Filmsamtalen med Renate Reinsve.

Filmsamtalen med Renate Reinsve.

Renate Reinsve medvirker i tre av vinterens sentrale festivalfilmer: Sundanceprisvinner «Håndtering av udøde» og Berlinale-aktuelle «A Different Man» og «Another End». Derfor var det på høy tid å invitere henne til Filmsamtalen.

Portrettfoto av Björn L. Rosvall

Hvordan fortolker man dyp sorg? Og hvordan håndterer man de udøde, slik de var beskrevet i manuset til Håndtering av udøde?

Det er bare noen av spørsmålene programleder Kjetil Lismoen hadde på blokka da Renate Reinsve gjestet Filmsamtalen rett etter premieren på den norske filmen.

Før det hadde hun deltatt på Sundancefestivalen med to filmer, før hun skulle videre til Berlinalen (som pågår nå) med hele to filmer i hovedkonkurransen! 

De to filmene – A Different Man og Another End – representerer den karriereveien hun har tatt etter det spektakulære gjennombruddet med Verdens verste menneske. Istedenfor å forsøke å melke suksessen fra gjennombruddsfilmen ved å velge flere romantiske roller (og det har ikke manglet på tilbud!), har hun valgt et knippe roller som er vidt forskjellige. Det er ikke alltid agenten hennes i Hollywood blir klok på disse valgene, ler hun, men hun vil ikke ha det på noen annen måte.

Her forteller hun om de siste årenes nomadiske tilværelse på internasjonale filmsett, og hvorfor hun liker så godt den skandinaviske  måten å lage film på. Joachim Triers neste film, der hun spiller hovedrollen, er et godt eksempel i så måte. Her forteller hun mer om hvorfor.

Filmsamtalen med Renate Reinsve.

Filmsamtalen med Renate Reinsve.

Renate Reinsve medvirker i tre av vinterens sentrale festivalfilmer: Sundanceprisvinner «Håndtering av udøde» og Berlinale-aktuelle «A Different Man» og «Another End». Derfor var det på høy tid å invitere henne til Filmsamtalen.

Portrettfoto av Björn L. Rosvall

Hvordan fortolker man dyp sorg? Og hvordan håndterer man de udøde, slik de var beskrevet i manuset til Håndtering av udøde?

Det er bare noen av spørsmålene programleder Kjetil Lismoen hadde på blokka da Renate Reinsve gjestet Filmsamtalen rett etter premieren på den norske filmen.

Før det hadde hun deltatt på Sundancefestivalen med to filmer, før hun skulle videre til Berlinalen (som pågår nå) med hele to filmer i hovedkonkurransen! 

De to filmene – A Different Man og Another End – representerer den karriereveien hun har tatt etter det spektakulære gjennombruddet med Verdens verste menneske. Istedenfor å forsøke å melke suksessen fra gjennombruddsfilmen ved å velge flere romantiske roller (og det har ikke manglet på tilbud!), har hun valgt et knippe roller som er vidt forskjellige. Det er ikke alltid agenten hennes i Hollywood blir klok på disse valgene, ler hun, men hun vil ikke ha det på noen annen måte.

Her forteller hun om de siste årenes nomadiske tilværelse på internasjonale filmsett, og hvorfor hun liker så godt den skandinaviske  måten å lage film på. Joachim Triers neste film, der hun spiller hovedrollen, er et godt eksempel i så måte. Her forteller hun mer om hvorfor.

MENY