Nina Ellen Ødegård tildelt pris i Seoul.

Nina Ellen Ødegård tildelt pris i Seoul.

Nina Ellen Ødegård er tildelt pris som beste kvinnelige skuespiller for sin innsats i «Etterglød» ved Seoul International Drama Awards.

Nina Ellen Ødegård var nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller da hun i dag (i kveld, koreansk tid) entret scenen for motta prisen.

Seoul International Drama Awards er en årlig prisutdeling som holdes i Seoul, Sør- Korea, for å fremme kulturell utveksling gjennom drama.Tidligere har både Mammon og Halvbroren hentet hjem priser derfra. 

Etterglød, som hadde premiere på NRK, var nominert til beste miniserie (Monster), beste regi (Atle Knudsen), beste manus (Kjetil Indregard, Mads Løken) og beste skuespillerinne (Nina Ellen Ødegård). Det var altså innen sistnevnte kategori at serien vant nominasjonen.

Ødegård var tilstede i Seoul sammen med regissør Atle Knutsen for å motta prisen.

– Det er en stor ære å motta denne prisen, forteller hun. – Jeg tar imot den på vegne av alle som jobbet med Etterglød. Det var en sterkt ensemblefølelse i alle ledd: fra regissør, Monster, Nrk, produsent, manusforfattere, crew og cast. Alle jobbet fra hjertet og delte av sin livskraft. Jeg tenker at dette har vært helt essensielt for at Etterglød ble som det ble. I kveld skal jeg feire sammen med regissør Atle Knutsen på andre siden av jorda og være stolt. Jeg vet at innspillingen av Etterglød vil være i hjertet mitt for alltid.

Seoul-festivalen valgte den norske serien blant 344 internasjonale kandidater fra 44 nasjoner. 24 serier ble til slutt plukket ut.

Etterglød ble som kjent tildelt Prix Europa for beste tv-serie i fjor høst. Serien hadde premiere på NRK 2.oktober ifjor og fikk i hovedsak positive anmeldelser.

Etterglød møter vi «sprudlende og snille Ester som fyller førti. «Hun og familien, mannen Arild og de tre tenåringsbarna, inviterer alle vennene til en stor fest. Men festen tar en uventet vending når alle gjestene – ved et uhell – får vite at den livsglade Ester har fått kreft. Hun er den typen som alle forventer skal leve evig. Simpelthen fordi ingen orker tanken på å leve uten henne.»

Mer om Etterglød:

Nina Ellen Ødegård spiller hovedrollen Ester, mens Torbjørn Harrer ektemannen som plutselig må forsøke å være klippen i familien. Manus til serien er skrevet av Kjetil Indregard og Mads Løken, mens Atle Knudsen har regi. Foto er det Torkel Riise Svensson og Håvard Karlsen som står for, Thomas Grotmol, Veslemøy Blokhus Langvik og André Saltrøe klipper. Musikken er av Marius Christiansen. Produsent er Ida Håndlykken Kvernstrøm i Monster Scripted.

Nina Ellen Ødegård tildelt pris i Seoul.

Nina Ellen Ødegård tildelt pris i Seoul.

Nina Ellen Ødegård er tildelt pris som beste kvinnelige skuespiller for sin innsats i «Etterglød» ved Seoul International Drama Awards.

Nina Ellen Ødegård var nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller da hun i dag (i kveld, koreansk tid) entret scenen for motta prisen.

Seoul International Drama Awards er en årlig prisutdeling som holdes i Seoul, Sør- Korea, for å fremme kulturell utveksling gjennom drama.Tidligere har både Mammon og Halvbroren hentet hjem priser derfra. 

Etterglød, som hadde premiere på NRK, var nominert til beste miniserie (Monster), beste regi (Atle Knudsen), beste manus (Kjetil Indregard, Mads Løken) og beste skuespillerinne (Nina Ellen Ødegård). Det var altså innen sistnevnte kategori at serien vant nominasjonen.

Ødegård var tilstede i Seoul sammen med regissør Atle Knutsen for å motta prisen.

– Det er en stor ære å motta denne prisen, forteller hun. – Jeg tar imot den på vegne av alle som jobbet med Etterglød. Det var en sterkt ensemblefølelse i alle ledd: fra regissør, Monster, Nrk, produsent, manusforfattere, crew og cast. Alle jobbet fra hjertet og delte av sin livskraft. Jeg tenker at dette har vært helt essensielt for at Etterglød ble som det ble. I kveld skal jeg feire sammen med regissør Atle Knutsen på andre siden av jorda og være stolt. Jeg vet at innspillingen av Etterglød vil være i hjertet mitt for alltid.

Seoul-festivalen valgte den norske serien blant 344 internasjonale kandidater fra 44 nasjoner. 24 serier ble til slutt plukket ut.

Etterglød ble som kjent tildelt Prix Europa for beste tv-serie i fjor høst. Serien hadde premiere på NRK 2.oktober ifjor og fikk i hovedsak positive anmeldelser.

Etterglød møter vi «sprudlende og snille Ester som fyller førti. «Hun og familien, mannen Arild og de tre tenåringsbarna, inviterer alle vennene til en stor fest. Men festen tar en uventet vending når alle gjestene – ved et uhell – får vite at den livsglade Ester har fått kreft. Hun er den typen som alle forventer skal leve evig. Simpelthen fordi ingen orker tanken på å leve uten henne.»

Mer om Etterglød:

Nina Ellen Ødegård spiller hovedrollen Ester, mens Torbjørn Harrer ektemannen som plutselig må forsøke å være klippen i familien. Manus til serien er skrevet av Kjetil Indregard og Mads Løken, mens Atle Knudsen har regi. Foto er det Torkel Riise Svensson og Håvard Karlsen som står for, Thomas Grotmol, Veslemøy Blokhus Langvik og André Saltrøe klipper. Musikken er av Marius Christiansen. Produsent er Ida Håndlykken Kvernstrøm i Monster Scripted.

MENY