Vestnorsk delte ut priser til filmfolk under BIFF.

Vestnorsk delte ut priser til filmfolk under BIFF.

Under BIFF delte Vestnorsk fimsenter ut prisen Lyskasteren til Trude Refsdahl for hennes bidrag til filmmiljøet i regionen. Sivert Kalvø Harang og Christer Steffensen fikk også priser.

Det regionale filmmiljøet på Vestlandet har blitt mer og mer synlig under Bergen Internasjonale filmfestival. Siden 2005 har Vestnorsk filmsenter delt ut talentpriser og stipend til filmfolk på tampen av festivalen, og i år var intet unntak.

Denne gangen var det produsent Trude Refsahl som ble tildelt prisen Lyskasteren, som gis til en filmarbeider som på ulikt vis har markert seg og som har gitt verdifulle bidrag til den profesjonelle filmbransjen i regionen.

«Refsahl har markert seg i fleire format, og går inn med pågangsmot og engasjement i dei ulike prosjekta ho involverer seg i. Ho jobbar for å løfte fram nye talent i bransjen, og serien ØYA som har premiere om få veker og kortfilmen KANSKJE, FOR DEG som blir vist under årets BIFF er levande bevis på det. Ho har nyleg starta eit nytt filmselskap, og om det held fram i same trend som til no har vi trua på at ho og resten av gjengen i Fotspor Film kan bidra til auka produksjonsmengde og engasjement i regionen vår», heter det i begrunnelsen.

Årets Talentpris gikk til produsent Sivert Kalvø Harang og regissør Christer Steffensen. 

«Talentprisen blir tildelt filmarbeidar med høge ambisjonar som er i særleg utvikling av eigen posisjon og eigne moglegheiter. Duoen viser at ein kan oppnå svært mykje med godt samarbeid, ei god forteljeevne og påstanden om at «dette skal vi klare å løyse på ein eller annan måte». Allereie som studentar ved Universitetet i Bergen laga dei prisvinnande filmar saman, og dei har produsert ei rekke filmar som har blitt vist på BIFF og andre nasjonale og internasjonale festivalar dei siste åra. Dei er ein viktig ressurs for bransjen og eit bindeledd for unge filmskaparar i regionen. Samarbeidet deira har seinast resultert i familiefilmen BIRK & MAGNA, der dei realiserte sin første spelefilm ved å samle lokale krefter.».

Vestnorsk delte ut priser til filmfolk under BIFF.

Vestnorsk delte ut priser til filmfolk under BIFF.

Under BIFF delte Vestnorsk fimsenter ut prisen Lyskasteren til Trude Refsdahl for hennes bidrag til filmmiljøet i regionen. Sivert Kalvø Harang og Christer Steffensen fikk også priser.

Det regionale filmmiljøet på Vestlandet har blitt mer og mer synlig under Bergen Internasjonale filmfestival. Siden 2005 har Vestnorsk filmsenter delt ut talentpriser og stipend til filmfolk på tampen av festivalen, og i år var intet unntak.

Denne gangen var det produsent Trude Refsahl som ble tildelt prisen Lyskasteren, som gis til en filmarbeider som på ulikt vis har markert seg og som har gitt verdifulle bidrag til den profesjonelle filmbransjen i regionen.

«Refsahl har markert seg i fleire format, og går inn med pågangsmot og engasjement i dei ulike prosjekta ho involverer seg i. Ho jobbar for å løfte fram nye talent i bransjen, og serien ØYA som har premiere om få veker og kortfilmen KANSKJE, FOR DEG som blir vist under årets BIFF er levande bevis på det. Ho har nyleg starta eit nytt filmselskap, og om det held fram i same trend som til no har vi trua på at ho og resten av gjengen i Fotspor Film kan bidra til auka produksjonsmengde og engasjement i regionen vår», heter det i begrunnelsen.

Årets Talentpris gikk til produsent Sivert Kalvø Harang og regissør Christer Steffensen. 

«Talentprisen blir tildelt filmarbeidar med høge ambisjonar som er i særleg utvikling av eigen posisjon og eigne moglegheiter. Duoen viser at ein kan oppnå svært mykje med godt samarbeid, ei god forteljeevne og påstanden om at «dette skal vi klare å løyse på ein eller annan måte». Allereie som studentar ved Universitetet i Bergen laga dei prisvinnande filmar saman, og dei har produsert ei rekke filmar som har blitt vist på BIFF og andre nasjonale og internasjonale festivalar dei siste åra. Dei er ein viktig ressurs for bransjen og eit bindeledd for unge filmskaparar i regionen. Samarbeidet deira har seinast resultert i familiefilmen BIRK & MAGNA, der dei realiserte sin første spelefilm ved å samle lokale krefter.».

MENY