Mesterklasse med Isabella Eklöf under Oslo Pix.

Mesterklasse med Isabella Eklöf under Oslo Pix.

Isabella Eklöf er en av Nordens ledende filmskapere som snart er aktuell med ny spillefilm med Emil Johnson i hovedrollen. Under Oslo Pix holder hun en mesterklasse om sin metode.

Foto: Isabella Eklöf (i midten) med Emil Johnsen og Berda Larsen som medvirker i «Kalak».

Eklöf ble kjent som en av Nordens modigste filmskapere gjennom den kontroversielle debutspillefilmen Holiday. Hun har også vært med å skrive manus til Ali Abbas kritikerroste Grensen og regissert episoder av Servant for Apple og Industry for HBO Max. Til høsten er hun klar med sin andre spillefilm, Kalak, der norske Emil Johnsen spiller hovedrollen og Merfilm er norsk samprodusent.

Under Oslo Pix kan du møte henne tirsdag 29. august da hun holder mesterklasse på Vega Scene.

– Jeg har en semidokumentarisk tilnærming til filmskapning. Jeg prøver ikke å finne på noe, men å stille opp noe som ligner virkeligheten, som jeg vil analysere. Jeg skaper en setting og en scene for skuespillerne, og så ser jeg hva som skjer mellom dem, fortalte Eklöf om sin metode da Rushprint møtte henne i 2019.

– Replikkene er skrevet på forhånd, og skuespillerne skal kunne dem perfekt. Men det er likevel mye i disse situasjonene man ikke kan forutse, som har mye å gjøre med kjemien mellom personene som tar på seg rollene. Mitt hovedarbeid ligger i castingen. Jeg finner den personen som best representerer det jeg prøver å fange i sin tolkning av karakteren, og så lar jeg dem gjøre hva de har lyst til.

Hennes nye film Kalak handler om sykepleieren Jan (Johnsen) som flytter til Nuuk på Grønland med familien. Underveis gjenoppvekkes et traume fra en oppvekst med seksuelle overgrep, og han må konfrontere sin egen far. Filmen er basert på den norsk-danske forfatteren Kim Leines delvis selvbiografiske roman «Kalak», basert på hans egne personlige opplevelser fra han jobbet som sykepleier på Grønland i 15 år.

Mesterklasse med Isabella Eklöf under Oslo Pix.

Mesterklasse med Isabella Eklöf under Oslo Pix.

Isabella Eklöf er en av Nordens ledende filmskapere som snart er aktuell med ny spillefilm med Emil Johnson i hovedrollen. Under Oslo Pix holder hun en mesterklasse om sin metode.

Foto: Isabella Eklöf (i midten) med Emil Johnsen og Berda Larsen som medvirker i «Kalak».

Eklöf ble kjent som en av Nordens modigste filmskapere gjennom den kontroversielle debutspillefilmen Holiday. Hun har også vært med å skrive manus til Ali Abbas kritikerroste Grensen og regissert episoder av Servant for Apple og Industry for HBO Max. Til høsten er hun klar med sin andre spillefilm, Kalak, der norske Emil Johnsen spiller hovedrollen og Merfilm er norsk samprodusent.

Under Oslo Pix kan du møte henne tirsdag 29. august da hun holder mesterklasse på Vega Scene.

– Jeg har en semidokumentarisk tilnærming til filmskapning. Jeg prøver ikke å finne på noe, men å stille opp noe som ligner virkeligheten, som jeg vil analysere. Jeg skaper en setting og en scene for skuespillerne, og så ser jeg hva som skjer mellom dem, fortalte Eklöf om sin metode da Rushprint møtte henne i 2019.

– Replikkene er skrevet på forhånd, og skuespillerne skal kunne dem perfekt. Men det er likevel mye i disse situasjonene man ikke kan forutse, som har mye å gjøre med kjemien mellom personene som tar på seg rollene. Mitt hovedarbeid ligger i castingen. Jeg finner den personen som best representerer det jeg prøver å fange i sin tolkning av karakteren, og så lar jeg dem gjøre hva de har lyst til.

Hennes nye film Kalak handler om sykepleieren Jan (Johnsen) som flytter til Nuuk på Grønland med familien. Underveis gjenoppvekkes et traume fra en oppvekst med seksuelle overgrep, og han må konfrontere sin egen far. Filmen er basert på den norsk-danske forfatteren Kim Leines delvis selvbiografiske roman «Kalak», basert på hans egne personlige opplevelser fra han jobbet som sykepleier på Grønland i 15 år.

MENY