Skuespillerpodden: Hvordan spille med dukker og figurer?

Skuespillerpodden: Hvordan spille med dukker og figurer?

Hva det vil si å være skuespiller i et dukketeater? Dukketeater-regissør Tormod Lindgren forteller om hvilke egenskaper en figurspiller trenger, og forholdet til den tradisjonelle skuespillerkunsten.

Månedens episode av Skuespillerpodden handler om forholdet mellom dukketeater, alminnelig teater og animasjonsfilm. Og hva det vil si å være skuespiller i dukketeateret. Tormod Lindgren er kunstnerisk leder for Teater Corpus, og har de siste årene vært en av landets mest aktive dukketeaterregissører.

Figurer og dukker har vært brukt i tusenvis av år, og kan trolig knyttes til selve teatrets opprinnelse. Hvorfor ble dukker så tidlig en del av teatrets og skuespillerkunstens utvikling, og hvilke problemstillinger har det tatt opp i seg?

Samtalen forsøker å avdekke dukke- og figurteatrets påvirkning på alminnelig teater, på billedkunsten og filmkunsten. Og ikke minst prøve å finne ut hvilke særlige egenskaper en figurspiller trenger, og hvordan øve dem.

Programleder er Øystein Stene.

 

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

Skuespillerpodden: Hvordan spille med dukker og figurer?

Skuespillerpodden: Hvordan spille med dukker og figurer?

Hva det vil si å være skuespiller i et dukketeater? Dukketeater-regissør Tormod Lindgren forteller om hvilke egenskaper en figurspiller trenger, og forholdet til den tradisjonelle skuespillerkunsten.

Månedens episode av Skuespillerpodden handler om forholdet mellom dukketeater, alminnelig teater og animasjonsfilm. Og hva det vil si å være skuespiller i dukketeateret. Tormod Lindgren er kunstnerisk leder for Teater Corpus, og har de siste årene vært en av landets mest aktive dukketeaterregissører.

Figurer og dukker har vært brukt i tusenvis av år, og kan trolig knyttes til selve teatrets opprinnelse. Hvorfor ble dukker så tidlig en del av teatrets og skuespillerkunstens utvikling, og hvilke problemstillinger har det tatt opp i seg?

Samtalen forsøker å avdekke dukke- og figurteatrets påvirkning på alminnelig teater, på billedkunsten og filmkunsten. Og ikke minst prøve å finne ut hvilke særlige egenskaper en figurspiller trenger, og hvordan øve dem.

Programleder er Øystein Stene.

 

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

MENY