Skuffende kulturmelding

Kulturmeldingen innebærer ingen belønning for norsk film etter tidenes publikumsoppslutning. Bransjen er skuffet.

Kulturmeldingen innebærer ingen belønning for norsk film etter tidenes publikumsoppslutning. Bransjen er skuffet.

– Det virker som politikerne mener de har gjort jobben, sier leder av regiforbundet Nina Grünfeld. – De tok initiativ til å legge om støttesystemet, og når de ser den store publikumsoppslutningen det har gitt, regner de nærmest med at det heretter vil gå av seg selv.

Grünfeld er imidlertid ikke overrasket over innholdet i meldingen, som fra før var ganske kjent. Men hun undrer på om politikerne er fullt ut klar over hvor få filmer det vil bli laget neste år.

– Det er deprimerende å konstatere at ikke en borgerlig regjering som ellers er så opptatt av næringsutvikling, ikke ser potensialet i filmproduksjon. Men sånn sett reflekterer filmbiten resten av kulturmeldingen, som er lite moderne innstilt.

Stein Slyngstad, direktør i Norsk Filmfond, er også skuffet over hva kulturmeldingen

har å by på.

– Kulturministeren sier at kulturmeldingen skal signalisere fart og retning for norsk kulturpolitikk i ti år fremover, men meldingen sier i så måte ingenting om film. Det uttrykkes tilfredshet med det nye støttesystemet og de norske filmenes resultater, men det finnes ingen ambisjoner om volumøkning, noe som er tvingende nødvendig for å sikre en fortsatt fremgang for den norske filmen, sier Slyngstad.

Les mer fra kulturmeldingen på: Kulturmeldingen

Skuffende kulturmelding

Kulturmeldingen innebærer ingen belønning for norsk film etter tidenes publikumsoppslutning. Bransjen er skuffet.

Kulturmeldingen innebærer ingen belønning for norsk film etter tidenes publikumsoppslutning. Bransjen er skuffet.

– Det virker som politikerne mener de har gjort jobben, sier leder av regiforbundet Nina Grünfeld. – De tok initiativ til å legge om støttesystemet, og når de ser den store publikumsoppslutningen det har gitt, regner de nærmest med at det heretter vil gå av seg selv.

Grünfeld er imidlertid ikke overrasket over innholdet i meldingen, som fra før var ganske kjent. Men hun undrer på om politikerne er fullt ut klar over hvor få filmer det vil bli laget neste år.

– Det er deprimerende å konstatere at ikke en borgerlig regjering som ellers er så opptatt av næringsutvikling, ikke ser potensialet i filmproduksjon. Men sånn sett reflekterer filmbiten resten av kulturmeldingen, som er lite moderne innstilt.

Stein Slyngstad, direktør i Norsk Filmfond, er også skuffet over hva kulturmeldingen

har å by på.

– Kulturministeren sier at kulturmeldingen skal signalisere fart og retning for norsk kulturpolitikk i ti år fremover, men meldingen sier i så måte ingenting om film. Det uttrykkes tilfredshet med det nye støttesystemet og de norske filmenes resultater, men det finnes ingen ambisjoner om volumøkning, noe som er tvingende nødvendig for å sikre en fortsatt fremgang for den norske filmen, sier Slyngstad.

Les mer fra kulturmeldingen på: Kulturmeldingen

MENY