Filmsamtalen med Tonje Hessen Schei.

Filmsamtalen med Tonje Hessen Schei.

Tonje Hessen Schei sin premiereklare dokumentar «Praying for Armageddon» er et skremmende portrett av innflytelsesrike kristne fundamentalister og deres lengsel etter apokalypsen. Etter solide kritikker på internasjonale festivaler gjenstår den tøffeste utfordringen – å overbevise de store strømmeaktørene om at tematikken ikke er for brennbar.

I Praying for Armageddon skildrer Tonje Hessen Schei samrøret mellom kristne fundamentalister og amerikanske politikere, og hvilken politisk innflytelse de har i dagens USA. Men ikke bare det: hun og medregissør Michael Rowley stikker hånda inn i et annet vepsebol, som er den private amerikanske støtten til Israels okkupasjon av palestinske områder. Denne støtten er i hovedsak finansiert av evangeliske bevegelser som er overbevist om at Jesus snart skal vende tilbake i nettopp Jerusalem. Gjør dere klar for Armageddon, sier en av lederne som har tilgang til de innerste sirkler i det republikanske parti.

Selv om dette er en oppsøkende dokumentar, så er det egentlig ikke en dokumentar som avslører agendaen til dulgte aktører. Disse fundamentalistene legger ikke skjul på det selv: målet er å komme nærmere Armageddon og Apokalypsen. Vi møter en rekke av dem, blant andre lederen av motorsykkel-evangelistene M25 og mer profilerte religiøse ledere. Vi får også oppsiktsvekkende informasjon om hvordan disse aktørene har fri tilgang til amerikanske soldater i det militære.

Med internasjonal premiere på CPH:DOX fikk Hessen Schei og produsenten UpNorth den starten de håpet på med filmen. Etter gjennomgående positive kritikker gjenstår den tøffeste utfordringen – å overbevise de store strømmeaktørene om at tematikken ikke er for brennbar.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Denne samtalen fant sted 30.mars, like etter den internasjonale premieren på CPH:DOX.

Filmsamtalen med Tonje Hessen Schei.

Filmsamtalen med Tonje Hessen Schei.

Tonje Hessen Schei sin premiereklare dokumentar «Praying for Armageddon» er et skremmende portrett av innflytelsesrike kristne fundamentalister og deres lengsel etter apokalypsen. Etter solide kritikker på internasjonale festivaler gjenstår den tøffeste utfordringen – å overbevise de store strømmeaktørene om at tematikken ikke er for brennbar.

I Praying for Armageddon skildrer Tonje Hessen Schei samrøret mellom kristne fundamentalister og amerikanske politikere, og hvilken politisk innflytelse de har i dagens USA. Men ikke bare det: hun og medregissør Michael Rowley stikker hånda inn i et annet vepsebol, som er den private amerikanske støtten til Israels okkupasjon av palestinske områder. Denne støtten er i hovedsak finansiert av evangeliske bevegelser som er overbevist om at Jesus snart skal vende tilbake i nettopp Jerusalem. Gjør dere klar for Armageddon, sier en av lederne som har tilgang til de innerste sirkler i det republikanske parti.

Selv om dette er en oppsøkende dokumentar, så er det egentlig ikke en dokumentar som avslører agendaen til dulgte aktører. Disse fundamentalistene legger ikke skjul på det selv: målet er å komme nærmere Armageddon og Apokalypsen. Vi møter en rekke av dem, blant andre lederen av motorsykkel-evangelistene M25 og mer profilerte religiøse ledere. Vi får også oppsiktsvekkende informasjon om hvordan disse aktørene har fri tilgang til amerikanske soldater i det militære.

Med internasjonal premiere på CPH:DOX fikk Hessen Schei og produsenten UpNorth den starten de håpet på med filmen. Etter gjennomgående positive kritikker gjenstår den tøffeste utfordringen – å overbevise de store strømmeaktørene om at tematikken ikke er for brennbar.

Programleder er Kjetil Lismoen.

Denne samtalen fant sted 30.mars, like etter den internasjonale premieren på CPH:DOX.

MENY