Michael Krohn er en av norsk musikklivs mest myteomspunnede skikkelser, først som medlem av new wave-bandet Kjøtt på 80-tallet, senere som vokalist og låtskriver i Raga Rockers. Derfor er det ikke det minste rart at norske dokumentarister viser interesse for denne legenden, som nå får sitt liv og virke belyst av Tommy Gulliksen.
Når knoklene blir til gele skal bli et utradisjonelt portrett av Krohn, heter det i omtalen som følger med utviklingsstøtten til prosjektet som NFI nylig ga: ”Som låtskriver har han sparket oppover og satt fingeren på verkebyller i det norske velstandssamfunnet, men i sitt eget liv har han stort sett spent bein på seg selv. Dette skal bli en visuell og emosjonell reise inn i hodet til en av Norges aller største rockepoeter”.
I sin begrunnelse for utviklingsstøtten legger kort- og dokumentarkonsulent Kari Moen Kristiansen vekt påfølgende:
”Dokumentarfilmskaper og journalist Tommy Gulliksen har laget over 20 filmer, og han søker alltid etter områder hvor han kan bli bedre som dokumentarfilmskaper. Samtidig opplever han ofte å bli bundet av TV-kanalene og distributørenes krav til innholdet, og har derfor et sterkt ønske om å komme inn i Nye veier for å fristille seg fra disse kravene, og lage en mer kompromissløs og utforskende film. I tett samarbeid med produsent ønsker han å utfordre seg selv som filmskaper både i form og innhold. Han vil søke å få noen svar på hva som gjør Michael til en genial låtskriver, og han vil undersøke om det er sånn at utskuddene blir de mest interessante kunstnerne. Jeg mener at regissørens erfaring, hans personlige evne til å komme nært personene han lager film om og hans sterke motivasjon for å videreutvikle sitt talent og formspråk med denne filmen, gjør dette til et godt og interessent Nye veier prosjekt”.
Michael Krohn intervjuet av U-redaksjonen i NRK April 1993:
Prosjektet hører inn under talentordningen Nye Veier, der filmskaperne skal få anledning til å såkalt kunstnerisk fordypning. Produsent er Hans Lukas Hansen i selskapet Norsk Fjernsyn.
Gulliksen er en av landets mest erfarne dokumentarister. Han har laget over 20 TV-dokumentarer, og er mest kjent for sin dokumentartrilogi om 22.juli. Den første filmen i triologien, En liten øy i verden, mottok både Gullruten og Nymphes d’Or under TV-festivalen i Monte Carlo. Nylig gjorde han seg bemerket med et dokumentarprosjekt om Nord-Korea der han følger den kontroversielle norske kunstneren Morten Traavik på et av hans kunstprosjekter i samarbeid med det nordkoreanske regimet (du kan lese mer om det prosjektet i utgave 3 av Rushprint).
Nye veier er en del av talentprogrammet i Norsk filminstitutt. Det er en satsning «på dristige og begavede registemmer med filmprosjekter som kan stimulerer til kunstnerisk fordypning og utvikling av norsk film». I beslutningen om tilskudd til utvikling gis også intensjonsbrev om tilskudd til produksjonen for de seks prosjektene. Dette sikrer større finansiell sikkerhet, og er unikt for Nye veier-ordningen.