Skuespillerpodden: Hva er en stemmereise?

Skuespillerpodden: Hva er en stemmereise?

Sangpedagog Marius Holth om å finne sin egen stemme som skuespiller.

De fleste skuespillere går gjennom en eller annen form for sangtrening. Men utgangspunktet for disse stemmene er svært forskjellige, og behovene kan være ulike. Hvordan bruke sang til å utvikle stemme og kommunikasjonsevne?

Høgskolelektor Marius Holth (foto) har laget et pedagogisk opplegg han omtaler som «stemmereise». Metoden handler om å oppdage stemmens potensiale og finne ut hva som bor i den, for så å kunne bruke den mer bevisst. For Holth er det å jobbe med stemme nært knyttet til både den personlige og kunstneriske reisen.

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

Skuespillerpodden: Hva er en stemmereise?

Skuespillerpodden: Hva er en stemmereise?

Sangpedagog Marius Holth om å finne sin egen stemme som skuespiller.

De fleste skuespillere går gjennom en eller annen form for sangtrening. Men utgangspunktet for disse stemmene er svært forskjellige, og behovene kan være ulike. Hvordan bruke sang til å utvikle stemme og kommunikasjonsevne?

Høgskolelektor Marius Holth (foto) har laget et pedagogisk opplegg han omtaler som «stemmereise». Metoden handler om å oppdage stemmens potensiale og finne ut hva som bor i den, for så å kunne bruke den mer bevisst. For Holth er det å jobbe med stemme nært knyttet til både den personlige og kunstneriske reisen.

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

MENY