Sejer blir dansk!

Norsk Filmfonds utpakning av nye filmprosjekter kan by på overraskelser.

Norsk Filmfonds utpakning av nye filmprosjekter kan by på overraskelser.

En forvandling av Karin Fossums populære seriehelt Konrad Sejer til dansk politimann er en av overraskelsene i Norsk Filmfonds omfattende utpakking av nye filmprosjekter på torsdag. Det er norske Paradox som sammen danske Angel Film står for denne samproduksjonen, Den som frykter ulven, der det danske stjerneskuddet Mads Mikkelsen skal spille hovedrollen, og den ukjente Erich Hörtnagel har regien.

En annen overraskelse er at hele tre filmer er tildelt støtte etter såkalt markedsvurdering – det vil si at søknaden vurderes utifra forventet publikumsoppslutning og at den offentlige støtten må møtes av en tilsvarende sum i egenkapital. I tillegg til Den som frykter ulven har også Kvinnnen i mitt liv og Olsenbanden Jr går i lufta blitt tildelt støtte etter denne nye støtteordningen – hvis fremste mål er å stimulere til større egenkapital i norske filmprosjekter. Det er Alexander Eik som skal ha regien på Kvinnen, der John M. Jacobsen står oppført som produsent.

Det ble bevilget til sammen 45 millioner kroner til fem filmer på filmfondets bevilgningsmøte. De to andre filmene er Hawaii, med manus av Harald Rosenløw Eeg og Erik Poppe tilbake i registolen, samt Ikke naken, der Torunn Lian har adaptert sin egen roman til lerretet.

Sejer blir dansk!

Norsk Filmfonds utpakning av nye filmprosjekter kan by på overraskelser.

Norsk Filmfonds utpakning av nye filmprosjekter kan by på overraskelser.

En forvandling av Karin Fossums populære seriehelt Konrad Sejer til dansk politimann er en av overraskelsene i Norsk Filmfonds omfattende utpakking av nye filmprosjekter på torsdag. Det er norske Paradox som sammen danske Angel Film står for denne samproduksjonen, Den som frykter ulven, der det danske stjerneskuddet Mads Mikkelsen skal spille hovedrollen, og den ukjente Erich Hörtnagel har regien.

En annen overraskelse er at hele tre filmer er tildelt støtte etter såkalt markedsvurdering – det vil si at søknaden vurderes utifra forventet publikumsoppslutning og at den offentlige støtten må møtes av en tilsvarende sum i egenkapital. I tillegg til Den som frykter ulven har også Kvinnnen i mitt liv og Olsenbanden Jr går i lufta blitt tildelt støtte etter denne nye støtteordningen – hvis fremste mål er å stimulere til større egenkapital i norske filmprosjekter. Det er Alexander Eik som skal ha regien på Kvinnen, der John M. Jacobsen står oppført som produsent.

Det ble bevilget til sammen 45 millioner kroner til fem filmer på filmfondets bevilgningsmøte. De to andre filmene er Hawaii, med manus av Harald Rosenløw Eeg og Erik Poppe tilbake i registolen, samt Ikke naken, der Torunn Lian har adaptert sin egen roman til lerretet.

MENY