Ullmann Tøndel tildelt pris i Cannes for beste debut.

Ullmann Tøndel tildelt pris i Cannes for beste debut.

Halfdan Ullmann Tøndel mottok i kveld prisen Caméra d’Or under filmfestivalen i Cannes for debutfilmen «Armand».

Halfdan Ullmann Tøndel mottok i kveld prisen Caméra d’Or under filmfestivalen i Cannes, for sin spillefilmdebut Armand. Caméra d’Or er en av Cannes-festivalens mest prestisjetunge priser og deles ut til beste debutfilm. Det er første gang en norsk spillefilm vinner denne prisen. Armand hadde verdenspremiere i Cannes lørdag 18. mai som del av det offisielle sideprogrammet Un Certain Regard.

Rushprints Aleksander Huser kunne melde etter premieren i Cannes om en svært godt mottakelse, med langvarig stående applaus etter premierevisningen. 

Armand utspiller seg så å si i sin helhet på en barneskole, der tre foreldre er kalt inn til et møte om seksåringen Armands angivelige upassende oppførsel, men historien rundt den lille gruppen personer tar stadig nye vendinger som gjør at den vokser i kompleksitets, skriver Huser i sin anmeldelse: 

«Regissør og manusforfatter Ullmann Tøndel beveger seg dessuten utover kammerspillets ramme ved å gradvis innføre flere elementer som bryter med realismen, i det som også formmessig er en imponerende rik film… Armand er først og fremst en bemerkelsesverdig debutfilm som vitner om Ullmann Tøndels egne fortellertalent. Og det demper heller ikke filmens muligheter for en pris i Cannes at tidligere Cannes-vinner Renate Reinsve er strålende i det som vel må kalles hovedrollen.»

Armand er produsert av Eye Eye Pictures ved Andrea Ottmar sammen med Dyveke Bjørkly Graver. Sistnevnte er eksekutiv produsent ved siden av Joachim Trier.

Hovedrollen i Armand tolkes av Renate Reinsve. Andre skuespillere i filmen er Ellen Dorrit Petersen, Endre Hellestveit, Thea Lambrechts Vaulen, Øystein Røger og Vera Veljovic.

Filmen har norsk premiere høsten 2024.

Les mer om de øvrige prisvinnerne, inkludert Gullpalme-vinneren Anora.

 

Ullmann Tøndel tildelt pris i Cannes for beste debut.

Ullmann Tøndel tildelt pris i Cannes for beste debut.

Halfdan Ullmann Tøndel mottok i kveld prisen Caméra d’Or under filmfestivalen i Cannes for debutfilmen «Armand».

Halfdan Ullmann Tøndel mottok i kveld prisen Caméra d’Or under filmfestivalen i Cannes, for sin spillefilmdebut Armand. Caméra d’Or er en av Cannes-festivalens mest prestisjetunge priser og deles ut til beste debutfilm. Det er første gang en norsk spillefilm vinner denne prisen. Armand hadde verdenspremiere i Cannes lørdag 18. mai som del av det offisielle sideprogrammet Un Certain Regard.

Rushprints Aleksander Huser kunne melde etter premieren i Cannes om en svært godt mottakelse, med langvarig stående applaus etter premierevisningen. 

Armand utspiller seg så å si i sin helhet på en barneskole, der tre foreldre er kalt inn til et møte om seksåringen Armands angivelige upassende oppførsel, men historien rundt den lille gruppen personer tar stadig nye vendinger som gjør at den vokser i kompleksitets, skriver Huser i sin anmeldelse: 

«Regissør og manusforfatter Ullmann Tøndel beveger seg dessuten utover kammerspillets ramme ved å gradvis innføre flere elementer som bryter med realismen, i det som også formmessig er en imponerende rik film… Armand er først og fremst en bemerkelsesverdig debutfilm som vitner om Ullmann Tøndels egne fortellertalent. Og det demper heller ikke filmens muligheter for en pris i Cannes at tidligere Cannes-vinner Renate Reinsve er strålende i det som vel må kalles hovedrollen.»

Armand er produsert av Eye Eye Pictures ved Andrea Ottmar sammen med Dyveke Bjørkly Graver. Sistnevnte er eksekutiv produsent ved siden av Joachim Trier.

Hovedrollen i Armand tolkes av Renate Reinsve. Andre skuespillere i filmen er Ellen Dorrit Petersen, Endre Hellestveit, Thea Lambrechts Vaulen, Øystein Røger og Vera Veljovic.

Filmen har norsk premiere høsten 2024.

Les mer om de øvrige prisvinnerne, inkludert Gullpalme-vinneren Anora.

 

MENY