Farzad Samsami debuterer med spillefilm.

Farzad Samsami debuterer med spillefilm.

I det som blir hans første spillefilm skildrer Farzad Samsami hvordan flyktningkrisen forandrer en kystby og menneskene der.

Farzad Samsamis spillefilm Zarzis er tildelt 7.218.800 kroner i produksjonstilskudd gjennom Norsk filminstitutts talentordning Neo. I det som blir hans første spillefilm skildrer han hvordan flyktningkrisen forandrer en kystby og menneskene der.

«Zarzis er en havneby i Nord-Afrika. Natt etter natt må fiskerne i byen redde flyktninger i havsnød og plukke lik opp fra havet. Filmen handler om fiskeren Hassan (52). Ensomheten ute på havet er hans følgesvenn og hans religiøse tro er hans moralske kompass. Men når flyktningkrisen treffer den lille kystbyen, blir alt han har trodd på satt i tvil, og valgene han tar, vil ha ringvirkninger på alle som står han nær.»

Samsami har tidligere regissert kortfilmene Foad (2014), Min far (2018), Doah (2020) og Lavina (2022), som har vært vist og prisbelønt på en rekke internasjonale filmfestivaler. Han har også regissert kortfilmen Chachimo den aller første norsk-romske filmen på romanés. Zarzis blir hans første spillefilm.

– Zarzis setter søkelys på tema og mennesker som sjelden får plass på skjermen, sier Farzad Samsami (42). – Jeg vil skape empati hos publikum og spre bevissthet om flyktningkrisen. Jeg ønsker å vise at flyktninger er mennesker med familier, drømmer og håp, som fortjener vår medfølelse og støtte, sier Samsami.

Filmen skal spilles inn i Marokko, der Samsami har spilt inn to av sine kortfilmer, med Philip Øgaard som fotograf.
Prosjektet har også mottatt utviklingsstøtte gjennom NFIs Neo-ordning, som skal styrke talentutviklingen i norsk film gjennom tilskudd til lavbudsjettsproduksjoner.

– Neo-ordningen gir meg nå muligheten til å lage min første spillefilm. Å motta dette tilskuddet er en viktig milepæl i min karriere som filmskaper, sier Farzad Samsami.

Zarzis produseres av Samsamis selskap Gorillafilm, med Trude Refsahl i Fotspor Film som norsk medprodusent. Silver films i Sverige og Cine-Scene International i Marokko er internasjonale co-produsenter.

Farzad Samsami debuterer med spillefilm.

Farzad Samsami debuterer med spillefilm.

I det som blir hans første spillefilm skildrer Farzad Samsami hvordan flyktningkrisen forandrer en kystby og menneskene der.

Farzad Samsamis spillefilm Zarzis er tildelt 7.218.800 kroner i produksjonstilskudd gjennom Norsk filminstitutts talentordning Neo. I det som blir hans første spillefilm skildrer han hvordan flyktningkrisen forandrer en kystby og menneskene der.

«Zarzis er en havneby i Nord-Afrika. Natt etter natt må fiskerne i byen redde flyktninger i havsnød og plukke lik opp fra havet. Filmen handler om fiskeren Hassan (52). Ensomheten ute på havet er hans følgesvenn og hans religiøse tro er hans moralske kompass. Men når flyktningkrisen treffer den lille kystbyen, blir alt han har trodd på satt i tvil, og valgene han tar, vil ha ringvirkninger på alle som står han nær.»

Samsami har tidligere regissert kortfilmene Foad (2014), Min far (2018), Doah (2020) og Lavina (2022), som har vært vist og prisbelønt på en rekke internasjonale filmfestivaler. Han har også regissert kortfilmen Chachimo den aller første norsk-romske filmen på romanés. Zarzis blir hans første spillefilm.

– Zarzis setter søkelys på tema og mennesker som sjelden får plass på skjermen, sier Farzad Samsami (42). – Jeg vil skape empati hos publikum og spre bevissthet om flyktningkrisen. Jeg ønsker å vise at flyktninger er mennesker med familier, drømmer og håp, som fortjener vår medfølelse og støtte, sier Samsami.

Filmen skal spilles inn i Marokko, der Samsami har spilt inn to av sine kortfilmer, med Philip Øgaard som fotograf.
Prosjektet har også mottatt utviklingsstøtte gjennom NFIs Neo-ordning, som skal styrke talentutviklingen i norsk film gjennom tilskudd til lavbudsjettsproduksjoner.

– Neo-ordningen gir meg nå muligheten til å lage min første spillefilm. Å motta dette tilskuddet er en viktig milepæl i min karriere som filmskaper, sier Farzad Samsami.

Zarzis produseres av Samsamis selskap Gorillafilm, med Trude Refsahl i Fotspor Film som norsk medprodusent. Silver films i Sverige og Cine-Scene International i Marokko er internasjonale co-produsenter.

MENY