Tragisk produsent-overgrep

Paul Schraders versjon av Exorsisten beskrives som et kunstnerisk høydepunkt av de som har sett den. Schrader selv tror kanskje versjonen kan lanseres en gang i framtiden – hvis den fortsatt eksisterer.

Paul Schraders versjon av Exorsisten beskrives som et kunstnerisk høydepunkt av de som har sett den. Schrader selv tror kanskje versjonen kan lanseres en gang i framtiden – hvis den fortsatt eksisterer.

Paul Schrader ble i fjor hyret av et Hollywoodstudio for å lage den tredje oppfølgeren til skrekkfilmen Excorsisten. Men da filmen nesten var ferdig innspilt, og produsenten fikk se opptakene, fikk han sparken med umiddelbar virkning. Årsaken var visstnok at Schraders film ble oppfattet som for lite salgbar fordi den bar preg av å være en psykologisk thriller.

Da Schrader var i Norge i forrige uke var han lite villig til å snakke om det som skjedde.

– Det er ikke noe jeg råder over, kunne Schrader noe resignert fortelle Rush Print. – Muligens vil fremtidige eiere av rettighetene lansere filmversjonen om de tror de kan tjene penger på den. Men foreløpig vil nok min versjon av Eksorsisten bare inngå i listen over berømte, tapte filmer. Produsentene har skutt nye scener med en ny regissør, nærmere bestemt actionregissør Renny Harlin, og vil sannsynligvis presentere en helt annen film om ikke så lenge.

Det tragiske og paradoksale er at Schrader ikke fikk sparken fra «Excorsist: The beginning» fordi han hadde laget en dårlig film. Tvert imot, så hevder de som har sett hans versjon, deriblant den respekterte kritikeren David Thomsen (Independent, m. m.), at Schrader har laget en djerv og original versjon av en merkevare som absolutt trenger fornyelse. Problemet var bare at Schrader ikke fulgte de obligatoriske sjangerkonvensjonene med blod og gørr som de foregående filmene hadde rendyrket til det kjedsommelige. Schrader hadde ifølge Thomsen laget en «mystisk og vakker film om spirituell isolasjon og tap av tro. Det vil være en stor tragedie om denne filmversjonen forsvinner».

Tragisk produsent-overgrep

Paul Schraders versjon av Exorsisten beskrives som et kunstnerisk høydepunkt av de som har sett den. Schrader selv tror kanskje versjonen kan lanseres en gang i framtiden – hvis den fortsatt eksisterer.

Paul Schraders versjon av Exorsisten beskrives som et kunstnerisk høydepunkt av de som har sett den. Schrader selv tror kanskje versjonen kan lanseres en gang i framtiden – hvis den fortsatt eksisterer.

Paul Schrader ble i fjor hyret av et Hollywoodstudio for å lage den tredje oppfølgeren til skrekkfilmen Excorsisten. Men da filmen nesten var ferdig innspilt, og produsenten fikk se opptakene, fikk han sparken med umiddelbar virkning. Årsaken var visstnok at Schraders film ble oppfattet som for lite salgbar fordi den bar preg av å være en psykologisk thriller.

Da Schrader var i Norge i forrige uke var han lite villig til å snakke om det som skjedde.

– Det er ikke noe jeg råder over, kunne Schrader noe resignert fortelle Rush Print. – Muligens vil fremtidige eiere av rettighetene lansere filmversjonen om de tror de kan tjene penger på den. Men foreløpig vil nok min versjon av Eksorsisten bare inngå i listen over berømte, tapte filmer. Produsentene har skutt nye scener med en ny regissør, nærmere bestemt actionregissør Renny Harlin, og vil sannsynligvis presentere en helt annen film om ikke så lenge.

Det tragiske og paradoksale er at Schrader ikke fikk sparken fra «Excorsist: The beginning» fordi han hadde laget en dårlig film. Tvert imot, så hevder de som har sett hans versjon, deriblant den respekterte kritikeren David Thomsen (Independent, m. m.), at Schrader har laget en djerv og original versjon av en merkevare som absolutt trenger fornyelse. Problemet var bare at Schrader ikke fulgte de obligatoriske sjangerkonvensjonene med blod og gørr som de foregående filmene hadde rendyrket til det kjedsommelige. Schrader hadde ifølge Thomsen laget en «mystisk og vakker film om spirituell isolasjon og tap av tro. Det vil være en stor tragedie om denne filmversjonen forsvinner».

MENY