Series Mania-pris til «Dates in Real Life».

Series Mania-pris til «Dates in Real Life».

Jakob Rørviks dramaserie «Dates in Real Life» er tildelt pris for beste serie under den internasjonale seriefestivalen Series Mania.

Den norske dramaserien Dates in Real Life ble i går kveld tildelt pris for beste serie under den internasjonale seriefestivalen Series Mania (15.-22.mars). Dates In Real Life  deltok i International Panorama-konkurransen. Jakob Rørvik har manus og regi, produsent er Maipo for NRK.

Også NRK-serien So Long, Marianne deltok på festivalen, i den internasjonale hovedkonkurransen. Den skildrer som kjent om forholdet mellom Leonard Cohen og norske Marianne Ihlen.

Jakob Rørviks Dates in real life handler om 25-åringen Ida som «er ukysset, kan alt om alt, men lever hele sitt liv online. Når hun dumpes av internettkjæresten Marvin, begynner hun å lete etter en ny partner i den fysiske verden. Det er en reise som tvinger Ida til å bevege seg fra teori til praksis. En utforskning av hvem hun kan være, både online og i real life, samtidig som hun aldri helt frir seg fra håpet om å få Marvin tilbake.»

Gina Bernhoft Gørvell spiller hovedrollen. Serien kommer på NRK til høsten.

Jakob Rørvik spillefilmdebuterte i 2022 med den kritikerroste Thomas mot Thomas, der han også sto for manus og regi. Da NFI ga utviklingsmidler til serieprosjektet, gikk begrunnelsen som følger:

«Jakob Rørvik er eit udiskutabelt forteljartalent som til no har markert seg sterkt i det korte formatet, med skarpt blikk for det samtidige og det personlege. Dates in Real Life er ei naturleg forlenging av arbeidet med denne tematikken og vil gi oss ei forteljing som er engasjerande på eit personleg og emosjonelt plan, mot eit «digitalt bakteppe» som berikar historia og gir moglegheiter for ei særeigen og distinkt relasjonforteljing – både visuelt og dramatisk. Produksjonsselskapet Maipo legg i tilleg for dagen eit høgt ambisjonsnivå både for Rørvik og serien.».

Series Mania-pris til «Dates in Real Life».

Series Mania-pris til «Dates in Real Life».

Jakob Rørviks dramaserie «Dates in Real Life» er tildelt pris for beste serie under den internasjonale seriefestivalen Series Mania.

Den norske dramaserien Dates in Real Life ble i går kveld tildelt pris for beste serie under den internasjonale seriefestivalen Series Mania (15.-22.mars). Dates In Real Life  deltok i International Panorama-konkurransen. Jakob Rørvik har manus og regi, produsent er Maipo for NRK.

Også NRK-serien So Long, Marianne deltok på festivalen, i den internasjonale hovedkonkurransen. Den skildrer som kjent om forholdet mellom Leonard Cohen og norske Marianne Ihlen.

Jakob Rørviks Dates in real life handler om 25-åringen Ida som «er ukysset, kan alt om alt, men lever hele sitt liv online. Når hun dumpes av internettkjæresten Marvin, begynner hun å lete etter en ny partner i den fysiske verden. Det er en reise som tvinger Ida til å bevege seg fra teori til praksis. En utforskning av hvem hun kan være, både online og i real life, samtidig som hun aldri helt frir seg fra håpet om å få Marvin tilbake.»

Gina Bernhoft Gørvell spiller hovedrollen. Serien kommer på NRK til høsten.

Jakob Rørvik spillefilmdebuterte i 2022 med den kritikerroste Thomas mot Thomas, der han også sto for manus og regi. Da NFI ga utviklingsmidler til serieprosjektet, gikk begrunnelsen som følger:

«Jakob Rørvik er eit udiskutabelt forteljartalent som til no har markert seg sterkt i det korte formatet, med skarpt blikk for det samtidige og det personlege. Dates in Real Life er ei naturleg forlenging av arbeidet med denne tematikken og vil gi oss ei forteljing som er engasjerande på eit personleg og emosjonelt plan, mot eit «digitalt bakteppe» som berikar historia og gir moglegheiter for ei særeigen og distinkt relasjonforteljing – både visuelt og dramatisk. Produksjonsselskapet Maipo legg i tilleg for dagen eit høgt ambisjonsnivå både for Rørvik og serien.».

MENY