsdag.

Rush Print og Arthaus inviterer til eksklusiv før-premiere på Lars von Triers siste filmprosjekt ”Lars von Triers fem benspænd” førstkommende tirsdag.

Førstkommende tirsdag, klokka 20.50 blir det førpremiere på det originale filmverket ”Lars von Triers fem benspænd” i Klingenbergkjelleren i Oslo. Sammen med den norske distributøren Arthaus inviterer Rush Print til gratis visning. På hvilken som helst av Oslo-kinoene kan du hente ut billett til arrangementet ved å skrive ut denne invitasjonen. Her gjelder det å være tidlig ute. Siste frist for henting av fribillettene er førstkommende mandag 7. juni.

”Lars von Triers fem benspænd” er dogmefilm som ekstremsport. Her braker to av dansk films store profiler sammen i filmhistoriens mest originale duell: Von Trier utfordrer veteranen Jørgen Leth til å lage film under de mest umulige forhold, i henhold til regler som Von Trier selv lager. Det han håper på er at Leth skal knekke sammen underveis. Men det som skjer er at Leth kommer styrket ut av duellen – og det til tross for at Von Trier finner på stadige nye utspekulerte regler. I det første ”benspenn” i filmen, får Leth i oppgave å lage en ny versjon av sin kortfilm ”Det perfekte menneske” på Cuba, men ikke et eneste klipp får vare lenger enn 12 bilder (altså et halvt sekund). Når han vender tilbake med et mini-mesterverk av en film som nærmest danser til sin egen rytme, konstaterer von Trier frustrert at begrensningen har fungert mer som en gave enn som et benspenn. For å straffe Leth sender von Trier ham til slummen i Bombay – et sted det da må være like usmakelig som umulig å lage en remake av ”det perfekte menneske”.

Og det er når han vender tilbake med nok et lite mesterverk, at Von Trier i desperasjon tyr til den ultimate straffen: Å lage en siste remake uten regler.

Jørgen Leth blir behørig intervjuet om den spesielle produksjonen i neste nummer av Rush Print (som kommer 17.juni)

Lars von Triers fem benspænd

Tirsdag 8.juni 20.50 Klingenbergkjelleren

Frist for henting av fribillettene er 7. juni.

Se Lars von Triers siste påfunn!

Rush Print og Arthaus inviterer til eksklusiv før-premiere på Lars von Triers siste filmprosjekt ”Lars von Triers fem benspænd” førstkommende tirsdag.

Rush Print og Arthaus inviterer til eksklusiv før-premiere på Lars von Triers siste filmprosjekt ”Lars von Triers fem benspænd” førstkommende tirsdag.

Førstkommende tirsdag, klokka 20.50 blir det førpremiere på det originale filmverket ”Lars von Triers fem benspænd” i Klingenbergkjelleren i Oslo. Sammen med den norske distributøren Arthaus inviterer Rush Print til gratis visning. På hvilken som helst av Oslo-kinoene kan du hente ut billett til arrangementet ved å skrive ut denne invitasjonen. Her gjelder det å være tidlig ute. Siste frist for henting av fribillettene er førstkommende mandag 7. juni.

”Lars von Triers fem benspænd” er dogmefilm som ekstremsport. Her braker to av dansk films store profiler sammen i filmhistoriens mest originale duell: Von Trier utfordrer veteranen Jørgen Leth til å lage film under de mest umulige forhold, i henhold til regler som Von Trier selv lager. Det han håper på er at Leth skal knekke sammen underveis. Men det som skjer er at Leth kommer styrket ut av duellen – og det til tross for at Von Trier finner på stadige nye utspekulerte regler. I det første ”benspenn” i filmen, får Leth i oppgave å lage en ny versjon av sin kortfilm ”Det perfekte menneske” på Cuba, men ikke et eneste klipp får vare lenger enn 12 bilder (altså et halvt sekund). Når han vender tilbake med et mini-mesterverk av en film som nærmest danser til sin egen rytme, konstaterer von Trier frustrert at begrensningen har fungert mer som en gave enn som et benspenn. For å straffe Leth sender von Trier ham til slummen i Bombay – et sted det da må være like usmakelig som umulig å lage en remake av ”det perfekte menneske”.

Og det er når han vender tilbake med nok et lite mesterverk, at Von Trier i desperasjon tyr til den ultimate straffen: Å lage en siste remake uten regler.

Jørgen Leth blir behørig intervjuet om den spesielle produksjonen i neste nummer av Rush Print (som kommer 17.juni)

Lars von Triers fem benspænd

Tirsdag 8.juni 20.50 Klingenbergkjelleren

Frist for henting av fribillettene er 7. juni.

MENY