Skuespillerpodden: Hva trenger vi filmcastere til?

Skuespillerpodden: Hva trenger vi filmcastere til?

Hvordan arbeider caster og regissør sammen for å velge skuespillere til filmroller? Gjester hos Øystein Stene og Skuespillerpodden denne gangen er caster Yngvill Kolset Haga og regissør Eirik Svensson.

Caster Yngvill Kolset Haga og regissør Eirik Svensson har gjort flere spillefilmer sammen, sist Den største forbrytelsen, det tragiske eposet om deportasjonen av jødene fra Oslo i 1942. I denne episoden drøfter de to prosessen med å finne rette skuespillere til rollene, og hva forskjellen er på å caste amatører og profesjonelle skuespillere, barn og voksne, og om typecast og motcast.

De snakker om hva mangfold betyr i en castingprosess, hvordan det kan forstås. Hvorvidt casting skjer på rent kunstnerisk grunnlag, eller om produksjonen trenger kjente navn for å sikre besøkstall. Og hvordan det oppleves å be skuespillere å komme igjen og igjen til prøvefilming – for så å sannsynligvis ikke bli tilbudt rollen.

Programleder er Øystein Stene.

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

Skuespillerpodden: Hva trenger vi filmcastere til?

Skuespillerpodden: Hva trenger vi filmcastere til?

Hvordan arbeider caster og regissør sammen for å velge skuespillere til filmroller? Gjester hos Øystein Stene og Skuespillerpodden denne gangen er caster Yngvill Kolset Haga og regissør Eirik Svensson.

Caster Yngvill Kolset Haga og regissør Eirik Svensson har gjort flere spillefilmer sammen, sist Den største forbrytelsen, det tragiske eposet om deportasjonen av jødene fra Oslo i 1942. I denne episoden drøfter de to prosessen med å finne rette skuespillere til rollene, og hva forskjellen er på å caste amatører og profesjonelle skuespillere, barn og voksne, og om typecast og motcast.

De snakker om hva mangfold betyr i en castingprosess, hvordan det kan forstås. Hvorvidt casting skjer på rent kunstnerisk grunnlag, eller om produksjonen trenger kjente navn for å sikre besøkstall. Og hvordan det oppleves å be skuespillere å komme igjen og igjen til prøvefilming – for så å sannsynligvis ikke bli tilbudt rollen.

Programleder er Øystein Stene.

Skuespillerpodden er en podkast om skuespill i film og på teater, der forfatter og pedagog Øystein Stene inviterer til samtaler om skuespillerkunst. Skuespillerpodden er produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no.

MENY