KriStine Ann Skaret nominert til nordisk produsentpris.

KriStine Ann Skaret nominert til nordisk produsentpris.

KriStine Ann Skaret er nominert til Nordisk Panoramas nye pris for dokumentarprodusenter som fortjener en spesiell anerkjennelse for sitt nylige arbeid.

Nordic Documentary Producer Award ble etablert av Nordisk Panorama tidligere i år, for å anerkjenne produsentens bidrag til dokumentarfilmen.

Den årlige prisen skal gå til en produsent «som fortjener en spesiell anerkjennelse for sitt nylige arbeid innen den nordiske dokumentarbransjen, en leder som har vist mot og vilje til å ta sjanser, til å bryte ny grunn og som har bidratt til utviklingen av nye talenter og utviklingen av dokumentarfilmen som kunstform», heter det blant annet i kriteriene.

KriStine Ann Skaret oppfyller disse kriteriene, mener Norske filmregissører som har nominert henne (regiforbundene i hvert nordisk land har oppgaven med å nominere sine kandidater).

«KriStine Ann Skaret is nominated for her commitment, courage, will and ability to create director-driven creative documentaries with an exciting bouquet of filmmakers. She creates space in film productions for directors to experiment and explore innovative ideas and invests in new and young directing talents. KriStine Ann Skaret shows that it is possible to think alternatively and to challenge the genre, thereby making an important contribution to developing the Scandinavian documentary film as an art form», står det på hjemmesiden til Nordisk Panorama.

Prisen sponses av de fremste nordiske medlems-organisasjonene som står bak festivalen som er det største nordiske møtestedet for kort- og dokumentarbransjen i Norden. Prisen for 2023 vil bli offentliggjort under Nordisk Panorama Awards Gala 26.september i Malmö. Den er på 100 000 kroner.

Om KriStine Ann Skaret:

Skaret startet som produsent i selskapet Medieoperatørene, har lenge drevet Stray Dog Productions og startet nylig Stær Film med Elisa Fernanda Pirir. Hennes produksjon spenner fra kunstnerisk eksperimentelle og prisbelønnede filmer som Thomas Østbyes Imagining Emanuel, til tradisjonelle portretter som Ingvar Ambjørnsen-filmen Hvit nigger. Hun har også blant annet produsert fiksjonsfilmen Samaritanen, hybridfilmene St. Jørgens plass og Kontroll og dokumentarfilmene Ingen mann i siktePresidenten fra Bastøy fengsel og HUMAN. Nylig har hun også produsert prisbelønte filmer som Odelsgutt og Fantefølge og Fortellinger fra dusjen. Skaret har jobbet som dokumentarfilmkonsulent ved Norsk filminstitutt og Midtnorsk filmsenter. Hun har også fungert som veileder for både nordiske og internasjonale filmskapere og workshop.

KriStine Ann Skaret nominert til nordisk produsentpris.

KriStine Ann Skaret nominert til nordisk produsentpris.

KriStine Ann Skaret er nominert til Nordisk Panoramas nye pris for dokumentarprodusenter som fortjener en spesiell anerkjennelse for sitt nylige arbeid.

Nordic Documentary Producer Award ble etablert av Nordisk Panorama tidligere i år, for å anerkjenne produsentens bidrag til dokumentarfilmen.

Den årlige prisen skal gå til en produsent «som fortjener en spesiell anerkjennelse for sitt nylige arbeid innen den nordiske dokumentarbransjen, en leder som har vist mot og vilje til å ta sjanser, til å bryte ny grunn og som har bidratt til utviklingen av nye talenter og utviklingen av dokumentarfilmen som kunstform», heter det blant annet i kriteriene.

KriStine Ann Skaret oppfyller disse kriteriene, mener Norske filmregissører som har nominert henne (regiforbundene i hvert nordisk land har oppgaven med å nominere sine kandidater).

«KriStine Ann Skaret is nominated for her commitment, courage, will and ability to create director-driven creative documentaries with an exciting bouquet of filmmakers. She creates space in film productions for directors to experiment and explore innovative ideas and invests in new and young directing talents. KriStine Ann Skaret shows that it is possible to think alternatively and to challenge the genre, thereby making an important contribution to developing the Scandinavian documentary film as an art form», står det på hjemmesiden til Nordisk Panorama.

Prisen sponses av de fremste nordiske medlems-organisasjonene som står bak festivalen som er det største nordiske møtestedet for kort- og dokumentarbransjen i Norden. Prisen for 2023 vil bli offentliggjort under Nordisk Panorama Awards Gala 26.september i Malmö. Den er på 100 000 kroner.

Om KriStine Ann Skaret:

Skaret startet som produsent i selskapet Medieoperatørene, har lenge drevet Stray Dog Productions og startet nylig Stær Film med Elisa Fernanda Pirir. Hennes produksjon spenner fra kunstnerisk eksperimentelle og prisbelønnede filmer som Thomas Østbyes Imagining Emanuel, til tradisjonelle portretter som Ingvar Ambjørnsen-filmen Hvit nigger. Hun har også blant annet produsert fiksjonsfilmen Samaritanen, hybridfilmene St. Jørgens plass og Kontroll og dokumentarfilmene Ingen mann i siktePresidenten fra Bastøy fengsel og HUMAN. Nylig har hun også produsert prisbelønte filmer som Odelsgutt og Fantefølge og Fortellinger fra dusjen. Skaret har jobbet som dokumentarfilmkonsulent ved Norsk filminstitutt og Midtnorsk filmsenter. Hun har også fungert som veileder for både nordiske og internasjonale filmskapere og workshop.

MENY