Berlinalens dokumentarpris til palestinsk-norsk film.

Berlinalens dokumentarpris til palestinsk-norsk film.

Mati Diop ble tildelt Gullbjørnen for beste film. Dokumentarprisen gikk i år til palestinsk-norske «No Other Land» der Antipode film er norsk produsent.

Foto: Det palestinsk-israelske filmteamet på scenen under Berlinalen.

Den 74. Berlinalen (15.–25. februar) ble avsluttet i går kveld ved den tradisjonelle prisutdelingen på Berlinale Palast. Der ble regissør Mati Diop kåret til vinner av årets Gullbjørn for Dahimey – en utforsking av fransk kolonialisme og afrikansk identitet.

Lupita Nyong’o, juryleder, overrakte Gullbjørnen til Diop. Dette er andre gang på rad at en dokumentar tar med seg hovedprisen, etter at fjorårets gullbjørn-vinner, On the Adamant av Nicholas Philibert, gjorde det samme.

Dagen før hadde Dag Johan Haugerud hentet ut hele tre eksterne priser for Sex, den første filmen i hans bebudete trilogi.

Haugerud ble først tildelt European Cinemas Label Award, innen han også kunne ta med seg hjem prisen som gis av den internasjonale sammenslutningen av Arthouse-kinoer i Panoramaseksjonen, samt den økumeniske prisen (les mer om disse prisene her).

Den palestinsk-norske dokumentarfilmen No Other Land fikk strålende kritikker under festivalen. Den gjorde også sterkt inntrykk på juryen for beste dokumentar som ga filmen prisen på 40 000 Euro som deles mellom regissører og produsenter.

Filmskaperne Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham og Rachel Szor ba om en slutt på den israelske okkupasjonen da de entret scenen for å hente prisen.

No Other Land skildrer kampen mot husødeleggelser på Vestbredden, regissert av to palestinske aktivister, Basel Adra og Hamdan Ballal, og to israelske filmskapere, Rachel Szor og Yuval Abraham. Filmens norske produsenter er Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning for Antipode Films som har mottatt ordinært samproduksjonstilskudd fra NFI.

Les mer om alle prisene på Berlinalen.

Berlinalens dokumentarpris til palestinsk-norsk film.

Berlinalens dokumentarpris til palestinsk-norsk film.

Mati Diop ble tildelt Gullbjørnen for beste film. Dokumentarprisen gikk i år til palestinsk-norske «No Other Land» der Antipode film er norsk produsent.

Foto: Det palestinsk-israelske filmteamet på scenen under Berlinalen.

Den 74. Berlinalen (15.–25. februar) ble avsluttet i går kveld ved den tradisjonelle prisutdelingen på Berlinale Palast. Der ble regissør Mati Diop kåret til vinner av årets Gullbjørn for Dahimey – en utforsking av fransk kolonialisme og afrikansk identitet.

Lupita Nyong’o, juryleder, overrakte Gullbjørnen til Diop. Dette er andre gang på rad at en dokumentar tar med seg hovedprisen, etter at fjorårets gullbjørn-vinner, On the Adamant av Nicholas Philibert, gjorde det samme.

Dagen før hadde Dag Johan Haugerud hentet ut hele tre eksterne priser for Sex, den første filmen i hans bebudete trilogi.

Haugerud ble først tildelt European Cinemas Label Award, innen han også kunne ta med seg hjem prisen som gis av den internasjonale sammenslutningen av Arthouse-kinoer i Panoramaseksjonen, samt den økumeniske prisen (les mer om disse prisene her).

Den palestinsk-norske dokumentarfilmen No Other Land fikk strålende kritikker under festivalen. Den gjorde også sterkt inntrykk på juryen for beste dokumentar som ga filmen prisen på 40 000 Euro som deles mellom regissører og produsenter.

Filmskaperne Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham og Rachel Szor ba om en slutt på den israelske okkupasjonen da de entret scenen for å hente prisen.

No Other Land skildrer kampen mot husødeleggelser på Vestbredden, regissert av to palestinske aktivister, Basel Adra og Hamdan Ballal, og to israelske filmskapere, Rachel Szor og Yuval Abraham. Filmens norske produsenter er Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning for Antipode Films som har mottatt ordinært samproduksjonstilskudd fra NFI.

Les mer om alle prisene på Berlinalen.

MENY