Skuespillerpodden: Hvordan har norsk filmskuespill utviklet seg?

Skuespillerpodden: Hvordan har norsk filmskuespill utviklet seg?

Regissør Maria Sødahl og redaktør Kjetil Lismoen i samtale med Øystein Stene om tendenser og trekk ved norsk filmskuespill de siste femti år.

Foto: «Døden på Oslo S» – en film som ble oppfattet som autentisk da den kom.

I høstens første episode av Skuespillerpodden spør Øystein Stene om hvordan norsk filmskuespill har utviklet seg de siste femti årene. Gjester er regissør Maria Sødahl og Kjetil Lismoen, redaktør av Rushprint.

De snakker om lengselen etter det naturlige og autentiske, og hvordan dette endret filmen fram mot tusenårsskiftet. En realisme som i dag like gjerne kan fungere som en hemsko for utvikling av særegne filmunivers. Og om hvordan bruk av amatører og stadig større tv-serieproduksjoner får konsekvenser for skuespillerestetikken.

 

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

Skuespillerpodden: Hvordan har norsk filmskuespill utviklet seg?

Skuespillerpodden: Hvordan har norsk filmskuespill utviklet seg?

Regissør Maria Sødahl og redaktør Kjetil Lismoen i samtale med Øystein Stene om tendenser og trekk ved norsk filmskuespill de siste femti år.

Foto: «Døden på Oslo S» – en film som ble oppfattet som autentisk da den kom.

I høstens første episode av Skuespillerpodden spør Øystein Stene om hvordan norsk filmskuespill har utviklet seg de siste femti årene. Gjester er regissør Maria Sødahl og Kjetil Lismoen, redaktør av Rushprint.

De snakker om lengselen etter det naturlige og autentiske, og hvordan dette endret filmen fram mot tusenårsskiftet. En realisme som i dag like gjerne kan fungere som en hemsko for utvikling av særegne filmunivers. Og om hvordan bruk av amatører og stadig større tv-serieproduksjoner får konsekvenser for skuespillerestetikken.

 

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

MENY