Hvordan anmelde skuespilleri?

Hvordan anmelde skuespilleri?

Anmelderne Julie Rongved Amundsen og Mariken Lauvstad snakker om sine erfaringer med å skrive kritikk av skuespillernes arbeid. Hvorfor skrives det så lite om skuespillet i anmeldelser? Og hvis det gjøres, hvorfor er det ofte kort og overfladisk?

Øystein Stene samler gjester til å snakke om tema knyttet til skuespillerkunst. I episode fire er tema skuespilleranmeldelser. Hvorfor skrives det så lite om skuespillet i anmeldelser? Og hvis det gjøres, hvorfor er det ofte kort og overfladisk?

Julie Rongved Amundsen har doktorgrad i teatervitenskap, og er redaktør for scenekunsttidsskriftet Scenekunst. Mariken Lauvstad er dramaturg og teateranmelder i blant annet Klassekampen. Begge har skrevet anmeldelser og kritikk i mange år.

I podcasten snakker de om utfordringene med å bedømme kvaliteten på skuespillernes arbeid, deres syn på skuespillet inn mot helheten i en forestilling, og om årsaken til at anmeldere flest er forsiktig med å slakte skuespillernes bidrag. I tillegg: Den hemmelige oppskriften for hvordan få en fantastisk anmeldelse som skuespiller i en teaterforestilling.

Hvordan anmelde skuespilleri?

Hvordan anmelde skuespilleri?

Anmelderne Julie Rongved Amundsen og Mariken Lauvstad snakker om sine erfaringer med å skrive kritikk av skuespillernes arbeid. Hvorfor skrives det så lite om skuespillet i anmeldelser? Og hvis det gjøres, hvorfor er det ofte kort og overfladisk?

Øystein Stene samler gjester til å snakke om tema knyttet til skuespillerkunst. I episode fire er tema skuespilleranmeldelser. Hvorfor skrives det så lite om skuespillet i anmeldelser? Og hvis det gjøres, hvorfor er det ofte kort og overfladisk?

Julie Rongved Amundsen har doktorgrad i teatervitenskap, og er redaktør for scenekunsttidsskriftet Scenekunst. Mariken Lauvstad er dramaturg og teateranmelder i blant annet Klassekampen. Begge har skrevet anmeldelser og kritikk i mange år.

I podcasten snakker de om utfordringene med å bedømme kvaliteten på skuespillernes arbeid, deres syn på skuespillet inn mot helheten i en forestilling, og om årsaken til at anmeldere flest er forsiktig med å slakte skuespillernes bidrag. I tillegg: Den hemmelige oppskriften for hvordan få en fantastisk anmeldelse som skuespiller i en teaterforestilling.

MENY