Sarah Snook med hovedrolle i Megan Gallaghers serie.

Sarah Snook med hovedrolle i Megan Gallaghers serie.

Sarah Snook skal ha hovedrollen i dramaserien «All Her Fault» – norsk-amerikanske Megan Gallaghers debut som hovedforfatter, serieskaper og utøvende produsent.

Sarah Snook, mest kjent fra Succession, skal spille hovedrollen i Megan Gallaghers kommende forstads-thrillerserie All Her Fault, melder Deadline.

Gallagher (Grand Hotel, Grenseland, Wolf, Suspicion) fungerer som forfatter, skaper og utøvende produsent av prosjektet som er adaptert fra den bestselgende romanen med samme navn av Andrea Mara.

I serien kommer hovedpersonen Marissa Irvine for å hente sin unge sønn fra hans første lekedate med en gutt på den nye skolen. «Men kvinnen som åpner døren er ikke en mor hun kjenner igjen. Hun er ikke barnepiken. Hun har ikke Milo. Og slik begynner alle foreldres verste mareritt…»

I fjor ble Snook sett i siste sesong av den HBO prisbelønte serien Succession. For sin skildring av Shiv Roy gjennom showets fire sesonger, mottok hun en Emmy, to Golden Globe Awards og to Critics Choice Awards. Snook ble sist sett på scenen på West End i det prisbelønte stykket The Picture of Dorian Gray. For sin opptreden ble hun tildelt en Olivier-pris for beste skuespillerinne i et skuespill.

Megan Gallagher er her hjemme mest kjent for å skrevet manus til spillefilmen Grand Hotel og tv-seriene Grenseland og Besatt. Hun er utdannet manusforfatter fra Loyola Maymount University i Los Angeles, hvor hun også arbeidet flere år som dramaturg før hun flyttet til Norge for over 10 år siden. Hun har også jobbet for så ulike selskaper som Focus Features, Creative Artists Agency og Lightstorm Entertainment

Da vi intervjuet henne for noen år siden snakket hun om utfordringen med å jobbe som engelskspråklig manusforfatter med base i Norge.

– Ironisk nok er det lettere for meg å få jobber som manusforfatter i USA etter at jeg flyttet hit. Verden blir mindre, og folk ser for tiden mot Skandinavia etter innhold. At jeg er en manusforfatter i Skandinavia som skriver på engelsk, gjør meg plutselig mer interessant enn om jeg var nok en amerikansk forfatter i Los Angeles. Sånn sett er jeg heldig. 

Sarah Snook med hovedrolle i Megan Gallaghers serie.

Sarah Snook med hovedrolle i Megan Gallaghers serie.

Sarah Snook skal ha hovedrollen i dramaserien «All Her Fault» – norsk-amerikanske Megan Gallaghers debut som hovedforfatter, serieskaper og utøvende produsent.

Sarah Snook, mest kjent fra Succession, skal spille hovedrollen i Megan Gallaghers kommende forstads-thrillerserie All Her Fault, melder Deadline.

Gallagher (Grand Hotel, Grenseland, Wolf, Suspicion) fungerer som forfatter, skaper og utøvende produsent av prosjektet som er adaptert fra den bestselgende romanen med samme navn av Andrea Mara.

I serien kommer hovedpersonen Marissa Irvine for å hente sin unge sønn fra hans første lekedate med en gutt på den nye skolen. «Men kvinnen som åpner døren er ikke en mor hun kjenner igjen. Hun er ikke barnepiken. Hun har ikke Milo. Og slik begynner alle foreldres verste mareritt…»

I fjor ble Snook sett i siste sesong av den HBO prisbelønte serien Succession. For sin skildring av Shiv Roy gjennom showets fire sesonger, mottok hun en Emmy, to Golden Globe Awards og to Critics Choice Awards. Snook ble sist sett på scenen på West End i det prisbelønte stykket The Picture of Dorian Gray. For sin opptreden ble hun tildelt en Olivier-pris for beste skuespillerinne i et skuespill.

Megan Gallagher er her hjemme mest kjent for å skrevet manus til spillefilmen Grand Hotel og tv-seriene Grenseland og Besatt. Hun er utdannet manusforfatter fra Loyola Maymount University i Los Angeles, hvor hun også arbeidet flere år som dramaturg før hun flyttet til Norge for over 10 år siden. Hun har også jobbet for så ulike selskaper som Focus Features, Creative Artists Agency og Lightstorm Entertainment

Da vi intervjuet henne for noen år siden snakket hun om utfordringen med å jobbe som engelskspråklig manusforfatter med base i Norge.

– Ironisk nok er det lettere for meg å få jobber som manusforfatter i USA etter at jeg flyttet hit. Verden blir mindre, og folk ser for tiden mot Skandinavia etter innhold. At jeg er en manusforfatter i Skandinavia som skriver på engelsk, gjør meg plutselig mer interessant enn om jeg var nok en amerikansk forfatter i Los Angeles. Sånn sett er jeg heldig. 

MENY