Skuespillerpodden: Hva er impro?

Skuespillerpodden: Hva er impro?

Skuespiller Veslemøy Mørkrid om improvisasjon i tradisjonen fra Keith Johnstone.

Sommerens episode av Skuespillerpodden handler om improvisasjon. Skuespiller og improvisatør Veslemøy Mørkrid introduserer lytteren for Det andre teateret, Keith Johnstone og kunsten å improvisere.

Keith Johnstone regnes som en av de mest sentrale i utviklingen av moderne skuespillerimprovisasjon. «Impro» er et samlebegrep som ofte brukes om hans skuespillerteknikk og teaterformer. Blant disse er «teatersport» og «lifegame». Johnstone døde mars i år, 90 år gammel.

I Norge har særlig Det andre teatret blitt forbundet med tradisjonen fra Keith Johnstone. Veslemøy Mørkrid var en av grunnleggerne av teatret, og hun er i høst aktuell i den finskproduserte TV-serien «Lathi 2001». Mørkrid og Mikko Leppilampi spiller der to sports-journalister som legger grunnen for dopingskandalen i VM i Lathi i 2001.

Programleder er Øystein Stene.

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

Skuespillerpodden: Hva er impro?

Skuespillerpodden: Hva er impro?

Skuespiller Veslemøy Mørkrid om improvisasjon i tradisjonen fra Keith Johnstone.

Sommerens episode av Skuespillerpodden handler om improvisasjon. Skuespiller og improvisatør Veslemøy Mørkrid introduserer lytteren for Det andre teateret, Keith Johnstone og kunsten å improvisere.

Keith Johnstone regnes som en av de mest sentrale i utviklingen av moderne skuespillerimprovisasjon. «Impro» er et samlebegrep som ofte brukes om hans skuespillerteknikk og teaterformer. Blant disse er «teatersport» og «lifegame». Johnstone døde mars i år, 90 år gammel.

I Norge har særlig Det andre teatret blitt forbundet med tradisjonen fra Keith Johnstone. Veslemøy Mørkrid var en av grunnleggerne av teatret, og hun er i høst aktuell i den finskproduserte TV-serien «Lathi 2001». Mørkrid og Mikko Leppilampi spiller der to sports-journalister som legger grunnen for dopingskandalen i VM i Lathi i 2001.

Programleder er Øystein Stene.

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

MENY