Nordisk Panorama: Priser til Søderlind og Lyngstad.

Nordisk Panorama: Priser til Søderlind og Lyngstad.

Marlene Emilie Lyngstad ble nok en gang prist for sin kortfilm «Norwegian Offspring», mens Ingvild Søderlinds «Brouillarta» ble stemt fram av ungdomspublikummet under årets Nordisk Panorama.

Foto fra Ingvild Søderlinds «Brouillarta».

I går kveld ble prisene under Nordisk Panorama delt ut i Malmø. Hovedprisen gikk denne gangen til Lea Glob og dokumentaren Apolonia, Apolonia, som nylig gikk på norske kinoer. «Et av de mest interessante kunstnerportrettene jeg kan huske å ha sett,» skrev Jon Inge Faldalen i sin omtale av filmen her på rushprint.no.

Blant vinnerne finner vi også Marlene Emilie Lyngstad som nok en gang ble prist for sin kortfilm Norwegian Offspring. Hennes avgangsfilm fra Den danske filmskolen fikk tidligere i år prisen som beste avgangsfilm under filmfestivalen i Cannes. I Norwegian Offspring spiller Jan Gunnar Røise en einstøing med spesielle forestillinger om mannen og kvinnens plass i verden. Da moren hans dør blir han besatt av teorier om undertrykt mannlig seksualitet og han begynner å fantasere om å få barn selv.

«Jeg ville fortelle en moderne odyssé om ensomhet», fortalte Lyngstad da hun deltok med filmen i Cannes i mai. «Jeg synes det er spennende å blande konfliktfylte følelser og se hvor mange man faktisk kan føle – fra avsky til empati..»

Den godt etablerte regissøren Ingvild Søderlind fikk Young Nordic Award for sin kortfilm Brouillarta. Prisen stemmes fram av det unge publikummet som deltar på festivalen. I vårt intervju med Søderlind kunne hun fortelle at Brouillarta er basert på noe veldig personlig.

– Det er tantebarna mine og mine egne barn som spiller i filmen. Filmen er basert på en observasjon av alle somrene vi har tilbrakt i Baskerland i Frankrike, der foreldrene til mannen min bor. Det er i utgangspunktet en dokumentarisk idé. Jeg har sett disse barna og dynamikken mellom dem hver eneste sommer i 10 år. Jeg har hatt ideen veldig lenge. Jeg tenkte at filmen måtte lages før de yngste barna kommer i puberteten. Dette var den siste sjansen jeg hadde. Ideen fortjente å bli laget. Jeg laget den som en kortfilm fordi den er egnet som en kortfilm. 

Les mer om alle prisene.

Nordisk Panorama: Priser til Søderlind og Lyngstad.

Nordisk Panorama: Priser til Søderlind og Lyngstad.

Marlene Emilie Lyngstad ble nok en gang prist for sin kortfilm «Norwegian Offspring», mens Ingvild Søderlinds «Brouillarta» ble stemt fram av ungdomspublikummet under årets Nordisk Panorama.

Foto fra Ingvild Søderlinds «Brouillarta».

I går kveld ble prisene under Nordisk Panorama delt ut i Malmø. Hovedprisen gikk denne gangen til Lea Glob og dokumentaren Apolonia, Apolonia, som nylig gikk på norske kinoer. «Et av de mest interessante kunstnerportrettene jeg kan huske å ha sett,» skrev Jon Inge Faldalen i sin omtale av filmen her på rushprint.no.

Blant vinnerne finner vi også Marlene Emilie Lyngstad som nok en gang ble prist for sin kortfilm Norwegian Offspring. Hennes avgangsfilm fra Den danske filmskolen fikk tidligere i år prisen som beste avgangsfilm under filmfestivalen i Cannes. I Norwegian Offspring spiller Jan Gunnar Røise en einstøing med spesielle forestillinger om mannen og kvinnens plass i verden. Da moren hans dør blir han besatt av teorier om undertrykt mannlig seksualitet og han begynner å fantasere om å få barn selv.

«Jeg ville fortelle en moderne odyssé om ensomhet», fortalte Lyngstad da hun deltok med filmen i Cannes i mai. «Jeg synes det er spennende å blande konfliktfylte følelser og se hvor mange man faktisk kan føle – fra avsky til empati..»

Den godt etablerte regissøren Ingvild Søderlind fikk Young Nordic Award for sin kortfilm Brouillarta. Prisen stemmes fram av det unge publikummet som deltar på festivalen. I vårt intervju med Søderlind kunne hun fortelle at Brouillarta er basert på noe veldig personlig.

– Det er tantebarna mine og mine egne barn som spiller i filmen. Filmen er basert på en observasjon av alle somrene vi har tilbrakt i Baskerland i Frankrike, der foreldrene til mannen min bor. Det er i utgangspunktet en dokumentarisk idé. Jeg har sett disse barna og dynamikken mellom dem hver eneste sommer i 10 år. Jeg har hatt ideen veldig lenge. Jeg tenkte at filmen måtte lages før de yngste barna kommer i puberteten. Dette var den siste sjansen jeg hadde. Ideen fortjente å bli laget. Jeg laget den som en kortfilm fordi den er egnet som en kortfilm. 

Les mer om alle prisene.

MENY