«Makta» fikk to priser under Canneseries.

«Makta» fikk to priser under Canneseries.

NRK-serien «Makta» fikk en knallåpning med to priser under Canneseries – for beste serie og beste musikk.

Foto av teamet like etter prisutdelingen.

Deltakelsen på Canneseries var den internasjonale premieren på den biografiske dramatiseringen av Gro Harlem Brundtlands vei til makten på slutten av 1970-tallet med Kathrine Thorborg Johansen i hovedrollen.

Med to priser på en av verdens ledende seriefestivaler har dramaserien fått en strålende start foran den norske premieren til høsten.

Prisen for beste serie er festivalens gjeveste. Men serien vant også prisen for beste musikk, komponert av Kåre Christoffer Vestrheim, Kristoffer Lo, Andrea Horstad og Eivind Helgerød.

Makta er en satirisk dramaserie basert på «sannhet, løgn og dårlig hukommelse», som det het i en tidligere omtale av dramaprosjektet. «Den forteller historien om den interne maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 70-tallet og Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen.»

Serieskapere er Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin GrueYngvild Sve Flikke er konseptuerende regissør. Produsenter er Vilje Kathrine Hagen i Motlys og Camilla Brusdal i Novemberfilm. NRK står oppført som bestiller. Serien er på 12 episoder á 55 minutter.

Makta blir den store serien om Arbeiderpartiet og tilblivelsen av Gro Harlem Brundtland, skrev NFI da det ble bevilget 10 millioner til storserien som har et budsjett på hele 136 millioner kroner

«Over 12 episoder skal hun redde partiet som holder på at smuldre opp i maktkamper. Hva måtte hun gjøre for at få det til? Med sterke krefter bak serien og en imponerende rekke regissører skal serien bringe nordmenn tettere på mennesket Gro og hennes partifeller på veien til statsministerskapet. Jeg har tro på at de klarer å skape en serie av høy kvalitet som vil nå bredt ut, kanskje også utover Norges grenser.»

Kathrine Thorborg Johansen i hovedrollen (foto: Motlys/Novemberfilm).

«Makta» fikk to priser under Canneseries.

«Makta» fikk to priser under Canneseries.

NRK-serien «Makta» fikk en knallåpning med to priser under Canneseries – for beste serie og beste musikk.

Foto av teamet like etter prisutdelingen.

Deltakelsen på Canneseries var den internasjonale premieren på den biografiske dramatiseringen av Gro Harlem Brundtlands vei til makten på slutten av 1970-tallet med Kathrine Thorborg Johansen i hovedrollen.

Med to priser på en av verdens ledende seriefestivaler har dramaserien fått en strålende start foran den norske premieren til høsten.

Prisen for beste serie er festivalens gjeveste. Men serien vant også prisen for beste musikk, komponert av Kåre Christoffer Vestrheim, Kristoffer Lo, Andrea Horstad og Eivind Helgerød.

Makta er en satirisk dramaserie basert på «sannhet, løgn og dårlig hukommelse», som det het i en tidligere omtale av dramaprosjektet. «Den forteller historien om den interne maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 70-tallet og Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen.»

Serieskapere er Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin GrueYngvild Sve Flikke er konseptuerende regissør. Produsenter er Vilje Kathrine Hagen i Motlys og Camilla Brusdal i Novemberfilm. NRK står oppført som bestiller. Serien er på 12 episoder á 55 minutter.

Makta blir den store serien om Arbeiderpartiet og tilblivelsen av Gro Harlem Brundtland, skrev NFI da det ble bevilget 10 millioner til storserien som har et budsjett på hele 136 millioner kroner

«Over 12 episoder skal hun redde partiet som holder på at smuldre opp i maktkamper. Hva måtte hun gjøre for at få det til? Med sterke krefter bak serien og en imponerende rekke regissører skal serien bringe nordmenn tettere på mennesket Gro og hennes partifeller på veien til statsministerskapet. Jeg har tro på at de klarer å skape en serie av høy kvalitet som vil nå bredt ut, kanskje også utover Norges grenser.»

Kathrine Thorborg Johansen i hovedrollen (foto: Motlys/Novemberfilm).

MENY