«Den siste våren» åpner filmfestivalen i Harstad.

«Den siste våren» åpner filmfestivalen i Harstad.

Denne kritikerroste og Amandapriste spillefilmen «Den siste våren» skal åpne filmfestivalen i Harstad 12. oktober 2023. Her kan du lese mer om festivalen som arrangeres for åttende gang.

Amanda-vinneren Den siste våren åpner den åttende utgaven av Arctic Moving Image & Film Festival i Harstad (12-15 oktober ).Spillefilmdebuten til regissør Franciska Eliassen ble som kjent belønnet med to Amanda-priser, og hadde sin internasjonale premiere ved Locarno Film Festival i Sveits.

Den siste våren ble spilt inn på Gimsøya og Kabelvåg i Lofoten. Eliassen har selv regissert, skrevet manus, klippet, gjort lyddesign og produsert filmen. Foto er ved Henrik Lande. I hovedrollene møter vi Ruby Dagnall og Keira Lahart som søstrene Eira og Vera som lever i en liten bygd i Nord-Norge ..

Den siste våren setter eksistensielle kriser som klimaangst og mental helse på dagsorden, heter det i omtalen av den. «Den siste våren er et knallsterkt og kritikerrost oppvekstdrama lagt til en liten bygd i Nord-Norge hvor Eira lever i skyggen av sin brilliante og rebelske eldre søster Vera. Noe er i ferd med å skje med Vera. For å forstå hva, begynner Eira å lese dagboken hennes. Hun trer inn i Veras univers av intenst lys, glitter, mytologi og et håp om en vakrere verden. Men dagboken avslører også et mørke Eira ikke vet hvordan hun skal takle».

Her på rushprint skrev Gunnar Iversen om filmen at den er «en av de sanneste og såreste oppvekstskildringene vi har sett i norsk film»

Dette er åttende gang Arctic Moving Image & Film Festival blir arrangert i Harstad.

Festivalen har blant annet som mål «å gi mulighet til å se film fra vår egen region, og å vise tilreisende vår kultur gjenneom film og bevegelige bilder. Festivalen vil være med på å styrke profesjonaliseringen av filmskapere og visuelle kunstnere i NordNorge, og legge til rette for talentskaping hos barn og unge i regionen», heter det i omtalen av festivalen.

Festivalsjef Helene Hokland kan love store film- og kunstopplevelser på årets festival som også kan by på andre kunstopplevelser enn de som foregår i Harstad kino.

Med temaet «Bend It, Maybe» utformet av festivalens hovedkurator, Kjetil Berge, inviterer AMIFF publikum «til refleksjon rundt relasjonelle temaer med fokus på identitet og tilhørighet gjennom visuell videokunst, eksperimentell film og tidsbaserte kunstinstallasjoner og framføringer».

Under årets festival inviterer SASUSU Radio til utstillingen “Verdens ende” i et prosjektbasert kunstnerkollektiv bestående av Henrik Sørlid, Ellen Vikström, Mimii, Jette Graaner og Sanjey Sureshkumar.  “Verdens ende” begynte som et forprosjekt til det pågående filmprosjektet “Lille Eelam på verdens ende”. Filmen er en hybrid mellom fiksjon- og dokumentarfilm som utspiller seg på verdens ende, bedre kjent som Vardø, og forteller om en tid da øykommunen bestod av 10% eelam-tamilere.

Les mer om festivalen.

«Den siste våren» åpner filmfestivalen i Harstad.

«Den siste våren» åpner filmfestivalen i Harstad.

Denne kritikerroste og Amandapriste spillefilmen «Den siste våren» skal åpne filmfestivalen i Harstad 12. oktober 2023. Her kan du lese mer om festivalen som arrangeres for åttende gang.

Amanda-vinneren Den siste våren åpner den åttende utgaven av Arctic Moving Image & Film Festival i Harstad (12-15 oktober ).Spillefilmdebuten til regissør Franciska Eliassen ble som kjent belønnet med to Amanda-priser, og hadde sin internasjonale premiere ved Locarno Film Festival i Sveits.

Den siste våren ble spilt inn på Gimsøya og Kabelvåg i Lofoten. Eliassen har selv regissert, skrevet manus, klippet, gjort lyddesign og produsert filmen. Foto er ved Henrik Lande. I hovedrollene møter vi Ruby Dagnall og Keira Lahart som søstrene Eira og Vera som lever i en liten bygd i Nord-Norge ..

Den siste våren setter eksistensielle kriser som klimaangst og mental helse på dagsorden, heter det i omtalen av den. «Den siste våren er et knallsterkt og kritikerrost oppvekstdrama lagt til en liten bygd i Nord-Norge hvor Eira lever i skyggen av sin brilliante og rebelske eldre søster Vera. Noe er i ferd med å skje med Vera. For å forstå hva, begynner Eira å lese dagboken hennes. Hun trer inn i Veras univers av intenst lys, glitter, mytologi og et håp om en vakrere verden. Men dagboken avslører også et mørke Eira ikke vet hvordan hun skal takle».

Her på rushprint skrev Gunnar Iversen om filmen at den er «en av de sanneste og såreste oppvekstskildringene vi har sett i norsk film»

Dette er åttende gang Arctic Moving Image & Film Festival blir arrangert i Harstad.

Festivalen har blant annet som mål «å gi mulighet til å se film fra vår egen region, og å vise tilreisende vår kultur gjenneom film og bevegelige bilder. Festivalen vil være med på å styrke profesjonaliseringen av filmskapere og visuelle kunstnere i NordNorge, og legge til rette for talentskaping hos barn og unge i regionen», heter det i omtalen av festivalen.

Festivalsjef Helene Hokland kan love store film- og kunstopplevelser på årets festival som også kan by på andre kunstopplevelser enn de som foregår i Harstad kino.

Med temaet «Bend It, Maybe» utformet av festivalens hovedkurator, Kjetil Berge, inviterer AMIFF publikum «til refleksjon rundt relasjonelle temaer med fokus på identitet og tilhørighet gjennom visuell videokunst, eksperimentell film og tidsbaserte kunstinstallasjoner og framføringer».

Under årets festival inviterer SASUSU Radio til utstillingen “Verdens ende” i et prosjektbasert kunstnerkollektiv bestående av Henrik Sørlid, Ellen Vikström, Mimii, Jette Graaner og Sanjey Sureshkumar.  “Verdens ende” begynte som et forprosjekt til det pågående filmprosjektet “Lille Eelam på verdens ende”. Filmen er en hybrid mellom fiksjon- og dokumentarfilm som utspiller seg på verdens ende, bedre kjent som Vardø, og forteller om en tid da øykommunen bestod av 10% eelam-tamilere.

Les mer om festivalen.

MENY