Oberhausen med krigsboikott

Filmfestivalen i Oberhausen boikotter land som har gått til krig mot Irak.

Filmfestivalen i Oberhausen boikotter land som har gått til krig mot Irak.

Den profilerte kortfilmfestivalen i Oberhausen (1-6. mai) annonserte forrige uke at den vil forby representanter fra de land som er gått til krig mot Irak mot å delta på årets festival. Det betyr at filmer fra USA, Storbritannia, Spania, Italia og Danmark ikke får delta.

Avgjørelsen fra festivalledelsen har framkalt protester, både fra lokale myndigheter og sponsorer, men ledelsen står ved sin avgjørelse. Festivalens største sponsor, medieselskapet 3sat, truer nå med å trekke seg fra videre samarbeid. «Kulturlivet må isteden forsøke å bygge ned barrierer istedet for å skape nye», erklærer selskapet i en pressemelding. Nå håper festivalsjef Lars-Henrik Gass at gemyttene skal roe seg og at festivalens beslutning vil bli respektert uten represalier.

Oberhausen med krigsboikott

Filmfestivalen i Oberhausen boikotter land som har gått til krig mot Irak.

Filmfestivalen i Oberhausen boikotter land som har gått til krig mot Irak.

Den profilerte kortfilmfestivalen i Oberhausen (1-6. mai) annonserte forrige uke at den vil forby representanter fra de land som er gått til krig mot Irak mot å delta på årets festival. Det betyr at filmer fra USA, Storbritannia, Spania, Italia og Danmark ikke får delta.

Avgjørelsen fra festivalledelsen har framkalt protester, både fra lokale myndigheter og sponsorer, men ledelsen står ved sin avgjørelse. Festivalens største sponsor, medieselskapet 3sat, truer nå med å trekke seg fra videre samarbeid. «Kulturlivet må isteden forsøke å bygge ned barrierer istedet for å skape nye», erklærer selskapet i en pressemelding. Nå håper festivalsjef Lars-Henrik Gass at gemyttene skal roe seg og at festivalens beslutning vil bli respektert uten represalier.

MENY