NRK stiller sterkt i Prix Europa.

NRK stiller sterkt i Prix Europa.

Ni NRK-produksjoner er nominert i åtte forskjellige kategorier under årets Prix Europa. Både «Makta», «Norskish 2», «De siste dødsdømte» og «Omsorg bak lukkede dører» har hver sin nominasjon.

Foto fra «Makta» som får premiere i slutten av oktober.

NRK-serien Makta fikk en knallåpning med to priser under Canneseries – for beste serie og beste musikk. Nå er den også tatt ut til Prix Europa som arrangeres årlig i Berlin og deler ut priser for tv- og radioproduksjoner fra hele Europa.

NRKs nye storsatsning forteller historien om den interne maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 70-tallet og Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen. Den er «en anarkistisk serie om sosialdemokratiets siste åndedrag». 

Serieskapere er Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin GrueYngvild Sve Flikkeer konseptuerende regissør. Produsenter er Vilje Kathrine Hagen i Motlys og Camilla Brusdal i Novemberfilm.

Flere andre NRK-serier er også nominert: Andre sesongen av Norsk-ish får med dette en strålende start før den norske premieren. Den første sesongen ble også nominert til Prix Europa i 2020. Serieskapere er Melike Leblebicioğlu og Bahareh Badavi, regissør er Terje Rangnes. Tv-dokumentaren Bak lukkede dører fikk mye omtale etter premieren på NRK tidligere i år, ikke minst gjennom filmskapernes bruk av skjult kamera (les vårt intervju med regissør Ellen Benedikte Kasnes). Produsent er Medieoperatørene.

De siste dødsdømte fikk mye positiv omtale da den ble vist på NRK tidligere i år. Seersuksessen problematiserer historiene om kollaboratørene Norge henrettet etter andre verdenskrig. Les gjerne vårt intervju med regissøren Jim Hansen her.

Også i år er NRK representert i kategorien beste lyddrama, med påskekrimmen Guttapassasjen, skrevet av Gustav Lie Gundersen og Erik Goplen. Ytterligere tre radioproduksjoner er nominert.

Disse NRK-produksjonene er nominert:

 • Norsk-ish sesong 2, beste videoprogram om kulturelt mangfold
 • Uten anger (De siste dødsdømte), beste TV-dokumentar
 • Smellet, beste medieprosjekt på nett
 • Kirurgen, beste lyd-etterforskning
 • Påkjørt, beste lyddokumentar
 • Skitbyen, beste lyddokumentar
 • Omsorg bak lukkede dører, beste tv-etterforskning
 • Makta, beste TV-fiksjon
 • Guttapassasjen, beste lyddrama

Prisvinnerne annonseres under prisutdelingen i Berlin den 27. oktober

NRK stiller sterkt i Prix Europa.

NRK stiller sterkt i Prix Europa.

Ni NRK-produksjoner er nominert i åtte forskjellige kategorier under årets Prix Europa. Både «Makta», «Norskish 2», «De siste dødsdømte» og «Omsorg bak lukkede dører» har hver sin nominasjon.

Foto fra «Makta» som får premiere i slutten av oktober.

NRK-serien Makta fikk en knallåpning med to priser under Canneseries – for beste serie og beste musikk. Nå er den også tatt ut til Prix Europa som arrangeres årlig i Berlin og deler ut priser for tv- og radioproduksjoner fra hele Europa.

NRKs nye storsatsning forteller historien om den interne maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 70-tallet og Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen. Den er «en anarkistisk serie om sosialdemokratiets siste åndedrag». 

Serieskapere er Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin GrueYngvild Sve Flikkeer konseptuerende regissør. Produsenter er Vilje Kathrine Hagen i Motlys og Camilla Brusdal i Novemberfilm.

Flere andre NRK-serier er også nominert: Andre sesongen av Norsk-ish får med dette en strålende start før den norske premieren. Den første sesongen ble også nominert til Prix Europa i 2020. Serieskapere er Melike Leblebicioğlu og Bahareh Badavi, regissør er Terje Rangnes. Tv-dokumentaren Bak lukkede dører fikk mye omtale etter premieren på NRK tidligere i år, ikke minst gjennom filmskapernes bruk av skjult kamera (les vårt intervju med regissør Ellen Benedikte Kasnes). Produsent er Medieoperatørene.

De siste dødsdømte fikk mye positiv omtale da den ble vist på NRK tidligere i år. Seersuksessen problematiserer historiene om kollaboratørene Norge henrettet etter andre verdenskrig. Les gjerne vårt intervju med regissøren Jim Hansen her.

Også i år er NRK representert i kategorien beste lyddrama, med påskekrimmen Guttapassasjen, skrevet av Gustav Lie Gundersen og Erik Goplen. Ytterligere tre radioproduksjoner er nominert.

Disse NRK-produksjonene er nominert:

 • Norsk-ish sesong 2, beste videoprogram om kulturelt mangfold
 • Uten anger (De siste dødsdømte), beste TV-dokumentar
 • Smellet, beste medieprosjekt på nett
 • Kirurgen, beste lyd-etterforskning
 • Påkjørt, beste lyddokumentar
 • Skitbyen, beste lyddokumentar
 • Omsorg bak lukkede dører, beste tv-etterforskning
 • Makta, beste TV-fiksjon
 • Guttapassasjen, beste lyddrama

Prisvinnerne annonseres under prisutdelingen i Berlin den 27. oktober

MENY