«Ibelin» inntar kinotoppen.

«Ibelin» inntar kinotoppen.

«Ibelin» gikk rett inn på kinotoppen sammen med «Dune» premierehelgen. Distributøren håper på en «Dunelin»-effekt i ukene framover.

Benjamin Rees kritikerroste dokumentar Ibelin hadde premiere denne helgen, med fantastiske besøkstall, melder Vibeke Skistad hos distributøren Euforia. Så langt har mer enn 27.000 sett filmen, hvorav 12.500 i åpningshelgen, og nesten 15.000 på førpremierer gjennom februar.

Blockbusteren Dune og Benjamin Rees film dominerte kinotoppen fredag. Da var de to filmene langt foran resten av feltet og sto dermed fram som noen slags arvtakere til uttrykket «Barbenheimer», i hvert fall en lillebror, mener Skistad som spøkefullt lanserer begrepet «Dunelin».

Gjennom helga fortsatte de gode tallene for begge filmene, og Ibelin vekker oppsikt med sine mange solgte billetter.

«Ibelin er en knallsterk film som bør ses på kino – og det har imponerende mange allerede gjort», sier Espen Lundberg Pedersen, direktør i Film & Kino. «Flere norske kinodokumentarer gjør det godt om dagen, men 15.000 solgte billetter før premierefredagen og mer enn 12.500 i helgen, er sjeldent gode åpningstall.  Det er ikke ofte vi ser at så mange finner veien til kinosalene på en dokumentarfilm, noe som beviser at filmen vil få et langt liv på norske kinoer utover våren.»

Kung Fu Panda hadde førpremiere denne helgen, men av filmer som har hatt ordinær premiere, troner altså «Dunelin» på topp og kommer til å gjøre det kommende uke – antakelig i flere uker, tror distributøren.

Som vi meldte om forrige uke, så biter også de norske dokumentarene Mirakelet i Gullspång og Sau godt fra seg i toppen, begge har passert 25.000 billetter. Bergenske Victoria må dø leverer stadig gode tall og har nå solgt 65.000 billetter.

Ibelin har blitt veldig godt mottatt av anmelderne og har vunnet priser på alle festivaler den har deltatt på. Dette er Benajmin Ree sin tredje langfilm for kino, etter Magnus og Kunstneren og tyven. Ibelin er i likhet med Rees forrige film, produsert av Ingvil Giske i Medieoperatørene.

I sin gjennomgang av Ibelin her på rushprint.no omtaler Gunnar Iversen filmen som både «hjerteskjærende og hjertegod».

«Benjamin Rees film er en film som handler om selve livet, i all sin sammensatte rikdom og med alle sine floker av vanskelige følelser. Det er en film man kan lære av, og det er en film som kan skape forståelse. Ibelin er en film å bli rørt av, men det er også en film å bli klok av.»

«Ibelin» inntar kinotoppen.

«Ibelin» inntar kinotoppen.

«Ibelin» gikk rett inn på kinotoppen sammen med «Dune» premierehelgen. Distributøren håper på en «Dunelin»-effekt i ukene framover.

Benjamin Rees kritikerroste dokumentar Ibelin hadde premiere denne helgen, med fantastiske besøkstall, melder Vibeke Skistad hos distributøren Euforia. Så langt har mer enn 27.000 sett filmen, hvorav 12.500 i åpningshelgen, og nesten 15.000 på førpremierer gjennom februar.

Blockbusteren Dune og Benjamin Rees film dominerte kinotoppen fredag. Da var de to filmene langt foran resten av feltet og sto dermed fram som noen slags arvtakere til uttrykket «Barbenheimer», i hvert fall en lillebror, mener Skistad som spøkefullt lanserer begrepet «Dunelin».

Gjennom helga fortsatte de gode tallene for begge filmene, og Ibelin vekker oppsikt med sine mange solgte billetter.

«Ibelin er en knallsterk film som bør ses på kino – og det har imponerende mange allerede gjort», sier Espen Lundberg Pedersen, direktør i Film & Kino. «Flere norske kinodokumentarer gjør det godt om dagen, men 15.000 solgte billetter før premierefredagen og mer enn 12.500 i helgen, er sjeldent gode åpningstall.  Det er ikke ofte vi ser at så mange finner veien til kinosalene på en dokumentarfilm, noe som beviser at filmen vil få et langt liv på norske kinoer utover våren.»

Kung Fu Panda hadde førpremiere denne helgen, men av filmer som har hatt ordinær premiere, troner altså «Dunelin» på topp og kommer til å gjøre det kommende uke – antakelig i flere uker, tror distributøren.

Som vi meldte om forrige uke, så biter også de norske dokumentarene Mirakelet i Gullspång og Sau godt fra seg i toppen, begge har passert 25.000 billetter. Bergenske Victoria må dø leverer stadig gode tall og har nå solgt 65.000 billetter.

Ibelin har blitt veldig godt mottatt av anmelderne og har vunnet priser på alle festivaler den har deltatt på. Dette er Benajmin Ree sin tredje langfilm for kino, etter Magnus og Kunstneren og tyven. Ibelin er i likhet med Rees forrige film, produsert av Ingvil Giske i Medieoperatørene.

I sin gjennomgang av Ibelin her på rushprint.no omtaler Gunnar Iversen filmen som både «hjerteskjærende og hjertegod».

«Benjamin Rees film er en film som handler om selve livet, i all sin sammensatte rikdom og med alle sine floker av vanskelige følelser. Det er en film man kan lære av, og det er en film som kan skape forståelse. Ibelin er en film å bli rørt av, men det er også en film å bli klok av.»

MENY